Ki milyen anyagi körülmények mellett vállalt babát?
Férjem 170ezret keresett akkor, én 140-150ezret. 70ezres lakáshitelünk van, 3 autót tartunk fenn (régiek, nem nagy költségűek).
Végig dolgoztam, munkából mentem tgyásra. Min. bérrel voltam bejelentve, ezért nem túl sok a gyedem, de azért egész jó.
Így pont megvagyunk. Nem kell nagyon spórolni (azért vadászom az akciós pelust :-)), de nem élünk vagy lábon.
Én akkor a helyetekben még gyűjtögetnék egy kicsit.
Gyed-ként a fizetésed 70%-kát kapod csak meg (persze ha jogosult vagy rá, ezt nem tudom), akkor a fizetésed minimum 30%-kát félre kéne tenni hisz egy év múlva "csak" annyitok lesz plusz egy fővel.
Egyébként hány évesek vagytok?
Saját, hitelre vásárolt lakásunk van (hitel havi 27 ezer), rezsi a téli hónapokban 45 ezer (villany, víz, fűtés, kábel tv, internet, telefonok), nyáron max. 20 ezer.
A havi bevételünk havonta összesen 200 ezer.
Irodai munkát végeztem és úgy gondoltam, hogy a szülésig dolgozni fogok, de már a 8. héten állományba vettek, mert veszélyben volt a baba. Fogadott orvosom van, 3 hete kell mennem hozzá, alkalmanként 10 ezerért. Szóval elég megterhelő, és még a babholmik vásárlásába bele sem kezdtünk... (a legtöbb mindenből nem is fogunk újat venni).
Az élet néha keresztülhúzza a számításokat.
Úgy számoljatok, mintha az elejétől táppénzen kellene lenned, mert ez a legrosszabb variáció, ha így ki tudnátok jönni a pénzből akkor a jobb variációk esetén is játszva megoldjátok a helyzetet.
Nem is kacsalábon forgó lakásra gondoltam, de 300-400 ezer szüléskor a bankba van, rosszabb esetre nem hátrány. Persze jó, hogy szülőkre lehet támaszkodni, de ha hónap végén lesz gyerek beteg mégis csak jobb érzés ha saját magam tudom a saját gyerekemnek megvenni a gyógyszert nem a szülőkhöz kell futni pénzért,mintha még mindig gyerekek lennénk.
Másrészt nem teljesen tartozik ide, de előtte házasodni nem akartok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!