Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbaba érkezik a családba!...

Kisbaba érkezik a családba! Nekem mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés
Húgom tegnap szült, hamarosan hazahozza a picibabát. Mivel jobb híján eddig mi egy hálószobában aludtunk (ő 18, én 22, ezután is így lesz, és ide kerül majd a kisbaba is. Az lenne a kérdésem, hogy nekem mikre kellene figyelnem, hogy könnyebb legyen a tesómnak, meg a babának? Van egy cicánk is.
2010. jún. 22. 09:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rendben. :) Most épp a szobát takarítottam jó alaposan ki, hogy szép rend legyen, mire jön a kicsike. A cica meg száműzve van most a lakás többi részére. :) Majd írok, ha lesz valami, lehet a héten már hazajöhetnek.
2010. jún. 22. 12:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok!

Kisfiú, vagy kislány?

Az édesapja is látogatja majd? Tudom, hogy ezek számunkra nem fontos részletek, de engem érdekel, ha nem publikus, akkor bocsi:)

Egyébként egyetértek azokkal, amiket az előttem szóló jó szándékú emberek írtak.

Mondd meg a húgodnak, hogy szívesen segítesz neki bármiben, csak szóljon. Eleinte inkább a házimunkát csináld, és ne pedig babázz, amíg ő pakol, mert azon jogosan bepöccenhet. Persze ezek után sem kizárólag a te dolgod, és számára sem azt jelenti a baba, hogy ezután mindenben kiszolgálják, hanem hogy több feladata van. Csinálj róluk sok fényképet, mert a pici pikk-pakk felnő, és egyetlen perc sem visszahozható. Ha valamit nem is csinál jól, mondd el a véleményed, de ne erőszakoskodj.

Ne feledd, bármiben segíthetsz, de az ő gyermeke, az ő szava a döntő. Mindig kérdezd meg, hogy segíthetsz-e, mert tényleg nagyon labilis lesz, és lehet, hogy azt hiszi, el akarod venni tőle, pedig csak segítenél.

Nagyon nehéz lesz most mindannyiótoknak, meg kell találnotok az egyensúlyt, hogy segítsetek, de ne neveljetek, neki pedig hogy neveljen, elfogadjon de ne várjon el, és ne lustuljon.

Én csak azokat írom le, amiket megtapasztaltam, most vagyok annyi idős, mint a húgod, de már igencsak nagy a csemetém:)

Drukkolok!

Majd értesíts néha a fejleményekről kérlek.

2010. jún. 22. 13:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Neked is köszi! Kislány a baba, nagyon édes. Sajnos az apuka lelépett, amint megtudta, hogy gyereke lesz... Úgyhogy most tesómnak elég nehéz lesz, tudom, hogy magának csinálta, de most nem ez a lényeg. Szerencsére az egész család mellette áll, segítünk neki, amiben tudunk. Egyelőre a takarítást én csinálom, meg a cicával is én foglalkozom, de mindenki segít valamiben. Anyukám orvos, úgyhogy ő biztos sokat tud segíteni a babával is majd. :)
2010. jún. 22. 15:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Visszakerestelek? Na mi újság, milyen egy babával együtt élni?:)
2010. jún. 28. 13:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Összességében azt mondanám, hogy nagyon jó. Tesóm elég fáradt, és nagyon gyorsan felkapja a vizet most, de sokat segítünk neki. Neki csak a babára van gondja, és szerencsére a nagyon jó baba most még, csak akkor sír, ha éhes, utána el is alszik. Egyébként nagyon aranyos. Sokszor megkapom én is babusgatni, tesóm örül neki, ha délután kicsit elvisszük, és ő tud pihenni. Az egész család imádja. Tesóm a babával van a nap 90 %-ában, de valaki mindig odamegy megszeretgetni a kicsit, olyan kis cukorfalat. :))
2010. jún. 28. 20:05
 16/16 A kérdező kommentje:
De persze azért fura volt, érdekes, hogy mennyi mindent át kell alakítania az embernek a megszokott dolgaiban, ha kisbaba érkezik. De azért jó. :)
2010. jún. 28. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!