Van aki nem vállalt még egy babát?

Nekünk van egy lassan 8 éves kisfiunk. Mi sem akarunk többet.
Anyagi, egészségügyi, érzelmi okai vannak. Nyilván az anyagi helyzetünk stabil, viszont ha lenne még egy, akkor évekre megint jóval kisebb jövedelemből kellene élnünk és már 2 gyerekkel. Több egészségügyi problémám is van, a férjemnek is, ami mellett nem túl szerencsés bevállalni még egy babát. A házasságunk sem túl stabil és ezt mindketten tudjuk. Illetve mi is úgy érezzük, hogy egy gyerekhez van elegendő kapacitásunk. És szerintem ezt mindenki maga tudja eldönteni. Nekünk mondjuk a szó szoros értelmében nincs is annyi segítségünk, amennyire szükségünk lenne ahhoz, hogy mindenki nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Márpedig ahhoz az is kell, hogy néha a szülők kicsit időt töltsenek kettesben is. Hát, ez nálunk nem sokat van.

Kedves első válaszadó, igen, nem az én gyerekem lesz az első egyke, nem kellene ennyire cinikusnak lenned.
Kedves 2. válaszadó. Igen, teljesen megértelek. Nálunk érzelmileg stabil a helyzet, anyagilag az szó szó. Nem úszunk most a pénzben, de azért egy kis kiruccanást meg tudunk engedni pár napra. Segítségünk viszont nulla. Nekem jó terhességem lett volna, viszont a fogadott orvos nem vette észre, hogy baromira kevés volt a magzatvíz. Bele sem merek gondolni, ha a páromnak nincsen ismerőse, aki a másik orvost ismeri mi lett volna a babámmal. Ránézett az UH-ra azonnal toltak be a műtőbe. Engem nagyon megviselt ez az egész és nem a császár okozta fájdalom. Úgy érzem, még egyszer nem tudnám a terhességet végigcsinálni. A párom rendes, ott segít ahol tud, de ő is látja ha egyedül van vele, hogy egyedül nem könnyű pedig tényleg nagyon jó baba. Szóval itt két fő dolog van, ami miatt nem merünk 2-at vállalni: egyik a terhesség és a másik amit fentebb is írtam. Lehet talán a korunkkal van " baj" . Én 28 évesen szültem, párom pedig 43 múlt már. Bár a kapcsolatunk most szebb mint régen volt, de mind a kettőnk szem előtt tartja , hogy egy gyereknek legyen meg mindene.

8asnak üzenem, h ez úgy butaság ahogy van. :) 2 gyerekem van. Amikor a kisebbiket vártam, azon agyaltam, h vajon ugyan úgy fogom szeretni a kicsit is mint a nagyobbat? El sem tudtam képzelni hogy lehet 2 gyereket egyformán szeretni. Aztán megszületett a kicsi. A kis tökéletes ártatlanság. Minden porcikáját imádom. ❤
Egyébként kedves kérdező még kicsi a gyereked, de nagyon hamar megnő, okosodik, vége lesz a dackorszaknak is, és utána lehet kedvet kapsz újra előröl kezdeni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!