Normális ha ez zavar engem? Hogyan lehet ezt finoman, nem sértően közölni?
Egy hónapos a fiam. A múlt héten jöttek először látogatók. Férjem egyik húga( 22 éves ) a látogatás alkalmával készített számos képet a lányunkról amit percekkel később feltett a közösségi oldalakra. Nem is tudtam róla csak mikor kolléganőm (aki rendszeres facebookozó) hívott fel hogy nagyon édes a kicsi azon a képen amit a sógornőm feltett. Hogy lehet finoman közölni hogy nem örülünk hogyha engedély nélkül minden féle képet feltesz? Elég sértődös ezért irtam hogy finoman! Jártatok már így?
Köszönöm!
Ket baratnom is nagy facebookozo, leszedettem azokat a kepeket veluk, ahol felismerheto a gyerekem. Kedvesen megkertem oket, hogy mivel rengeteg beteg ember van a neten, nem szeretnem, hogy a gyerekemrol felkeruljon foto, legyszives szedjek le. Illetve olyan is volt, ahol csak annyit kertem, hogy a lathatosagot nyilvanosrol allitsa at ugy, hogy csak az ismerosei lathassak. Nem volt sertodes egxik reszrol sem, egyikuket tobbszor meg kellett kernem, mert nem erti, de ujra es ujra megkertem, a masik reszrol pedig azota az egy alkalom ota nem kerult ki ujabb kep az engedelyem nelkul.
ugy, ferjed tesoja, neki kellene megkernie, o ismeri a hugat, o tudja, hogyan kell vele beszelni, es tole valoszinuleg kisebb esellyel sertodik meg. Mnbdenkinek erdemes a sajat csaladjat rendeznie.
13
Ez nem udvariatlanság, hanem büntetőjogi kategória, konkrétan arcképpel való visszaélés. Személyiségi jogok sérelme.
Én már előre szóltam mindenkinek, hogy a megkérdezésem nélkül senki sem tehet fel a gyerekről képeket a Facebookra.
Kérd meg a sógornődet, hogy a jövőben az engedélyetek nélkül ne tegyen fel a babákról képet. Ha megsértődik, megsértődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!