Egyszerűen nem tudom hová tenni, amit ma láttam utcán. Normálisak ezek?
Kifejezetten jól szituált, kulturált pár sétált előttem az utcán 5-6 hónapos pici babával. Olyanok, akikről lerí, hogy visszafogottan, de nagyon jól élnek. Normálisan, szépen beszélgettek egymással, beszéltek a picihez, mosolyogtak rá. A nőn elegáns bőrcipő, hosszú farmer, ballonkabát, sál, finom smink, egyszerű, de szép frizura. A pasin bőrcipő, farmer, Geox őszi dzseki. DE! A babán nem volt semmi, de semmi más, csak egy rövidujjú, rövidnadrágos body! Még zokni sem, kis sapka sem, semmi! Azt hittem elájulok, mikor megláttam. A gyereknek piros volt az keze-lába meg a nózija is a hidegtől, de mosolygott és nem sírt. 11 fok volt, mire hazaértem, direkt megnéztem.
Mindennek tetejébe bepattantak egy vadonatúj kocsiba.
Ez valami új divat, vagy szoktatják a gyereket a hideghez, vagy mi a franc?! Nagyon meg voltam döbbenve.
Hollandiában élek, itt nem szoktak vastagon öltöztetni a gyerekeket. Sapkát pl az itt létem 7 éve alatt egy gyereken se láttam. Erősödik az immunrendszer, ha nem öltöztetik túl.
Ha a gyerek fázik, nem mosolyog, hanem sír. Amúgy nem tudom elképzelni, hogy valóban nyariruhaban lett volna egy ekkora gyerek. Lehet egy játékbabat lattal
Angliában éltem 5 évet ott pld vékonyabban öltöztetik a babákat mint itthon és míg a szülőkön van sapka addig a babán nincs.Kicsit olyan horrornak tűnik,mert nem ehhez a látványhoz szokott az ember, de pld ismerősöm mondja, hogy az oviba ahova a gyerekei járnak természetes, hogy 0 fok környékén a gyerekek kint vízzel játszanak.Más a mentalitás.Vagy pld a felnőttek közül is van aki 0 foknál még rövidnadrágba, pólóba futja a reggeli körét, mikor én már az átmeneti kabátba fáztam...
Nem sötétebbek,butábbak hanem náluk ez a szokás.Nálunk meg más.:)
1es bocsi h belédkotok de mióta nevezik tuloltozesnek azt ha valaki idojarashoz öltözik vagy idojarashoz öltözteti a gyerekét..
Tuloltoztetes az lenne ha úgy belett volna bugyolalva hogy kissé latszik
Te kimesz mezítláb 10fokban gondolom..
17
Nagyon sokan kimennek mezítláb 10 fokban.
Meg nejlonharisnyában, ami ugyanaz, mínusz 10-ben.
Én is arra gondolok, hogy mielőtt betették volna az autóba a babát levették róla a takarót.
Egyébként baromi nagy ostobaság a sapkát okolni a betegségekért, főleg úgy hogy angliával és hollandiával példálóznak, mikor ott teljesen más az éghajlat. Ott az éves hőingadozás 20 fok, itt pedig még a napi is több. Reggel fagy, délután pedig 25 fokban hozom haza a gyereket. De az is olyan, hogy a napon meg lehet főni, árnyékban pedig meg lehet fagyni ha fúj a szél. A szervezetet is jobban megviseli és jóformán jól öltözködni lehetetlen ilyen időben. A szervezetnek is nehezebb ehhez alkalmazkodni, de nem ezért kinlódunk annyit a náthával. A sós levegőben nem élnek meg a bacik, így kinnt egy vírusos nátha a legritkább esetben fog felülfertőződni, míg itthon a klíma pont ideális ezeknek a kórokozóknak.
Itthon ponnt ugyanígy öltözködnének ők is és ugyanannyit lennének betegek.
19
Kontinentális, normál éghajlaton is vannak másfajta öltözködési szokások Európában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!