Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki milyen anyagi körülmények...

Ki milyen anyagi körülmények mellett vállalt babát?

Figyelt kérdés
Párommal nagyon szeretnénk már babát,de az anyagiak miatt félünk belevágni.Albérletben lakunk,ami nem olcsó,de folyamatosan keresünk másikat.Saját lakást sajnos nem tudunk venni az önerő miatt.Mind a ketten dolgozunk 180e ft-ból élünk havonta és nincs hitelünk.A szüleink mindenben támogatnak minket és sokat segítenek.Igazából én leginkább attól tartok,ha mi lesz ha már a terhesség elején el kell mennem a tp-re, az a 60% nem valami sok.
2014. márc. 17. 18:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Saját, hitelmentes lakás, összesen 350 ezer forint bevétel, hitel nincs, és egy gyerekünk van. Mi sem élünk nagy lábon, de amire kel, arra futja.
2014. márc. 18. 06:34
 22/27 anonim ***** válasza:
szia.Mi kb.250 ezérből élünk 8 hós lányommal és férjemmel.Nemrég költöztünk albérletbe,hogy többet legyünk 1ütt.Van 1 hitelmentes autónk.Megtakarításunk:lakástakarék,kb. 500ezer bankba.Most nagyon belenyúltunk;új hűtő,új mosógép,autósülés a gyerkőcnek,költözés.Így egy kicsit megapadt, 500 körül van.A hazautunk anyumékhoz 20ezer körül van.Nem élünk nagy lábon,de a kicsinek sok mindent veszek.Félre tenni tudok valamennyit havonta.Gondoljátok át jól.Számolgassatok.70ezer megtakarítás nem sok.Elromlik ez-az... Gyerkőcnek plussz kiadás... Sosem lehet tudni.Nálunk anyatej+tápszer volt.10000 volt 1 hónapban a tápszer...Ha hasfájós az plusz összeg.Vannak választható egyéb védőoltások, pl. Rota elleni,ami 40ezer körül van.Mondjuk én azt nem adattam be,pedig megtehettem volna,de nem.Tehát egy a lényeg, lehetnek váratlan kiadások,egyszerűbb a félretett pénzhez nyúlni,mint költsön kérni.Az előttem lévő kérdező felhozta az esküvő témát is... Mi sem tartottunk nagyot 50 fős volt 1millió volt.Nem a kedved szeretném elvenni az egésztől,csak egy kis realitást belevinni.Az élet mindig produkál meglepetéseket...
2014. márc. 18. 07:08
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat?50 fős lagzi 1milló ft??Itt felénk annyiból legalább 100 fős lagzi kijön, feldíszített étteremmel, vőféllyel stb.Volt róla szó, de szerintünk 2 embert egy papír nem tart össze!Elhiszem,hogy fontos meg csak egy életre szóló élmény,de szerintem a mai világban nem szükségszerű.

Tudom, hogy nekünk kell dönteni.Csak kiváncsi voltam mások véleményére.Ahogy olvasgattam itt szinte mindenkinek több 100 e a bevétele, de ehhez hozzá kell tenni h mindenkinek más az igénye, szükséglete.Nem keresünk sokat,de nem nélkülözünk mi se.

2014. márc. 18. 07:17
 24/27 anonim ***** válasza:
Van egy 21 hónapos fiunk, kb. 230.000.- forint a bevételünk. Saját, hitelmentes lakásunk van és 1 autónk. Mikor a fiunk született kb. ugyanennyi volt a bevételünk, és 500.000.- forint megtakarításunk volt. Nem élünk rosszul, de még egy gyereket nem vállalunk ennyi pénzre. Nálunk is sokat segítenek a szüleim.
2014. márc. 18. 07:27
 25/27 anonim ***** válasza:
Pedig nem nagy városban volt a lagzink. Csak sok volt rajta a "csaló" Pl.: a zenészek becsaptak, jól lehúztak pénzzel, peig nem annyiban egyeztünk, leléptek a kísérő zenészek... tehát voltak fentakadások... Sajnos volt olyan a családban, aki ingyen bulinak tartotta, és ott itta alacsonyra magát 1 forint nélkül(nászalyándékot azóta sem kaptunk)... Na meg persze éttermi áron mentek a piák... Ez azért szépen megnyomta... Na de mind1 is, túl vagyunk rajta, szép volt, ó volt.... Nektek pedig sok szerencsét a babavállaláshoz :) A világ legeslegjobb élményében lesz részetek, mind terhesen, mind babával együtt :) Remélem hamarosan sikerül, minden úgy alakul, ahogy tervezitek. Az esküvővel, meg ha nektek nem fontos, ne foglalkozz, nem attól lesztek együtt örökké :) A bevétel pedig úgy alakul nálunk, hogy párom van, hogy hétvégén is bemegy dolgozni, sajna... Így 250 küröli a bevétel...Néha kicsit több. Ha pedig szeretitek a munkát, és van esély, hogy félre is tegyetek, akkor nincs gond :)
2014. márc. 18. 12:04
 26/27 A kérdező kommentje:
Igen,sajnos ilyen emberek is vannak.Reméljük kicsit alakul nekünk is a helyzetünk és bele merünk fogni.Már nagyon várom h én is átélhessem :) A párom is be tud menni hétvégén dolgozni,én sajnos nem. 1hétvége +15e az is csak vmi.
2014. márc. 18. 16:29
 27/27 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező!

Úgy látom eddig csak olyanok válaszoltak neked akik elég jó körülmények között élnek/éltek.

Elmesélem az én történetem :)

A kislányunkat úgy vállaltuk be,hogy anyósoméknál laktunk (nagyon jó volt a kapcsolatunk) a tetőtérben "külön". A férjem dolgozott 110.000 ftért én meg kb a 6-8 héttől táppénzen voltam. Mikor megszültem a havi bevételünk a gyeddel együtt 160.000 ft lett, ami nem sok. Volt 20.000ft-os hitelünk, egy tehermentes autónk. Félretéve kb 50ezer. Igen szinte mindent használtan vettem mindennek utánajártam, de 26 voltam már és szerettem volna mert szeretnék idővel mégegyet...

A lányunk fél éves volt amikor a férjemet elküldték a munkahelyéről szerencsére hamar elhelyezkedett, de 110.000 helyett 80.000 ft-ot keresett ami azért valljuk be nem mindegy. Aztán megromlott nagyon durván a kapcsolat anyósékkal...el kellett jönnünk,mert már a válást fontolgattuk annyira ettük egymást a problémák miatt. Ideiglenesen az anyukámhoz költöztünk....ez volt 2012. novemberében. A férjem bevállalt egy éjszakai melót ahol "felfigyeltek" a szorgalmára és kapott egy jó állás lehetőséget. Majd ennek köszönhetően meg a gyed extra miatt is én is oda mentem dolgozni...most ott tartunk,hogy 1 éve külön élünk albérletben, tudtunk félretenni egy csomó tartozást letudtunk, a csekkek határidőre vannak fizetve és még anyukámat is tudjuk támogatni.

Az egész sztorival csak azt akartam mondani,hogy amikor bevállaltuk nem volt éppen ideális a helyzet és szépen kialakult. De ennek a fordítottja is igaz lehet. Ha most milliók állnak a bankba egy munkahely elvesztése is felemésztheti. Persze nagyobb biztonság,ha van összegyűjtött pénz, azonban az sem garancia!! :)

2014. ápr. 16. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!