Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem okoznak súlyos problémákat...

Nem okoznak súlyos problémákat az új nevelési hóbortok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a puha talpú cipőre, ami sok orvos szerint lúdtalpat okoz és persze a hordozókendőkre, a háti hordozókra és a mei-tai-ra, amik gerincferdülést is okozhatnak, ha huzamosabb ideig használják őket, mivel nem támasztják meg a baba gerincét. Mondják, hogy nem baj, mert magzatként össze volt gömbölyödve. Hát van, aki magzatként rendellenesen tartja a lábát, születése után meg sínt kap vagy kengyelt.

Nektek mi a véleményetek? Nem lesznek 10-15 év múlva tömegével gerincproblémás, lúdtalpas kamaszok?

2010. jún. 23. 14:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszod kedves kérdező! A boltokban, ahol eddig néztem, minden eladó azt tanácsolta, hogy a talpa minél hajlékonyabb legyen, és legyen benne sarokemelő. Akkor ez abszolút nem helyes? Jövő héten megyünk dokihoz, meg fogom őt is kérdezni, mert tanácstalan vagyok. (Néztem elephanten és hasonló drága cipőket.)
2010. jún. 23. 20:58
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
érdekes a kérdésed... kissé felháborító is.
2010. jún. 23. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

vmiért elment a válaszom, bocsi...

a fiam elefanten és pediped flex cipőken jár. semmi bajom velük, egészséges a lába. az idióta anyósom erőlteti az emelős, jó kemény cipőt megállás nélkül a 2 éves fiamra. merth ő is, meg a fia is abban nőttek fel. neki olyan szinten van eldeformálódva a lába, h az ortopédus azt hitte, h rosszul lát. a fia reggelente nem tud lábra állni a lúdtalp okozta fájdalmaktól. felpróbáltam anyósom 1 cipőjét nemrég, az emelőtől 2-t nem tudtam lépni, annyira kényelmetlenül megfeszült benne a lábam. előttem ezek a kemény szarok leszerepeltek...

szóval MOST tele van az ortopédia, remélem 20év múlva nem lesz... ja, és az egészséges láb nem "nevelési hóbort", ahogy te fogalmaztál. neked a siesta a befutó, ettől még másnak lehet a liliputi...

2010. jún. 23. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
ja, és még vmi. tudod mi a nevelési hóbort? a szuperdada majmolása és istenítése, aminek hónapokóta nincs vége. na, az hóbort...
2010. jún. 23. 22:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Aki a cipővásárlással kapcsolatban kérdezett:

gyógytornász kolléganőm minden járni tanuló babának szupináló cipőt javasol. (A bokákat kifelé dönti egy kicsit.) Javaslom nézd meg ezt a honlapot, de az orvos majd segít dönteni, ha mentek.

[link]

Bocsánat, hogy nem az eredeti kérdésre válaszoltam.

2010. jún. 24. 08:01
 16/16 anonim ***** válasza:

ha rosszul kötöd meg a hordozókendőt, jó, hogy sír benne a gyerek. Meg őt is szoktatni kellene hozzá, először csak rövid időre beletenni, és egyre hosszabb időre.

Nekem a gyerekorvos ajánlotta a hordozókendőt, mert széttartja a gyerek lábát.

2010. jún. 24. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!