Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtok tanácsot nekem mert nem...

Adtok tanácsot nekem mert nem tudom eldönteni!?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kb 1 hónapos terhes vagyok.

19 leszek. Sulimból még van 2 év. A párom jelenleg munkát keres ő 22 lesz. épület-gépész.

sajnos az ő szülei segítségére részben számíthatunk. Az én szüleimnél anyagi segítségre nem. Mit tegyek elvetessem vagy nem? Én személy szerint megtartanám. Mert 5-10 év múlva se lenne jobb a helyzet. Másik pedig nagyon félek az abortusztól és még is csak egy kis élet. Meg esetleges szövődményektől is. Nem tudom ti hogy döntenétek?

Köszönöm.

2010. jún. 19. 18:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon nehéz dönteni. Ha bizonytalan vagy nem kellene elvetetned. Hiszen úgy írod, hogy ő egy kis élet. Hiszen te is megtartanád. Fizikai segítség lenne? Arra gondolok, hogyha suliba járnál lenne-e aki vigyáz a picire? Sokszor a nagyszülő fizikai, lelki segítsége sokkal többet jelent mint az anyagi. A párod mit mond? A szüleid mit mondanak? Bárhogyan is, szerintem úgy dönts ahogyan neked jó. Hallgass a szívedre. A sulit gyerek mellett is be tudod fejezni. Ám a babádat nem pótolhatod egy másikkal.
2010. jún. 19. 19:08
 2/24 A kérdező kommentje:
Párom abortusz mellett áll. Lenne ki vigyázna rá.
2010. jún. 19. 19:11
 3/24 anonim ***** válasza:

Szia.

Sajnos igazad van es 5-10 ev mulva sem biztos, hogy jobb lesz a helyzet az orszagban :(

Anyagi reszerol annyit tudok segiteni, hogy nagyon sok templomban/plebanian lehet ingyen baba holmihoz jutni, esetleg avedonod is segithet ebben.

Ha vannak ismerosok baratok biztos toluk is kaptok ajandekba hasznos dolgokat a baba szuletesenel (nalunk szokas legalabb is a csaladban baratok/kozott kissebb nagyobb ajandekokat adni).Turiban fillerekert lehet babaruhat venni.

Ami dragabb az a legzesfigyelo/merleg de ezek nelkul is felnottek es most is felnonek a gyerekek (en hasznalom, mert parazos vagyok, de sokan nem talajak fontosnak).

Babakocsit es kisagyat tudok venni hasznaltan Vateran vagy hasznalt kereskedesben is.

Te ismered a helyzeteteket, de soha nem lennel olyan boldog mint amikor anya leszel.

Viszont azt is szmitani kell, hogy lehet, hogy tapszeres lesz es elofordulhat betegseg is.

Arra minden honapban kalkulalni kell egy bizonyos osszeget (a velemenyem szerint az anyak ha eheznek is a babajuknak tobb mindene van mint amire szuksege lenne :) es mindent meg tudnak oldani).

En csak biztatni tudlak, de ez a Te dontesed kell (es persze a parode), hogy legyen!!

Gondold vegig es donts ugy ahogy a babanak a legjobb!

Biztosan okosan dontesz!!!

2010. jún. 19. 19:16
 4/24 anonim ***** válasza:
67%
pedig sajnos ezt nektek kell eldöntenetek. Azért az erős túlzás hogy 5-10 év múlva se lenne jobb a helyzet. Tudod mi lesz 10 év múlva? Felnőtt leszel!!! És remélhetőleg dolgozni fogsz és lesz egy párod, akivel több évet lehúztál már, és AKARTOK majd egy babát. Ez lesz, ugyanis az emberek nagy részével ez történik.
2010. jún. 19. 19:24
 5/24 anonim ***** válasza:
52%

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:08 vagyok.

Ha te szeretnéd a babát a párod meg rábeszél, hogy vetesd el az megfigyelések szerint a kapcsolat végét is jelenti. A nők olyan férfit akarnak akivel fészket rakhatnak, s ha éppen a párjuk miatt kell megválniuk ennek a lehetőségétől (mert nem egyszerre akarják) beindul az új pár keresése ösztön. Egyébként 19 éves vagy ez ideális kor egy baba vállalásra. Szerintem te már eldöntötted, hogy mit szeretnél, csak a környezeted nyomására bizonytalanodtál el. Nem irigyellek.

2010. jún. 19. 19:31
 6/24 A kérdező kommentje:
csak az anyagi dolgok.
2010. jún. 19. 19:35
 7/24 anonim ***** válasza:
48%
ideális kor???? ember, 19 éves iskolás lány... A mai világban vidéken 5 évvel, Bp-en TÍZ ÉVVEL kitolódott a gyermekvállalás kora, szemben a 30 évvel ezelőtti szokásokkal. Ma 25-30 éves korban vállalnak a nők gyermeket. Iszonyat nehéz ma egyedül felnevelni egy gyereket, hát még ha az anyuka is gyerek még.
2010. jún. 19. 19:35
 8/24 A kérdező kommentje:
19 évesen már nem akarom a velem egy korúak életét élni.
2010. jún. 19. 19:53
 9/24 anonim ***** válasza:
70%
Át kell gondolni, nézzetek utána a lehetőségeiteknek. Turkálókban gyönyörű megkímélt babarucikat lehet kapni, ha vállaljátok akkor meg fogjátok oldani. Sok családot láttam már, de a babának mindig kerül amire szüksége van. A 19 év pedig igenis nagyon jó, mert a szervezet még tele van energiával, lelkileg sincs az anyuka kifáradva. Az, hogy a gyerek vállalás ennyire kitolódott nem igazán jó. Ugyan olyan rossz, mint 15 évesen szülni. Ráadásul, ha valaki 30 évesen szüli az elsőt, nem biztos, hogy biológiailag képes lesz tesót szülni. 35 fölött meg ugye tudjuk, hogy a kockázat mennyivel nagyobb. Inkább 19 évesen. Javaslom, hogy ülj le a pároddal és mondd el neki, hogy te mit szeretnél. Mond el, hogy szeretnéd a babát azt is, hogy tudod az anyagiak miatt nem igazán időszerű. Azt is mond el, hogy mik az abortusz kockázatai. Menjen el veled az orvoshoz és a védőnőhöz, hallgassa meg ő is, hogy milyen következményei lehetnek. Na és kísérjen ha lehet a kis műtőig, ahol rajtad kívül még ül öt kismama és mint a futószalagon kaparják és tolják ki őket sorban. A férfiak felelőssége és jelenléte többnyire a döntésnél kimerül. A védőnőhöz az orvoshoz és a műtőbe a nő már egyedül megy a hapsi meg jó esetben otthon izgul, vagy megkönnyebbül. Az abortuszt a nők legnagyobb része egyedül csinálja végig fizikailag és lelkileg is. A férfiak nagy része csak a hat hetet szenvedi meg amíg nem lehet ab. után szeretkezni.
2010. jún. 19. 19:55
 10/24 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat
2010. jún. 19. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!