Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtok tanácsot nekem mert nem...

Adtok tanácsot nekem mert nem tudom eldönteni!?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kb 1 hónapos terhes vagyok.

19 leszek. Sulimból még van 2 év. A párom jelenleg munkát keres ő 22 lesz. épület-gépész.

sajnos az ő szülei segítségére részben számíthatunk. Az én szüleimnél anyagi segítségre nem. Mit tegyek elvetessem vagy nem? Én személy szerint megtartanám. Mert 5-10 év múlva se lenne jobb a helyzet. Másik pedig nagyon félek az abortusztól és még is csak egy kis élet. Meg esetleges szövődményektől is. Nem tudom ti hogy döntenétek?

Köszönöm.

2010. jún. 19. 18:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
én 17 évesen estem ebbe a dologban akkor ugy döntöttem abortusz .most 26 éves vagyok van egy 9 honapos gyönyörü kislányom eddig imádkoztam minden este hogy adjon a jo isten egy egészséges babát megkaptam miota megvan az imáim arrol szolnak hogy megköszönöm hogy van ..mi lett volna ha nem lehetett volna??nem lettem gazdagabb sem okosabb befejeztem a fösulit és érettségivel dolgoztam egy postán..minimálbérért.. de eldobtam az életem elsö kicsi csodáját amit mai napig bánok..a döntés a tied egyedül csak a tied persze a pároddal de keress rá a neten egy abortuszos videora aztán dönts..ha nekem akkor valaki ezt megmutatta volna nem vetettem volna el.
2010. jún. 19. 21:41
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló, rákerestem a neten abortuszos videóra...nem bírtam végignézni...borzalmas...kicsi kezecskéi..édes istenem, ha belegondolok, hogy először én is el akartam vetetni azt a pici életet. Gondold végig...nekünk se volt semmink, de a gyermekünknek megvan mindene, és a világ legboldogabb emberei vagyunk a mi pici babucinkkal!
2010. jún. 19. 21:55
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ohh Atyam :(

rakarestem..bar ne tettem volna!!

Nem volt meg abortuszom es (a lanyom ovszer mellett fogant), de en sosem fogom elvetetni ha egyszer is teherbe esem...

ez borzaszto.... :( kepeket mar lattam, de videot meg sosem :(

2010. jún. 19. 21:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nök 90%-a bánja az abortuszt. A mai abortuszok nagy részének ez az egyetlen "szövödménye". Ha érzö lelkü ember vagy, egy életen át tartó lelkiismeret-furdalásra számithatsz. Nem mások fognak ítélkezni feletted, mások ezt megbocsátják neked. Te nehezen fogod. Föleg ha úgy érzed, hogy ez "egy kis élet". Ha mégis az abortusz mellett döntesz, erre készülj föl leginkább.

A mostani párod bármikor kiléphet az életedböl akár gyerekkel, akár anélkül. Mások is felneveltek gyereket suli mellett, 3 müszakkal stb, semmi sem lehetetlen. Ha TE magad úgy döntesz, hogy AKAROD ezt a gyereket, akkor tartsd meg.

Ha úgy érzed, hogy nem akarod, nem bírnád végigcsinálni (vagy esetleg, hogy most rögtön nem tudnád neki azt az életet biztosítani neki, amit a gyerekednek kivánnál), akkor sajnos nincs más megoldás, mint az abortusz.

Talán az eldöntéshez segít a következö: csinálj még egy terhességi tesztet és amig várod a megoldást, gondold azt hogy negativ lesz. Ha megkönnyebbülést érzel, akkor talán jobb az abortusz. Ha elszomorít a gondolat, akkor az azt jelenti, hogy akarod a gyereket. (Ezt a Jóbarátokban láttam, amikor Rachel volt terhes).

2010. jún. 19. 22:03
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

ez egy kicsit más,de abortuszos story:anyukám 5 gyereket szült,én vagyok a 2.!a növérem más apukától van,de imádjuk mindannyian egymást!anyu 3.tehessége ikerterhesség lett,pedig csak 3babát szerettek volna apuval,aztán anyu spirál mellett megint terhes lett(becsúszott),de úgy volt vele,h ha 4nek van hely akkor elfér az 5.is,ráadásul az milyen szép kerek szám:-))))!rá nemsokra megint terhes lett,de erröl a piciröl már lebeszéltük mert voltunk már egy páran!anyum azóta is ostorozza magát és minden rosszért ami vele történik magát okolja,mert úgy véli,h az abortusza miatt van!folyton mondja,h most ennyi és ennyi éves lenne....pedig ő elötte már életet adott 5 szép és egészséges embernek!nem éltünk nagylábon,de majdnem mindent megkaptunk,viszont a lényeg,h szeretjjük egymást és egészségesek vagyunk!nem minden az anyagi...

ha szeretnéd a kicsit és imádni fogod őt akkor mindent megtudtok oldani és adni neki,mert egy Anya mindenre képes a babájáért

2010. jún. 19. 23:13
 16/24 A kérdező kommentje:
köszönöm. őszintén én a megtartása mellett döntenék. Anyum véleménye ez volt hogy jól gondoljam át, ha megtartom segít amiben tud. Tegnap a párom anyjának is elmondtuk lett is vita belőle. És 1 kijelentése betette a kaput: ő nem hiszi hogy ki tudnám hordani a terhességet. Csupán azért mert vékony vagyok.
2010. jún. 20. 07:12
 17/24 A kérdező kommentje:
kedden megyek dokihoz hogy a baba a helyén van-e mert nem látta múltkor. Előző hétre mondta hogy olyan 8-10 napos terhesség. Én pedig beijedtem hogy méhen kívüli lesz.
2010. jún. 20. 07:14
 18/24 anonim ***** válasza:
Az hogy vékony vagy nem jelent semmit. Az én gyerekek előtti súlyomat úgysem tudod alulmúlni. Én 38 kg voltam amikor várandós lettem az első babómmal. Egészséges lett és nem viselt meg a hízás. Na meg az a +15 kiló nekem meg sem kottyant. Tejem is volt, pedig mindig pici cicim volt, szorongtam is miatta régen. Én szorítok neked. S ha anyukád támogat akkor tartsd meg, ha te is szeretnéd. A párod meg lehet, hogy csak fél szembeszállni az anyjával ezért azt fújja amit ő.
2010. jún. 20. 14:38
 19/24 anonim ***** válasza:
ha viszont szeretnéd és lesz ki támogasson akkor tartsd meg,mert egy abortuszt nem lehet visszacsinálni és nagyon fogod bánni késöbb!az viszont,h vékony vagy meg egy hülye kifogás és csak azért mondani ilyen baromságot,h mondjon valamit.....elég rosszindulatu anyósod van,meg kell hagyni!azért én +kérdezném töle neki hogyan esett volna egy ilyen +nyilvánulás amikor a fiát/párodat hordta a szíve alatt?
2010. jún. 20. 23:37
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom alapból nem igazán fogadott el. A párom imád és ez nem tetszik szerintem neki, majd nem beolvastam neki de nem tettem.
2010. jún. 21. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!