Engeditek homokozni játszótéren babátokat?
Nekem annyira nem szimpatikusak a homokozók....oké, hogy kutya nem mehet be, de macska simán bemegy, és a kakija nem túl egészséges, sőőőt.....
7,5 hós a fiam, hintázni már szoktunk, és ahogy látom, szinte minden homok, tehát mikor majd megy, nem tudom elkerülni, hogy homokozzon....de mit csináljak?figyeljem végig, és ne engedjem, hogy dörzsölje a szemét, bevegye a kezét a szájába?És elég ha letörlöm mondjuk popsitörlővel mikor megyünk?És amikor még csak mászik???ti megengeditek, hogy mászkáljon benne?
Lehet túlaggódom a dolgot, de annyi hülyeséget hallani, hogy miket lehet összeszedni a nyilvános homokozókban.
Arra gondoltam lesz neki egy a nagyiéknál, amit éjjel le lehet takarni....
Ti hogy csináljátok?
Ha később is fogtok játszóterezni, nem fogod tudni megtiltani a gyerekednek, hogy bemenjen.
Mivel nekem van egy nagyobb lányom is, a kicsi elég hamar megismerkedett a homokozóval. Még mászni tudott csak, amikor betettem először.
Igen, nagyon kell figyelni, hogy ne egyen a homokból, ne nyalogassa a játékokat. Még így is volt rá példa, mert a nagyra is ügyelnem kell, és nem tudok mineden pillanatban ott állni mellette.
Egyébként nem ijesztgetni akarlak, de nem kell ahhoz homokozó, hogy a gyerek keze koszos legyen az utcán. Ha már sétál, összefogdossa a kerítéseket, gyüjtöget a földről ezt-azt (én pl. a leveleket megengedem, hogy felszedjék.)
Muszáj kicsit lazulni, mert akkor ezen görcsölhetne az ember naphosszat.
Őszintén szólva én nem szívesen engedném bele és nem a macskák miatt. A hajléktalanok, vagy részeg bulizók szeretnek belepisilni, kakálni a homokozókba, tudom, mert láttam. És a pisi az csak megszárad ott, nem szedik ki, mint mondjuk a kakát.
Szóval nem.
Szerencsére a mi játszónk szép, tiszta, rendbe van téve, nincs ilyen problémánk!
Viszont macskapártiak vagyunk! Van macskánk, de soha semmi gondunk nem volt vele, a kicsinek már egész pici korától mondogatjuk, hogy mit szabad és mit nem szabad. Mikor megsimogatja a cicust (csak Anyával vagy Apával szabad)utána megyünk kezet mosni!Most 1 éves, de már kiabál ha cicusozni szeretne( AJA cicicc= Anya cica).
jaaaaj köszi 2.hogy írtál!Már azt hittem hogy csak én vagyok ilyen elvont:)Nálunk is az van, hogy a fiatalok esténként a játszótéren buliznak(sok van a környékünkön, szinten mindegyiken láttam már) és ki tudja mit csinálnak...ráadásul a hinta alatti homok,meg a környéke tele volt csikkel, mikor ott voltunk:(nagyon gáz....ezért is gondolkozom.
Neked is köszi első,de még nem vagyok teljesen meggyőzve:)Tudom, hogy koszos lesz, nem féltem én attól, csak ezek a homokozók....hááát nem szimpatikusak....
neked is köszi 3.
A macskával nincs baj, csak a kakival, pisivel, amit lehet a homokozóban hagy, és mi nem látjuk...
A homokozás és a homokevés nem ugyanaz...
Nem bántani akarok senkit, de aki ennyire aggódik, az kerülje el messzire a játszótereket, sőt minden helyet, ahol más gyerekekkel érintkezhet az övé.
Az ugyanis kitolás a gyerekkel, főleg a 2-3 évessel, hogy hintázhat, mászókázhat, de nem túrhatja a földet a többivel. 7-8 hónapos gyerekkel még könnyű a helyzet, de a nagyobbak jókora hisztit vágnának le, ha éppen attól tiltanák el.
A macska csak egy veszélyforrás, de mi van a galambokkal, akik a kerítésekre, járdákra repülnek? Mi van az esetlegesen vírust hordozó többi gyerekkel?
Nem nevelhetitek burokban a gyereket, sőt...
Az mondjuk igaz, hogy szemetes, csikkes, hajléktalanos játszótérre mi sem megyünk, de ahol karban tartják, oda nem félek menni. (Ha elhanyagolt a játszótér, simán lehet szólni az önkormányztban, akár összefogva többi anyukával, hogy szedjék rendbe. És akár még fenyegetőzni is lehet az ÁNTSZ-el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!