Nem okoznak súlyos problémákat az új nevelési hóbortok?
Gondolok itt a puha talpú cipőre, ami sok orvos szerint lúdtalpat okoz és persze a hordozókendőkre, a háti hordozókra és a mei-tai-ra, amik gerincferdülést is okozhatnak, ha huzamosabb ideig használják őket, mivel nem támasztják meg a baba gerincét. Mondják, hogy nem baj, mert magzatként össze volt gömbölyödve. Hát van, aki magzatként rendellenesen tartja a lábát, születése után meg sínt kap vagy kengyelt.
Nektek mi a véleményetek? Nem lesznek 10-15 év múlva tömegével gerincproblémás, lúdtalpas kamaszok?
vmiért elment a válaszom, bocsi...
a fiam elefanten és pediped flex cipőken jár. semmi bajom velük, egészséges a lába. az idióta anyósom erőlteti az emelős, jó kemény cipőt megállás nélkül a 2 éves fiamra. merth ő is, meg a fia is abban nőttek fel. neki olyan szinten van eldeformálódva a lába, h az ortopédus azt hitte, h rosszul lát. a fia reggelente nem tud lábra állni a lúdtalp okozta fájdalmaktól. felpróbáltam anyósom 1 cipőjét nemrég, az emelőtől 2-t nem tudtam lépni, annyira kényelmetlenül megfeszült benne a lábam. előttem ezek a kemény szarok leszerepeltek...
szóval MOST tele van az ortopédia, remélem 20év múlva nem lesz... ja, és az egészséges láb nem "nevelési hóbort", ahogy te fogalmaztál. neked a siesta a befutó, ettől még másnak lehet a liliputi...
Aki a cipővásárlással kapcsolatban kérdezett:
gyógytornász kolléganőm minden járni tanuló babának szupináló cipőt javasol. (A bokákat kifelé dönti egy kicsit.) Javaslom nézd meg ezt a honlapot, de az orvos majd segít dönteni, ha mentek.
Bocsánat, hogy nem az eredeti kérdésre válaszoltam.
ha rosszul kötöd meg a hordozókendőt, jó, hogy sír benne a gyerek. Meg őt is szoktatni kellene hozzá, először csak rövid időre beletenni, és egyre hosszabb időre.
Nekem a gyerekorvos ajánlotta a hordozókendőt, mert széttartja a gyerek lábát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!