Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktattad le babád az éjszaka...

Szoktattad le babád az éjszakai evésről úgy, hogy hagytad sírni?

Figyelt kérdés

Ezt tanácsolták nekünk ismerősök, de szerintem éhes a babám, ugyan annyikat eszik éjjel, mint nappal. 4,5 hós, szerintem szüksége van ennyi kajára.

Próbáltam már cumival és vízzel is kínálni, de evés lett a vége, ezért is gondolom, hogy éhes, nem csak megszokásból ébred.

2010. jún. 15. 21:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Legyen éjszakaifény a szobában (hogy az erős fény ne ébressze fel) s gyorsan szopiztasd meg. Ha utánna, közben visszaaludna akkor tényleg a poci jelzett neki de ha utánna is ébren marad még akkor lehet a megszokás.

Az én fiam is kezdett 4-5 hónaposan szépen átálni s már 4-6 órákat képes volt aludni két kaja közt de ettől a melegtől megint 2-3óránta felébred mert szomlyas szegény. Ilyenkor átpelusozom evésután álmában ha kell s attól is kicsit tovább bírja, nem zavarja a pisis pelenka.

A lényeg, hogy minél kevesebb inger érje pl fény,hang, mozgatás. Etesd meg s mehet az ágyikóba egy puszival. :)

Csak azért mert más azt mondja nemkell abbahagyni az éjszakait mert a babád s te érzed igazán mire is van szüksége különben ő keservesen sírna te pedig marcangolnád magad. sok sikert!:)

2010. jún. 15. 22:25
 12/23 A kérdező kommentje:
Időnként olyan, mintha egyes válaszolók kamuk lennének.
2010. jún. 15. 22:27
 13/23 A kérdező kommentje:
Végig csukva a szeme úgy eszik. Talán eddig 1-szer volt, hogy hajnali 3-kor ébren volt és altatni kellett evés után.
2010. jún. 15. 22:29
 14/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

A baba azért sír mert szüksége van valamire, ő így jelez. Igen, lehet szegénytől megtagadni az éjszakai szopit de nem azért halgat el pár alkalom után mert már nem éhes hanem azért mert csalódik s azt tanulta meg, hogy ugyse kap ételt s nem figyel rá az anyja! Ez olyan mintha neked se adnának semmit, de attól még nem leszel jóllakott vagy elégedett. :( mindig sajnáltam az ilyen piciket

2010. jún. 15. 22:30
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

"Hiába sírt, akkor sem kapott enni" 57%-nak!

Háát, anyuka gratula!!!

Áruld már el!!! A te kényelmed fontosabb( hogy alhass éjszaka), minthogy a babád jóllakjon??

Te, jó ég!

2010. jún. 15. 22:30
 16/23 anonim ***** válasza:
Az én babám is 8 hónapos koráig felkelt éjjel enni. Kezdtem már aggódni, hogy "örökre" így marad, de nem. 9 hónapos múlt, már nem kel fel éjjel. Én is próbáltam neki vizet, enyhe teát adni, de pár korty után kitolta a cumit. Volt, hogy hagytam sírni, az se vált be. Aztán nem kísérleteztem. Szépen nyugiba megetettem, ahogy megitta az adagját, szépen aludt tovább. Szóval etesd csak meg nyugodtan, pláne ha vékonyka.
2010. jún. 15. 22:37
 17/23 anonim ***** válasza:
Szia. Az én lányom 10 hónapos koráig evett éjjel, (tápszeres volt 3 hónapos korától), de volt, hogy éjjel többeket evett, mint nappal. Szép fokozatosan elhagyta.. Először kétszer-háromszor is evett, majd csak kétszer, aztán már csak hajnali 4-kor. Tíz hónapos kora óta pedig már csak reggel 6-kor, utána alszik még két órát.
2010. jún. 15. 23:10
 18/23 anonim ***** válasza:
48%

A második válaszoló tényleg nincs magánál. Szegény kisbaba!

Az én babám 3 hónaspos koráig minden éjjel 2x ébredt 1-kor és 4-kor. Aztán kezdte kitolni és 3-kor és 7-kor ébredt, majd 4-5 és 7-8-között. Aztán egyszercsak arra ébredtem, hogy nem kelt éjjel enni. Most 6 hós és azóta végigalussza az éjszakát. Este kb. 9-9:30 között eszik és reggel 8-ig alszik. Néha felébred pl. ha tele van az orra, akkor kiszippantom, kezembe veszem vagy adok neki egy kis teát (iszik pár kortyot vagy nem is iszik) és visszaalszik.

Addíg amíg igényt tart az éjjeli evésre adj neki, nem kell leszoktatni főleg a pici babákat. Ilyenkor még keveset esznek többször és szükségük van a 150 ml/ testsúlyra, leosztva a napi kajaszámokra.

Szóval szerintem ne hallgass azokra akik ilyen tanácsokat osztogatni, gondolom nem azért szülted, hogy kinzozd mint "egyesek" (ez a másodkinak szólt, egyszerűen nem hiszem el amit leírt!)

2010. jún. 15. 23:15
 19/23 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 17 hónapos,és még mindig van,hogy felébred éjszaka enni.4 és fél hónapos kisbabánál még ez természetes,nehogy éheztesd szegénykét!Ha éhes,akkor enni kell neki adni!Ő is nyugodtan visszaalszik teli pocakkal,és ti is nyugodtan pihentek tovább!
2010. jún. 15. 23:30
 20/23 anonim ***** válasza:
48%
SZia en 5 honaposan ugy szoktattam le a lanyomat az ejszakai evesrol hogy hagytam sirni.Hozza kell tennem hogy azon a ponton voltam ,hogy ez az utolso lehetoseg ha ez sem jon be akkor megorulok.O cicizett es 1.5-2 orankent ebredt szuletesetol fogva.Egyszer hagytam kb 20 percig sirni es onnantol kezdve ataludta az ejszkat.Borzalmas volt hallani de igy utolag meg erte mert mindketten sokkal kiegyensujozottabba valtunk.
2010. jún. 16. 05:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!