Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy véget vessek...

Mit tegyek, hogy véget vessek az éjszakázásoknak? Semmi, de tényleg semmi nem jön be!

Figyelt kérdés
10 hós fiam még sosem aludta át az éjszakát. Éjjel szopizik is. Sajnos nemrég át is szokott a nagyágyba, az egyszerűség kedvéért... Most éjjel is kétszer kelt és kitartóan, csillapíthatatlanul szirénázott, amíg cicit nem kapott. Nem a foga. Kínálhatom éjjel vízzel, cumival, nem kell neki (utóbbit soha nem is használta), nappal próbálok neki többet adni enni, este jó éjt papit még szopi előtt, hogy biztosan ne legyen éhes. Van hogy jó adagot megeszik, van hogy csak keveset, de hát meg nem tömhetem, ha egyszer nem kell, nem hajlandó többet enni. Próbáltam már az álometetést, mielőtt lefekszem, álmában adni neki cicit, de mindennek ellenére éjjel ébred, és nem tudom leszoktatni a ciciről. Apa sem tudja megnyugtatni (gondoltuk, ő nem tejszagú, így hátha lecsillapszik), ha csak simogatom az sem elég, alvóállatkájan nincs, szóval semmi de semmi nem segít. Hagytuk már sírni is, úgy is hogy kijöttünk, úgy is hogy bentmaradtam, hogy ne legyen egyedül. Semmi de semmi nem jön be, és már nagyon elegem van, alig alszunk, a férjemmel semmi időnk egymásra. Teljesen tanácstalan vagyok.
2010. jún. 16. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez babafüggő sajnos, de azért írok egy tippet, ami nekem bevállt: elalvás után kb 2-3 órával, amikor szerinted a legmélyebben alszik, picit mozdítsd meg... takaróját igazítsd meg, simogasd meg, stb. A lényeg, hogy ne ébredjen fel, de azért kicsit kizökkenjen a mély alvásból. Én négy-öt napig csináltam, (mert az enyém is felkelt, de játszani, ami nála két órát jelent) és most már végigalussza az éjszakát.
2010. jún. 16. 09:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia, csak azt tudom tanácsolni, hogy várj türelmesen, tudom, hogy nem könnyű, de nagyon mást nem tudsz tenni. Nálunk ugyanez volt a helyzet a lányom 10 hónapos korában, ő is csak mellettem aludt rendesen, aztán egyik éjszaka egyszerűen nem ébredt, aludt hajnalig, és azóta is átalussza az éjszakát. Utólag jöttem rá, hogy kár volt kisérletezni, amíg meg nem érnek rá, úgysem tudod "rávenni" az éjszaka átalvására.
2010. jún. 16. 09:15
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

16 hónapos lányom kb. három éjszakát aludt eddig át összesen.

Ez tényleg gyerekfüggő dolog.

Majd eljön az ideje, hogy átalussza, de valószínűleg még nem mostanában.

Nálunk kezd rendeződni a helyzet, már csak egyszer ébred négykor, pedig mindent ugyanúgy csinálok, mint mindig, nem attól függ, hogy mennyit mozgott napközben, mennyit aludt napközben, mennyit evett napközben...

Egyszer csak már nem ébredt három-négyszer, csak egyszer, meg mint már írtam, magától spontán átaludt eddig három éjszakát.

Kitartás, és türelem, majd eljön annak is az ideje, hogy ő is szépen fog aludni éjjel.

Addig meg hadd cicizzen, ha a cumit nem akarja elfogadni, én azt mondom.

Nagyon fárasztó, de szerintem nincs mit tenni.

2010. jún. 16. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha leszokik a ciciről, akkor átalussza az éjszakát. Addig kitartás!
2010. jún. 16. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
16 hós kisfiam sem aludja még át az éjszakát. 1-2x ébred és csak cicin alszik vissza.
2010. jún. 16. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Kérdés, hogy te mit akarsz. Mert az nem derült ki ebből.

Ha valóban le akarnád szoktatni, már nem enne éjjel, a szervezetének nincs szüksége rá, tehát ez csak egy rossz szoktatás.

Az egyszerűség kedvéért veletek alszik és csodálkozol, hogy nincs időd a párodra???

Nekem 3 gyerek van, 2 iker ebből, mégse aludtak sose a hitvesi ágyban, hiába lett volna egyszerűbb. Mert ezek szerint mégse egyszerűbb, hiszen itt panaszkodsz. Szóval biztos te is kibirnád, ha a gyerek a saját ágyában aludna.

Reméljük, a férjed nem unja el a dolgot és kitart addig, amig a gyerek vissza nem kerül a helyére...

2010. jún. 16. 10:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Természetesen nem jó ez így, a legkevésbé nekem, a férjem a másik szobában alszik, és neki úgy látom így jó, mert többet tud pihenni. Utolsó válaszoló: valószínűleg egyik babád sem volt olyan hihetetlneül cicifüggő, sírós, akaratos, mint az enyém, majd akkor válaszolj légyszi ilyen hangnemben, ha te is megszenveded ezt esetleg a negyediknél. Nincs szükségem szemrehányásokra, mert mindent megtettem, hogy ne így alakuljon, de kudarcot vallottam. Kezdetektől külön szobában altattuk, külön ágyban, 10 fajta cumit kipróbálta, és semmi eredmény, az utóbbi hónapokban durvult el a helyzet. Bár az első fél évben is ébredt minden éjjel, cicizett, de vissza tudtam tenni.

Köszi a többieknek, kipróbálom a javaslatokat, és várom még a további ötleteket.

2010. jún. 16. 11:11
 8/8 anonim ***** válasza:

10 hónaposan még elég pici az elválasztáshoz! De sajnos a megoldás valószínűleg csak akkor lesz mikor már egyáltalán nem cicizik.

Én most választottam el 17 hónapos fiamat, mostmár éjjel kb. 10-12 szer ébredt cicizni, előtte kb. 3-4-szer, 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Tehát ahogy nagyobb lett egyre többször felébredt!!!

Ahogy elvettem tőle a cicit, azóta max. egyszer ébredt, de legtöbbször egyszer se!

2010. jún. 17. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!