Nem okoznak súlyos problémákat az új nevelési
hóbortok?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a puha talpú cipőre, ami sok orvos szerint lúdtalpat okoz és persze a hordozókendőkre, a háti hordozókra és a mei-tai-ra, amik gerincferdülést is okozhatnak, ha huzamosabb ideig használják őket, mivel nem támasztják meg a baba gerincét. Mondják, hogy nem baj, mert magzatként össze volt gömbölyödve. Hát van, aki magzatként rendellenesen tartja a lábát, születése után meg sínt kap vagy kengyelt.
Nektek mi a véleményetek? Nem lesznek 10-15 év múlva tömegével gerincproblémás, lúdtalpas kamaszok?
Szia!Én nagyon egyetértek vele.Néha csak lesek,ha látom pici csöpségek,hogy lognak a kenguruban.Nem véletlenül kell egyenes,kemény matrac az ágyba.Szerintem most biztos kapsz ilyet is olyat is.A ordozókat se azért találták ki,hogy órákat sétáltassák benn a babát,és mert most még nincs baj,azt hiszik ez normális...
2010. jún. 23. 14:56
2/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy gondolom, hogy pár perc még nem árt meg a kendőben, de mondjuk 2-3 óra napi szinten már igencsak! Főleg újszülötteknél, akik még a fejüket sem tudják tartani.
2010. jún. 23. 15:00
3/16 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ezek új hóbortok lennének. Bár a puha talpú cipővel én sem értek egyet, de egészségesen fejlődő gyerek lábának nem fog ártani.
A hordozókendő pedig csak felénk (Európában) újdonság, Ázsiában réges régóta ebben hordják a babákat, gondolom ott sincsenek tömegével gerincbeteg gyerekek.
Persze nem mindegy, hogy vannak megkötve, de ha valaki megtanulja helyesen feltenni, akkor nem fog ártani a babának. (Én ugyan babakocsizok, de tetszenek a különböző hordozók is.)
2010. jún. 23. 15:05
4/16 anonim válasza:
A puha talpú cipőről nincs véleményem.
A hordozást szerintem mindenki döntse el maga. Én kenguruba szoktam néha betenni, mert jóval egyszerűbb azzal vásárolni, utazni stb., mint a babakocsival. Arról nem beszélve, hogy abban újabban ordít. :( A kengurut szereti. Viszont nekem azt mondták, amíg nem tartja a fejét, nem is szabad kendőbe rakni. A kengurunak van fejtámlája.
Viszont ez a kérdés tényleg elég megosztó. Vannak, aki szerint a babakocsi az, ami örök lelki sérülést okoz a babaának. :D
2010. jún. 23. 15:28
5/16 anonim válasza:
Az biztos, hogy vannak olyan dolgok, amelyeknek a hatását nem ismerjük, és csak kamaszkorban fog kiderülni, hogy ártottunk velük. Azt nem tudom, hogy a puha talpú cipő mit okozhat. A hordozókendő valóban régi találmány, lehet, nem olyan veszélyes.
Én a babaúszásba viszont nem mertem belevágni a primitív reflex fenntartása miatt. Ki tudja, mi nem alakul ki, ha örökre megmarad a merülési reflex...
2010. jún. 23. 15:44
6/16 anonim válasza:
Bocs az offért, de épp első járás cipő vásárlása előtt vagyunk. Milyet ajánlotok, ha nem puhatalpút? Sarokemelős legyen? Első baba, nincs segítségem, nem tudok tanácsot kérni, max. a védőnőtől, de őt inkább kerülöm. Köszönöm előre is.
2010. jún. 23. 16:43
7/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: én mind a 2 alkalommal kemény talpú cipőt vettem és megnéztem, hogy tartja-e hátul a gyerek lábát, hogy kemény-e a bokájánál. A második kiscipő már nem volt olyan kemény talpú, de még ott is szempont volt a boka megtartása. Doktornőnk is azt mondta, hogy olyan kell, pedig fiatal nő, nem a megszokás beszélt belőle. Az ortopéd orvos (ő sem olyan idős) is ilyen cipőt ajánlott nekünk 4, ill. 1 éve. Már a kicsinél sem használunk kemény cipőt, hiszen lassan 2 éves és sokat jár, nincs lúdtalpa, se más rendellenessége.
2010. jún. 23. 17:17
8/16 anonim válasza:
A hordozókendőt nekünk szakorvos ajánlotta, kötött csípőre. szóval nem gondolom h ártalmas lenne, mellesleg nagyon szereti a baba is.
2010. jún. 23. 17:21
9/16 A kérdező kommentje:
Én a sógornőmtől kaptam hordozókendőt (ő ilyen alter anyuka) még 2 éve, amikor terhes voltam a kisebbikkel. 2 hónaposan rám kötötte, beletettük a lányomat és visított, ahogy csak tudott és össze-vissza hadonászott. Vártuk, hogy lenyugodjon. A vége annyi lett, hogy majdnem kiesett, mert sógornőm rosszul kötötte meg, holott ő is kendőt használt a fiával. Még egy próbát tettünk, ortopédiára is így vittem el a lányomat 6 hónaposan (második próbálkozás volt, itt is végig csak nyafogott), az ortopéd orvos (40 év körüli) meg úgy leüvöltött, hogy mi a fenét csinálok azzal a gyerekkel. És mivel sógornőm is ott volt, jó nagy veszekedés lett a dologból. Nem győztem utána bocsánatot kérni meg elmondani, hogy én nem támogattam, csak Ildi erőltette (az ő kisfia meg rajta lógott halál nyugodtan, Csenge lányom meg bömbölt). És olyan furcsán helyezkedett el benne, mintha kényelmetlenül érezné magát, talán vágta a kendő, hiába húzogattuk szét. Valamiért nem jött be neki és nekem sem, hát még az orvosnak!
2010. jún. 23. 17:30
10/16 anonim válasza:
Az én fiam 3 éves, de még mindig nagy odafigyeléssel választok cipőt neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!