Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki milyen anyagi körülmények...

Ki milyen anyagi körülmények mellett vállalt babát?

Figyelt kérdés
Párommal nagyon szeretnénk már babát,de az anyagiak miatt félünk belevágni.Albérletben lakunk,ami nem olcsó,de folyamatosan keresünk másikat.Saját lakást sajnos nem tudunk venni az önerő miatt.Mind a ketten dolgozunk 180e ft-ból élünk havonta és nincs hitelünk.A szüleink mindenben támogatnak minket és sokat segítenek.Igazából én leginkább attól tartok,ha mi lesz ha már a terhesség elején el kell mennem a tp-re, az a 60% nem valami sok.
2014. márc. 17. 18:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
73%

Férjem 170ezret keresett akkor, én 140-150ezret. 70ezres lakáshitelünk van, 3 autót tartunk fenn (régiek, nem nagy költségűek).

Végig dolgoztam, munkából mentem tgyásra. Min. bérrel voltam bejelentve, ezért nem túl sok a gyedem, de azért egész jó.

Így pont megvagyunk. Nem kell nagyon spórolni (azért vadászom az akciós pelust :-)), de nem élünk vagy lábon.

2014. márc. 17. 18:46
 2/27 anonim ***** válasza:
90%
Amíg dolgoztam, havi 240 ezer volt a bevételünk, 38. hétig dolgoztam, részben a pénz miatt. Most tgyáson vagyok, most havi kb. 200 ezerből élünk. Albérletben élünk, amiért csak egy jelképes összeget kell fizetnünk (ismerőstől béreljük), jobban megéri mintha hitelre vennénk lakást, mert a hitel kamatköltsége több lenne. Havi kb. 50-70 ezret most is tudunk félretenni. Emellett van 4 millió ft megtakarításunk, ehhez gyűjtünk, hogy hitel nélkül tudjunk lakást venni. Tgyás után én megyek dolgozni, és a férjem marad itthon gyeden, így a havi bevételünk több lesz, kb. 270 ezer ft (nagy fizetésemeléssel vesznek engem vissza). Szüleink pénzzel nem tudnak támogatni, de étellel, ház körül megtermő dolgokkal igen. Nem élünk nagy lábon, de ha valamit megkívánunk, megtetszik, meg tudjuk venni, emellett most, hogy már egy kicsit nagyobb a kisfiúnk, két hetente elmegyünk a férjemmel étterembe.
2014. márc. 17. 18:59
 3/27 anonim ***** válasza:
120 ezer a bevételünk és albérletben élünk.
2014. márc. 17. 19:00
 4/27 anonim ***** válasza:
Mennyi a félretett pénzetek szerintem az számít leginkább?
2014. márc. 17. 19:02
 5/27 A kérdező kommentje:
Nem sok, kb 70 e Ft
2014. márc. 17. 19:10
 6/27 anonim ***** válasza:
58%

Én akkor a helyetekben még gyűjtögetnék egy kicsit.

Gyed-ként a fizetésed 70%-kát kapod csak meg (persze ha jogosult vagy rá, ezt nem tudom), akkor a fizetésed minimum 30%-kát félre kéne tenni hisz egy év múlva "csak" annyitok lesz plusz egy fővel.

Egyébként hány évesek vagytok?

2014. márc. 17. 19:12
 7/27 anonim ***** válasza:

Saját, hitelre vásárolt lakásunk van (hitel havi 27 ezer), rezsi a téli hónapokban 45 ezer (villany, víz, fűtés, kábel tv, internet, telefonok), nyáron max. 20 ezer.

A havi bevételünk havonta összesen 200 ezer.

Irodai munkát végeztem és úgy gondoltam, hogy a szülésig dolgozni fogok, de már a 8. héten állományba vettek, mert veszélyben volt a baba. Fogadott orvosom van, 3 hete kell mennem hozzá, alkalmanként 10 ezerért. Szóval elég megterhelő, és még a babholmik vásárlásába bele sem kezdtünk... (a legtöbb mindenből nem is fogunk újat venni).

Az élet néha keresztülhúzza a számításokat.

Úgy számoljatok, mintha az elejétől táppénzen kellene lenned, mert ez a legrosszabb variáció, ha így ki tudnátok jönni a pénzből akkor a jobb variációk esetén is játszva megoldjátok a helyzetet.

2014. márc. 17. 19:18
 8/27 A kérdező kommentje:
Igen, jogosult vagyok.Én 24 párom 28.Tudom ráérek még, nem is azért szeretnék babát,mert félek h lemaradok, hanem úgy érzem így lennék/lennénk teljes.A semmire nem karok gyereket,de ha arra várnék h minden meglegyen talán soha nem is lenne gyerekünk.Biztos munkahelyünk van,szeretek is itt dolgozni.Sajnos nem keresünk vmi sokat de ezen a környéken örül az ember ha vagy munkahelye.
2014. márc. 17. 19:19
 9/27 anonim ***** válasza:
64%

Nem is kacsalábon forgó lakásra gondoltam, de 300-400 ezer szüléskor a bankba van, rosszabb esetre nem hátrány. Persze jó, hogy szülőkre lehet támaszkodni, de ha hónap végén lesz gyerek beteg mégis csak jobb érzés ha saját magam tudom a saját gyerekemnek megvenni a gyógyszert nem a szülőkhöz kell futni pénzért,mintha még mindig gyerekek lennénk.

Másrészt nem teljesen tartozik ide, de előtte házasodni nem akartok?

2014. márc. 17. 19:27
 10/27 anonim ***** válasza:
78%
Saját, hitelmentes lakás, hitelmentes autó, átlagban havi 300 ezer bevétel, 2 gyerek.
2014. márc. 17. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!