Hogy oldottátok meg a kutyasétáltatást újszülött
mellett?
41/54 A kérdező kommentje:
De mivel kezdő vagyok, megfogadom a tanácsokat,főleg mivel én kértem. De most olyan érzésem van mintha csak és kizárólag akkor lennék jó anya ha az anyaság teljesen bekebelez,megszűnök létezni mint, önálló ember/nő, soha semmi más dolgom/témám/elfoglaltságom/hobbim stb. nem lehet csak ami a babával kapcsolatos, ha miközben alszik akkor is állandóan ott ülök és nézem,sőt ha nem velem alszik éjjel hanem a kiságyába akkor én vagyok az ördög maga,és konkrétan magamra kell kötnöm a 60nm-es lakáson belül is mindenhová vinnem magammal állandóan,és amíg oviba nem megy soha nem lehetünk külön 1 percre se,mert akkor rossz anya vagyok...Ezt én azért nem így gondolnám,de kezdem azt hinni hogy egyedül vagyok vele.
Kérdező!
Naponta többmillió ember megy el reggel otthonról egészségesen. A többség ugyanúgy haza is tér egészségesen. Van, aki viszont nem. Van, aki agyvérzést kap és lebénul, van aki szivrohamban meghal, van, aki megbotlik a mozgólépcsőn és eltöri a labat, van, akit elüt az autó, stb. Attól, hogy van olyan, aki otthon hagyja az x idős gyereket, meg a többség nem fogja és attól, hogy x alkalommal náluk nem történt baj, nálad lehet hogy már az elsőnel is katasztrófa történik. Továbbra is a te gyereked, a te felelősséged.
2018. szept. 3. 08:34
Amúgy aki egyedül hagyja: azon se haborodik majd fel, ha a bölcsődei gondozónő, óvónő vagy tanítónő hagyja majd felügyelet nélkül csak 5 percre a gyereket, ugye?
2018. szept. 3. 08:36
44/54 A kérdező kommentje:
Persze,hogy nem. Ezek a szakemberek reálisabban gondolkodnak a rájuk bízott gyerekekről. Tudják,hogy életkorukhoz mérten mennyi önállóságot lehet elvárni tőlük.(nem újszülöttöl hanem bölcsis kortól nézve) Az anyák általában kevesebbet néznek ki a saját gyerekükből mint kellene,és ezért lesznek "talpraesetlenek" a gyerekek.
Én lakáson kívül hordozok. Otthon nem zavar, ha másik szobában van, teregetek a kertben úgy, hogy bent alszik, és ugyan éjszaka együtt alszunk, de nem vagyok mindig mellette. Viszont nem mennék el otthonról úgy, hogy egyedül van, pont úgy, ahogy nem hagynám sírni se. Ettől még nem ragaszkodom hozzá túlságosan (egy éves korában mentem vissza dolgozni), csak úgy gondolom, hogy nem szép dolog egyedül hagyni egy babát, aki csak rám van utalva, ráadásul szeretem, és szeretem hordozni is. Ha te úgy érzed, hogy kutyasétáltatás közben tudsz a bébiőrre figyelni, nem mész ki a hatótávból, nem zavarnak be a falak, ráadásul a gyerek is hajlandó csak úgy aludni a kiságyában (ami azért nem biztos), és a szülés után felszabaduló hormonok és érzelmek sem tesznek ragaszkodóbbá (pedig erre is reális esély van), akkor menj csak.
2018. szept. 3. 09:28
Aha. Realisabban gondolkodnak.... Igazad van. Tehat akkor nem kell az ovonot felelossegre vonni, ha ott hagyja a nagycsoportosokat felügyelet nélkül, amíg kimegy telefonálni a párjának. Elvégre az 5-6 éves gyerek meg tud ülni 5 percig nyugton, ugye. Ha kozben meg mégse, mert 5 éves, és gyerek. Pistike úgy dönt, hogy ráborítja Katikára az asztalt, Zsoltika meg beleállítja a Lajoskába a ceruzát, miközben Béluska felmászva a szekrényre magával együtt az egészet a Gizikére boritja akkor ugye semmi problema.
2018. szept. 3. 10:06
47/54 A kérdező kommentje:
Huu,attól mert 5 éves és gyerek, nem vadállat. Ha normálisan vannak nevelve nem csinálnak ilyeneket.Persze tudom h elég ilyenből egy a társaságban hogy bomlassza az egészet.de én az olyanokra gondoltam, h önálló mosdó használat, ölzözés, üres uzsonnás doboz visszavitele a konyhásnéninek stb.Sőt, iskolában ahol egyszerre már csak 1 felnőtt van a gyerekekkel ,és mondjuk valakit el kell kísérni a védőnőhöz,az is kb 5perc. Addig a többi egyedül van, és azért mert gyerek, nem csaphatja addig agyon egyik osztálytársát se.
A vedonohoz kísérés alatt egyedul? Kizárt dolog. Akkor megoldják máshogy. Nem hagyják ott őket.
Milyen fura az ilyen kérdések jó reszenel amúgy👅 Előbb utóbb a válaszadók lesznek a hülyék, aki kérdez, meg egyelőre gyerek nélkül, O pedig nagyon okos, tele elvekkel 😂
2018. szept. 3. 10:51
Nem vadállatok és normálisan is van nevelve a többség. De gyerekek. Tudod, nem véletlenül nem vonják őket jogilag felelősségre sem 14 év alatt. Nem látják be a tetteik következményét.
Az iskolában meg nem hagyja ott az osztályt a tanító egyedul. Ha valami miatt muszáj mennie, átszól a mellette levo tanterembe és összevonják azg osztályokat, vagy simán beszól telefonon a tanáriba hogy küldjenek valakit.
Amúgy meg beszélj egyszer egy óvónővel, mire képes egy gyerek masvvel perc alatt, vagy csak keresgélj a Youtube-on "csak egy percre mentem ki" videókat. Több százezres kárt képes csinálni egy gyerek fel perc alatt is.
2018. szept. 3. 11:32
Persze, mert ugyan az, ha a saját, még helyváltoztatásra képtelen gyerekét, mikor ALSZIK, ott hagyja a kiságyban, mint mikor az óvónő hagy 15 ébren levő gyereket EGYMÁSSAL egyedül.
Kérdező, akik ilyennel jönnek, szerintem engedd el. Ha még ennek a különbségnek a felfogásához sincs elég agyi kapacitásuk, jobb, ha semmilyen tanácsukat nem fogadod meg...
2018. szept. 3. 12:14
Kapcsolódó kérdések: