Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbaba érkezik a családba!...

Kisbaba érkezik a családba! Nekem mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés
Húgom tegnap szült, hamarosan hazahozza a picibabát. Mivel jobb híján eddig mi egy hálószobában aludtunk (ő 18, én 22, ezután is így lesz, és ide kerül majd a kisbaba is. Az lenne a kérdésem, hogy nekem mikre kellene figyelnem, hogy könnyebb legyen a tesómnak, meg a babának? Van egy cicánk is.
2010. jún. 22. 09:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tisztaság a legfontosabb, a megfelelő hőmérséklet, ne legyen huzat de friss legyen a levegő, ne tűzzön a babára a nap, ne legyen szúnyog, légy a szobában és a cicát is ki kéne tiltani egy időre, mert kíváncsi és nem lenne túl higiénikus, ha koszos tappanccsal bemászkálna a babához. Sok minden úgyis útközben fog előjönni, előre nem lehet mindent így elmondani.

Gratulálok :)

2010. jún. 22. 09:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Gratulálok!

Így van, ahogy az első írta, egyenletes meleg, friss levegő, de semmi huzat.

Nyugalom a legfontosabb a babának és a mamának is, a cicát pedig ki kell költöztetni.

Szobanövényt sem ajánlanak az újszülött mellé, az elektromos eszközöket sem (számítógép, tv, stb) persze ezek kivédhetetlenek, nálunk is egy szobában van minden :P

Ha nagyon cuki vagy/leszel, éjjel ha felébredsz a pici sírására, odaviszed szopizni a tesódnak -nagyon nagy segítség ez a szülés utáni első hetekben! Pihennie kell 6 hétig, segíts neki. Lelkileg is labilisak szoktunk lenni szülés után a hormonok miatt, nyűgösebb lehet, sírós, kötekedős... Ne bántódj meg, gondolj arra, hogy milyen nagy dolog történt vele... :)

2010. jún. 22. 09:34
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem irígyellek, nem sokat fogsz aludni az elkövetkezendő hónapokban.

Szerintem is a tisztaság a legfontosabb. Én eleinte, főleg amíg szoptattam és sűrűbben kellett tisztába tenni a babám, ugye mindig mostam kezet ezek előtt és után, már annyira ki volt száradva a bőröm, de azóta megszokta.

Na, meg biztos fogsz neki segíteni, mert az jól jön ilyenkor. Pelenkázás, büfiztetés, esetleg mosás vasalás, takarítás, meg ilyenek.

2010. jún. 22. 09:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát alvás az most nem sok lesz, de szerencsére épp vége a vizsgaidőszaknak, úgyhogy mindegy. Segítek majd, amiben tudok, de olyan nagyon nem értek a babákhoz. :)
2010. jún. 22. 09:55
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
ti mihez gratuláltok? ahhoz hogy egy láthatóan nem önálló 18 éves lány odaszült egy babát ahol eddig sem volt hely még neki sem?
2010. jún. 22. 10:36
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, utolsó inkább ne írtál volna semmit. Én is csatlakozom az előttem szólokhoz. Talán még annyi, hogy ha nem éhes, csak nyűgi te is dajkálhatod, hagy pihenjen a tesód, vagy kiviheted majd sétálni, addig alszik tesód. Majd meglátod milyen jó babaillat lesz nálatok:)
2010. jún. 22. 11:12
 7/16 A kérdező kommentje:

Ő sem tervezte, hogy gyereket szül, de becsúszott, és nem akarta megölni a gyerekét, ezért megtartotta.

Szerintem még mindig ez volt a legjobb megoldás, mert mi meg majd segítünk a tesómnak, hogy be tudja fejezni a sulit, stb.

2010. jún. 22. 11:31
 8/16 A kérdező kommentje:
Imádom a babaillatot. :)
2010. jún. 22. 11:31
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
na akkor énis rögtön abbahagyom a védekezést hogy nálunkis jó babaillat legyen :D :D
2010. jún. 22. 11:38
 10/16 anonim ***** válasza:
11.12-es vagyok, ha eszedbe jut, írj, hogy hogy alakulnak a dolgok:)
2010. jún. 22. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!