Mosható pelenka egyszerűen?
Kinek ez, kinek az.
Még eldobhatóból se válik be mindegyik mindenkinek.
Nekem érdemes volt napokig (hetekig) foglalkozni vele. Meg nem született meg a babám, meg mindig sok mindent nem tudok, de egyre tisztább a kép.
Én eddig többféle típust szereztem be, próbálhatni fogom és a kedvencbol lesz több, a többit pedig eladom.
Ha ennyire nem akarsz foglalkozni vele, akkor szerintem annak lenne értelme, hogy bérelsz olyan pelenka csomagot, amiben többféle pelenka van és ki próbálod. Majd a neked bevaltbol veszel.
Azért a legegyszerűbb és olcsóbb megoldás tagadhatatlanul a PUL állítható méretű külső. Ilyet tudsz rendelni akár kínából (aliexpress pl) akár magyar webshopokból, kell belőle kb minimum 6 db. Ebbe szükséged lesz valamilyen nedvszívó anyagra, itt kicsit bonyolódik a helyzet. A legolcsóbb textil pelenkát, pici törölközőket és mikroszálas kendőket használni, ilyeneket hétköznapi helyeken is kapni. Lehet rendelni pelenkába való mosható betéteket (bambusz vagy szénszálas anyagból pl), vagy prefold-ot, ami előre hajtogatott és összevart textil. Összesen kb 30 db töltelékre lesz szükséged (heti 2 pelusmosáshoz), legjobb a felsoroltakból vegyesen, legyen köztük éjszakára néhány vastagabb darab is. Ezen kívül nem árt a kakifogó papir, drogériában kapni, ez megy a nedvszívóra, hogy csak ki kelljen dobni a kakit.
Természetesen nagyon sok másféle mosható pelenka van, mindnek megvan előnye, hátránya, különböző fazonok, hiszen a babák sem egyformák, de ha nem akarsz mélyen belefolyni az ügybe, akkor a fenti összeállítást javaslom.
Másik megoldás, hogy csak egy-két darabot veszel, nem teljes készletet, kipróbálod, veszel valami mást is, azt is kipróbálod, így egyre többször tudsz eldobható helyett mosit adni a babára, és közben egy nagyon vegyes készleted lesz. Előnye, hogy használtan is vásárolhatsz (facebook csoportok), és nem adsz ki egyszerre nagyobb összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!