Vállalt valaki úgy 3. babát, hogy az egyik fele nagyon akarta, a másik meg nagyon nem?
Jó terhességeim voltak és viszonylag könnyű szüléseim de mégis az egyik ami visszatart az pont ezek. A másik, hogy most jól keresek és nem akarnék visszacsöppenni egy 130-150ezres gyedbe. Viszont a másik oldalam meg, hogy annnnyira szeretnék még egy babát, egy kis picikét aki majd olyan cuki lesz mint a másik két gyerekem. Meg ami még valahol tudat alatt van bennem és ez így kimondva kicsit furcsa is, hogy tudom, hogy a gyerekeimnél mit rontottam el (nem nevelés, azzal nincs baj) és valami olyasmi van bennem, hogy a 3.-al annyira másképp csinálnám és de jó lenne, megnyugodna a lelkem. Szívesen látnám ahogy a nagyok ellennének a kicsivel, egyébként ők is mondogatják időnként, hogy szeretnének, csak hát sok minden szól ellene. Pl csak 2 gyerekszobánk van, akkor mindent át kellene szervezni. Férjem szerint elég nekünk a kettő, ők is néha kivisznek minket az észből. Lehet, hogy nálam ez most csak egy fellángolás de már hetek óta foglalkoztat a téma.
Aki bevállalta a 3.-at vagy nem, hasonló aggályaitok voltak nektek is?
Gyorsan leszögezném, nem a családi adókedvezmény és nem is csok miatt akarnék, ezek fel sem merültek.

Nem adókedvezményért persze, de attól még igényelnéd gondolom. Na mindegy.
Ha a férjem nem akarna harmadikat, akkor tiszteletbe tartanám, és beérném a meglevő kettővel. Ha meg ha a harmadik után sem fogod tudni, helyrehozni amit "elrintottál" akkor majd addig szülsz míg megnyugszik majd lelked?
Azt írod jó a béred, az otthonotok is úgy van kialakítva hogy most mindenki jól elfér. Én nem szülnék, úgy tűnik jó így ahogy most van. És mi több. Főleg mert az apa se akarja.

:D Nem írtam, hogy nem akarja, csak szerinte elég a kettő is sokszor. De miért ezen lovagoltok?
A kérdésem a következő (fent is látható): Aki vállalt vagy szeretett volna 3.-at, szintén voltak hasonló aggályai?
Nem arra várok, hogy ti döntsétek el, legyen-e még egy gyerekünk, egyszerűen csak foglalkoztat a téma és érdekelne 3 gyerekes anyuka-apuka gondolata. Ennyi.
Vagy hogy más is érzett-e így, hogy szeretne-nemszeretne... Tehát ez nem egy probléma nekem, puszta kíváncsiság, érdeklődés, ilyesmi.

Amik hirtelen beugrottak:
- Testvér kedvéért nem szabad szülni, semmi nem garantálja hogy annyira nagyon fogják szeretni egymást a való életben.
- Ne a házhoz alakítsd a családtagok számát, hanem a családhoz a házat. Költözni és bővíteni is lehet.
- Mindahány gyereket fel kell nevelni, ki kell röpíteni, jó esetben mindnek ugyanannyi jár.
- Ha a pénztárcátok, idegrendszeretek bírja, miért ne?
- Ha apa zsigerből ellenzi, nem szerencsés rátukmálni. Ki tudja milyen következményei lennének.
- Három a magyar igazság.
- Neadjisten a harmadik lenne a legproblémásabb gyerek, az az egész családot komoly megpróbáltatás elé állítaná.
- Engem is anya fellángolása miatt vállaltak be harmadiknak, és tökéletes életet éltünk.
Mi hármat terveztünk, kettő van, és sajnos nem tud több lenni. Beletörődtem, debaz azért szokszor vágyik rá a szívem.

Jajj, de utálom, hogy minden kérdésnél vagy egy ilyen, mint az első válaszoló... "Majd addig szülsz amíg..." Azt írta 1-et akar még max, nem tudsz olvasni? Értelmezni? És nem csak emiatt akarja.
Én is így vagyok pont, 2 gyerek és rajtam a választás mégegy baba amire nagyon vágyom, vagy vissza a munka világába. Logikus lenne, hogy akkor dolgozok pár éves és, ha még mindig szeretnénk szülök. De ha már visszarázódok a munkába, nem biztos, hogy jó lenne megint kizökkeni pár évre, majd újra visszaszokni a munkába.
Viszont nálam nem fellángolás, régóta nagyon szeretnék és a férjem is, ő most azonnal. Nem tudom még gondolkodok szeptemberig :)
Aranyos vagy, köszönöm! Már ezer éve jelen vagyok gyakorin, tehát számítottam ilyen válaszokra is...
Na igen, nálam lehet, hogy csak fellángolás, sőt biztos, de mivel annyira foglalkoztat a téma jól esik másokat is meghallgatni.
Teljesen igazad van, én már 1.5 éve visszajöttem dolgozni, nem tudom milyen lenne újra otthon lenni majd megint újra visszarázódni a munkába.

Hasonló dolgok forogtak a fejemben mint most neked.
De aztán bele vágtunk.
Igaz nehezebb.
Nagyobb Házat is vennünk kellett.
Most már 5 éves és a legjobb döntés volt.
Ha minden adott és szeretnétek is akkor hajrá.
Kis tervezés alakítás,de mikor meg lesz már nem lesz furcsa hogy 3an vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!