Titeket nem zavar, hogy divatnév lett a babátok neve?
Én kb 16 éves koromban tudtam, mi lesz a fiam neve. Na jó, 2 favorit név volt.
28 évesen szültem, az egyik kiesett, mert nem illett a vezetéknévhez, a másik a Dániel volt.
Pont letojom, mennyi van belőle, gyönyörű név, imádom.
A vezetéknév német hangzású, 14 karakter, szóval elég "bonyolult". Bár oviba, suliba, haverok csak a keresztnevet használják, így mindegy a vezetéknév ritkasága, de engem nem érdekel mennyi van belőle.
Nagyon régen eldöntöttem, hogy Áron lesz a kisfiam.
Saját korosztályomból több Árontis ismertem, picurkát egyet sem. Mégis, amikor megszületett, volt már egy Áron az újszülött osztályon, s az oviban is lett ilyen nevű csoporttársa. Sőt, alig fiatalabb távoli rokon kisfiúnak is ez lett a neve.
Gyerekek az oviban megoldják: vezetéknevén szólítják. Én pedig kezdem megszokni :D
fiamnak mikor született nagyon különleges, ritka neve volt, nem volt benne a listában, nem csak a 10ben, hanem egyáltalán. aztán olyan 4-5 éves korában berobbant és nagyon sok gyereket neveztek úgy, nem örültem, de ez van. aztán lecsengett és már megint évek óta nincs benne a 10ben :)
második gyerek benne van, nem sláger név, de régi, sokan adják, de tized annyian sem mint a Bencét. egyébként ha nem Bence a gyereked neve, akkor az már ritkának számít :D ugyanis az, hogy egy név az 5. helyen van, nem azt jelenti, hogy több ezer olyan nevű gyerek van, hiszen a Bence még mindig annyira felkapott...
Kisfiam Marcell és ez ha jól tudom benne van a top5-ben de nem nagyon foglalkozok vele,mifelénk például egy Marci sincs a környéken.
Egyébként ha egy név ilyen népszerű annak nyilván meg van az oka :)
Nem,komolyan nem.Furcsa amúgy,mert állítólag a legnépszerűbb nevek közül választottam(?) (két kisfiam van) de nekem elvétve vannak ilyen nevű ismerőseim -itt a tágabb ismerősi körre gondolok.Nem néztünk utónév listát,egyszerűen választottunk saját ízlés alapján.Nem zavar(na) ha mellettük még x gyermeket hívnának így,hiszen véges a választási lehetőség,lehetetlen mindenkit másképp hívni,nem?
Mostanában lett hangsúlyos,hogy mindenki baromi egyedi legyen,ez is egy új divat.Ezért egyre több érdekes név lát napvilágot,amiről meg sem lehet állapítani,hogy "eszik-e vagy isszák".Most jön a sablon szöveg,hogy "régen más volt!" De tényleg...mennyi Sanyi,Pityu,Józsi és senkit sem érdekelt.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!