Titeket nem zavar, hogy az utóbbi 10-15 évben szinte csak rózsaszínbe öltöztetik a kislányokat? Ez miért alakult ki? Szinte csak ilyen ruhákat lehet kapni.
Nem az zavar, hogy mások ilyenbe öltöztetik a gyereküket.
Tudom, hogy lányos szín. De a mi gyerekkorunkban, vagy a szüleinkében is normális változatos színű gyerekruhák voltak. Nekem is volt egy csomó zöld, lila, stb. ruhám.
A férjem is és én is irtózunk ettől a színtől.
De egyszerűen a boltokban is leginkább csak rózsaszín kislányruhákat lehet kapni, abból van választék.
De, nagyon zavar. És hogy még egyszerűbb legyen az életem, a lányomnak oviban előjött az a korszaka, mikor semmit se volt hajlandó felvenni, ami rózsaszín. És neki akkor a lila, a ciklámen, és barack is rózsaszín volt. Emlékszem rá, amikor elmentünk, hogy vegyünk neki télre kabátot. Konkrétan minden, de minden üzletet végignéztünk a városban, még a kínaiba is bementünk (oda volt abszolút felesleges, ott tényleg minden lányruha rózsaszín), és végül a turiban találtam neki egy sötétzöld kabátot, rózsaszín rávarrt virágokkal, amit otthon leszedtem, és egy felvasalhatós macival takartam el a helyét.
Ez az időszak eltartott nála két évig, és nem volt ritka, hogy azt mondtam, hogy jó, akkor megy meztelenül oviba. Ja, mert hát a fiús ruhát az fel nem vette volna, de azért rózsaszín sem lehet!
Kisbabáknál meg aztán végképp ez a két véglet van, most épp ezen dühöngök, hogy egyszerűen nincs uniszex babaruha, mi pedig nem tudjuk (100%-ra), hogy milyen nemű a baba. De van a nagyon rózsaszín habos-babos, fehér csipkés rettentően lányos, és a nyakkendős-traktoros, sötétkék, rettentően fiús ruhák. Már 56-os méretben sincs uniszex, konkrétan a várost be kell járni egy zöld vagy sárga rugiért, meg néha kikönyörgöm egy-két eladótól fb-csoportokban, hogy kedvemért bontsa már meg a csomagot, mert nekem csak a csíkos kell. :(
Nekem sem tetszik ez. Ahol en lakom (Anglia) itt is a kislany reszlegen 90%-ban rozsaszinek a ruhak.. van, hogy tetotol talpig rozsaszinben van a kislanyom, pedig en nem is akarom. Szeretem a rozsaszint, de mar tulzasba esnek a ruhatervezok szerintem. En szeretnek citromsarga, narancssarga, kek stb szinu ruhakat is raadni.
Velem is elofordul, hogy a fiu reszlegen veszek ruhat. Persze nem traktorosat, hanem mondjuk egy feher rugi macival az tokeletes.
Testvérem kislányának elég vegyes színekből áll a ruhatára. Van benne rózsaszín, sárga, piros, zöld, kék, barna, fehér, szürke, bézs, lila biztosan.
Ők általában a tescoban kapható F&F ruhákat veszik vagy turkálóból is van pár aranyos holmija, de rendelni is szoktak ebayről, aliexpresszről.
Mi is bajban vagyunk ezzel!
Felénk is ( nógrád megye) csak rózsaszín és kék ruhákból lehetett választani. Nagyon elvétve tudtam venni fehéret.
Ebben az volt a legjobb h nem látta a doki a baba nemét így nem volt egyszerű vásárolni....
Most h nagyobb (17 hós) egy kicsit könnyebbb.
De amiket kapunk ruhákat (kinőtték a rokonok) mind rózsaszín. Ők is csak ilyet tudtak venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!