Kisbaba érkezik a családba! Nekem mire kell figyelnem?

Gratulálok!
Kisfiú, vagy kislány?
Az édesapja is látogatja majd? Tudom, hogy ezek számunkra nem fontos részletek, de engem érdekel, ha nem publikus, akkor bocsi:)
Egyébként egyetértek azokkal, amiket az előttem szóló jó szándékú emberek írtak.
Mondd meg a húgodnak, hogy szívesen segítesz neki bármiben, csak szóljon. Eleinte inkább a házimunkát csináld, és ne pedig babázz, amíg ő pakol, mert azon jogosan bepöccenhet. Persze ezek után sem kizárólag a te dolgod, és számára sem azt jelenti a baba, hogy ezután mindenben kiszolgálják, hanem hogy több feladata van. Csinálj róluk sok fényképet, mert a pici pikk-pakk felnő, és egyetlen perc sem visszahozható. Ha valamit nem is csinál jól, mondd el a véleményed, de ne erőszakoskodj.
Ne feledd, bármiben segíthetsz, de az ő gyermeke, az ő szava a döntő. Mindig kérdezd meg, hogy segíthetsz-e, mert tényleg nagyon labilis lesz, és lehet, hogy azt hiszi, el akarod venni tőle, pedig csak segítenél.
Nagyon nehéz lesz most mindannyiótoknak, meg kell találnotok az egyensúlyt, hogy segítsetek, de ne neveljetek, neki pedig hogy neveljen, elfogadjon de ne várjon el, és ne lustuljon.
Én csak azokat írom le, amiket megtapasztaltam, most vagyok annyi idős, mint a húgod, de már igencsak nagy a csemetém:)
Drukkolok!
Majd értesíts néha a fejleményekről kérlek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!