Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki milyen anyagi körülmények...

Ki milyen anyagi körülmények mellett vállalt babát?

Figyelt kérdés
Párommal nagyon szeretnénk már babát,de az anyagiak miatt félünk belevágni.Albérletben lakunk,ami nem olcsó,de folyamatosan keresünk másikat.Saját lakást sajnos nem tudunk venni az önerő miatt.Mind a ketten dolgozunk 180e ft-ból élünk havonta és nincs hitelünk.A szüleink mindenben támogatnak minket és sokat segítenek.Igazából én leginkább attól tartok,ha mi lesz ha már a terhesség elején el kell mennem a tp-re, az a 60% nem valami sok.
2014. márc. 17. 18:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
saját lakás (plusz fél ház, fél lakás, 4ha legelö) saját auto, hitel nem volt (nincs is), bevételünk kettönknek 850 ezer, mindezek ellenére albérletet fizetünk, mert külföldön élünk, igy az albérleti dij 30nm 270 ezer, tartalék 2.4 millio
2014. márc. 17. 19:58
 12/27 anonim ***** válasza:
a megtakarítás tényleg fontos, 70e semmi, ha most elromlik a hűtő. mosógép arra is kevés. A baba az elején kerül sokba, amiket kell venni, ha alapszinten akarjátok, akkor is, babaszobát kialakítani, festés, burkolat, esetleg extrák, függöny, szekrény, szőnyeg, stb... aztán az elején a családi pótlékból kijön a pelenka, ha van tejed nem kell tápszer, ruhákat úgyis kaptok, ilyeneket szoktak mondani, de vannak váratlan kiadások: extra fűtés hősugárzóval, gyógyszer, magánorvos, stb... érdemes biztosítást is kötni, az havi kb 10 ezer, amiből lesz neki, mire felnő. 3-400at gyűjtsetek, mielőtt belevágtok.
2014. márc. 17. 19:58
 13/27 anonim ***** válasza:
utolso vagyok, szülök nem támogattak bennünket, most sem..pláne , hogy mindenki Magyarországon él. a babánk, ha minden jol megy 2 héten belül érkezik
2014. márc. 17. 19:59
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Amikor bevállaltuk a babát mi is albérletben laktunk, a keresetünk havi 200 körül volt. A kicsinek mindene megvolt ami szükséges. Most önkormányzati bérlakásban élünk és nem is szeretnénk saját lakást, mert semmi esetre sem szeretnénk hitelt felvenni. Nem gondolom úgy, hogy szegények vagyunk és nélkülözünk, de félretenni csak keveset tudunk. Mi nem tartozunk azok közé, akik előbb kariert építwnek és megvárják a biztos anyagi hátteret, hisz mi biztos a mai világban.
2014. márc. 17. 20:06
 15/27 anonim ***** válasza:
Saját hitelmentes lakás, autó. 700.000ft megtakarítás. Havi átlag 300.000 bevétel. 2 gyerek. .Nem élünk rosszul. De nagylabon sem. .pont kényelmesen.
2014. márc. 17. 20:52
 16/27 anonim válasza:

Albérletben lakunk, hitelmentesen. Havi 200.000 bevételünk. 1 autót tartunk fent.

10 hkm

2014. márc. 17. 21:09
 17/27 anonim ***** válasza:
33%
Hát én ilyen nagyon kevés pénzre tuti, hogy nem vállalnék gyereket. Mi 500ezerből élünk havonta és még ez is kevés.
2014. márc. 17. 21:45
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező nektek kell dönteni nem másnak. Most írhat itt mindenki mindent itt sokszor olyanokat írnak, hogy annyiból még napi négyszeri jóllakás is luxus a valóságban,mégis "mindenük" megvan, szerintük.
2014. márc. 17. 21:50
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom őszintén,én még erre nem vállalnék babát.Gyűjtögessetek még,sajnos ez nem sok pénz amitek van.

Én is 24 évesen vállaltam a babát,párom akkor 29 volt.

Én havi 130 kerestem,ő havi 300 ezret.

Saját hitelmentes lakás,autó,félretett pénzünk is van 500 ezer ft.

2014. márc. 17. 21:53
 20/27 anonim ***** válasza:

Hitelmentes lakás, autó, megtakarítás.Kb 350 e forintból éltünk, aztán jött a picink és mivel EGT tagállamban dolgoztam ottani törvényekre hivatozva bezárták a pénz csapot, nem kaptam semmit, a gyes elbírálásom kb 1 évig tartott itthon, nem tudták ilyenkor mi van...keresetünk lecsökkent 200 eft-ra...abból mi nem jöttünk ki, feléltük a tartalékot és 11 hónapos volt a láynom mikor CSANA-ba ment, én meg dolgozni.

Szóval nem tudhatod mit hoz az élet...de akármelyik irányba fordulhat....

2014. márc. 18. 05:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!