Adtok tanácsot nekem mert nem tudom eldönteni!?
Az a helyzet, hogy kb 1 hónapos terhes vagyok.
19 leszek. Sulimból még van 2 év. A párom jelenleg munkát keres ő 22 lesz. épület-gépész.
sajnos az ő szülei segítségére részben számíthatunk. Az én szüleimnél anyagi segítségre nem. Mit tegyek elvetessem vagy nem? Én személy szerint megtartanám. Mert 5-10 év múlva se lenne jobb a helyzet. Másik pedig nagyon félek az abortusztól és még is csak egy kis élet. Meg esetleges szövődményektől is. Nem tudom ti hogy döntenétek?
Köszönöm.
Szia.
Sajnos igazad van es 5-10 ev mulva sem biztos, hogy jobb lesz a helyzet az orszagban :(
Anyagi reszerol annyit tudok segiteni, hogy nagyon sok templomban/plebanian lehet ingyen baba holmihoz jutni, esetleg avedonod is segithet ebben.
Ha vannak ismerosok baratok biztos toluk is kaptok ajandekba hasznos dolgokat a baba szuletesenel (nalunk szokas legalabb is a csaladban baratok/kozott kissebb nagyobb ajandekokat adni).Turiban fillerekert lehet babaruhat venni.
Ami dragabb az a legzesfigyelo/merleg de ezek nelkul is felnottek es most is felnonek a gyerekek (en hasznalom, mert parazos vagyok, de sokan nem talajak fontosnak).
Babakocsit es kisagyat tudok venni hasznaltan Vateran vagy hasznalt kereskedesben is.
Te ismered a helyzeteteket, de soha nem lennel olyan boldog mint amikor anya leszel.
Viszont azt is szmitani kell, hogy lehet, hogy tapszeres lesz es elofordulhat betegseg is.
Arra minden honapban kalkulalni kell egy bizonyos osszeget (a velemenyem szerint az anyak ha eheznek is a babajuknak tobb mindene van mint amire szuksege lenne :) es mindent meg tudnak oldani).
En csak biztatni tudlak, de ez a Te dontesed kell (es persze a parode), hogy legyen!!
Gondold vegig es donts ugy ahogy a babanak a legjobb!
Biztosan okosan dontesz!!!
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:08 vagyok.
Ha te szeretnéd a babát a párod meg rábeszél, hogy vetesd el az megfigyelések szerint a kapcsolat végét is jelenti. A nők olyan férfit akarnak akivel fészket rakhatnak, s ha éppen a párjuk miatt kell megválniuk ennek a lehetőségétől (mert nem egyszerre akarják) beindul az új pár keresése ösztön. Egyébként 19 éves vagy ez ideális kor egy baba vállalásra. Szerintem te már eldöntötted, hogy mit szeretnél, csak a környezeted nyomására bizonytalanodtál el. Nem irigyellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!