Mennyit engeditek 16 hós babátokat tv-t nézni?
semennyit. de az 1-2 óra rengeteg az az egész nap 5-8%-a
Inkább rakd le játszani valamivel.
A kisfiam ilyen idős korban már nézte a meséket a tévében, de max egy órát. Ő is nagyon szerette a Thomast.
Persze hordtam babazenére, ahol sok mondókát tanultunk, meg rengeteget mentünk játszótérre. Sokan mondják, hogy a tévézés káros ilyen korban, szerintem annyi a lényege, hogy ne egyedül nézze ezeket, beszélgessetek a mesékről. Így is sokat tanul. A házimunkába pedig be lehet vonni. Nekem külön játékok voltak a konyhába, amíg mosogattam beraktam az etetőszékbe és ott játszott. Főzésnél meg adhatsz neki is műanyag tányért, fakanalat, és ő is "főzhet".
Persze volt olyan nap, amikor az éjszakai felkelések miatt nem voltam "játszós" kedvembe, ilyenkor több mesét nézett.
Nem lett semmi baja a tévézéstől, most lesz 4 éves. :)
Amíg főzök, én is bekapcsolom a tévét a 18 hósomnak. Napi 1-2 órát megy a mesecsatorna (bebe tv vagy minimax), de egyébként nem is nézi folyamatosan, hanem játszik közben.
A konyhában nem marad meg velem egyáltalán, nem szeret ott lenni.
Kislányom 10 hónapos múlt,ő is tévézik. Könnyű azt írni,hogy tedd le játszani. persze az ember szívesen letenné,ha ottmaradna.
Szerintem ha nem egész nap nézi semmi baja nem lesz,nem kell burokba nevelni a gyerkőcöket.(én legalább is nem teszem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!