Egyszerűen nem tudom hová tenni, amit ma láttam utcán. Normálisak ezek?
Kifejezetten jól szituált, kulturált pár sétált előttem az utcán 5-6 hónapos pici babával. Olyanok, akikről lerí, hogy visszafogottan, de nagyon jól élnek. Normálisan, szépen beszélgettek egymással, beszéltek a picihez, mosolyogtak rá. A nőn elegáns bőrcipő, hosszú farmer, ballonkabát, sál, finom smink, egyszerű, de szép frizura. A pasin bőrcipő, farmer, Geox őszi dzseki. DE! A babán nem volt semmi, de semmi más, csak egy rövidujjú, rövidnadrágos body! Még zokni sem, kis sapka sem, semmi! Azt hittem elájulok, mikor megláttam. A gyereknek piros volt az keze-lába meg a nózija is a hidegtől, de mosolygott és nem sírt. 11 fok volt, mire hazaértem, direkt megnéztem.
Mindennek tetejébe bepattantak egy vadonatúj kocsiba.
Ez valami új divat, vagy szoktatják a gyereket a hideghez, vagy mi a franc?! Nagyon meg voltam döbbenve.
első: mi vagy te, gyerekorvos??? Honnan tudod, hogy a magyar gyerekeknek milyen az immunrendszere?
Azért a gyereket öltöztessük fel már minimum úgy, ahogy mi magunk is jól érezzük magunkat, de egy újszülöttre plusz egy réteg is kell még.
Nyugat-Európa, röhögnöm kell. Ott nem szokás sem az udvariasság, sem a tisztelet, sajnos tapasztalatból mondom.
2.
Miért, nálunk szokás az udvariasság és a tisztelet? :D Jártál te már a fővárosban? XD
Amit 1. ír, az a szokásos magyargyűlölő "itt még a szar is büdös" beszólás. A kulturált országokban a kisgyerekeket igenis jól felöltöztetik, eleget utaztam ahhoz hogy lássam/tudjam. Voltam olyan országban, ahol még a felnőttek is jobban beöltöznek nálunk.
Kérdező, viszont azzal hogy ezt itt kiadtad magadból, nem segítesz a gyereken, ezen már nincs mit rágni sajnos.
Én nem tudtam volna megállni, hogy ne kérdezzek rá a szülőknél. Aztán mondjanak, amit akarnak, hogy közöm nincs hozzá, de én nem tudok elmenni így senki mellett.
Amúgy felénk lakott egy férfi, aki olyan rendellenességgel született, hogy nem bírta elviselni a meleget. Télen, a mínusz 10 fokban rövidnadrágban és pólóban járt. Ez elég ciki és kellemetlen, de mi így szoktuk őt meg, csak a vadidegenek döbbentek le. Akár ez is lehet a baja a babának.
De az is lehet, hogy szimplán elmebetegek a szülei.
Én ezért kérdeztem volna rá, már a lelkiismeretem megnyugtatása miatt is :)
Egyébként a csökkent melegtűrés mögött pajzsmirigy túlműködés is állhat. Szóval nem tudni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!