Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktattad le babád az éjszaka...

Szoktattad le babád az éjszakai evésről úgy, hogy hagytad sírni?

Figyelt kérdés

Ezt tanácsolták nekünk ismerősök, de szerintem éhes a babám, ugyan annyikat eszik éjjel, mint nappal. 4,5 hós, szerintem szüksége van ennyi kajára.

Próbáltam már cumival és vízzel is kínálni, de evés lett a vége, ezért is gondolom, hogy éhes, nem csak megszokásból ébred.

2010. jún. 15. 21:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%

NEM!!! Ha éhes, egyen a baba. 3 éves gyereknél már gáz, ha éhség miatt ébred fel, de ha éhes, csak megeteted, nem ezt súgja a józan eszed?

Amikor már végig TUDJA aludni az éjszakát a gyerek, ne aggódj, csak a kaja vagy a szórakozás kedvéért nem fog felkelni (feltéve, hogy tényleg nem szórakoztatod ilyenkor, csak a legszükségesebb intézkedések és minimál fény), inkább az alvást fogja választani.

2010. jún. 15. 22:00
 2/23 anonim ***** válasza:
5%

Tévedsz! Megszokásból ébred,mert erre szoktatattad. A gyomra és a szervezete erre állt be. Most már ( és még sokáig) nehéz lesz erről leszoktatnod.

Ha már az első hónapban fokozatos hagytad volna el az éjszakai szopit,este mindig hamarabb,hajnalban később szoptatva,akkor már nem lenne éhes éjszaka. Egy ki sírás pedig nem árt nekik.

2010. jún. 15. 22:02
 3/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
85%
jézus, utolsó, hogy lehet egy gyereket "szoktatni" az éjszakai evésre? gondolom, nem állt a kiságy mellett vekkerrel az anyuka, hogy na most akkor felébresztem szoptatni, mert az a tuti... ha éjszaka felébred, és szopi után édesen visszaalszik, akkor szopizzon csak nyugodtan. majd változik magától, hadd tudja már, ha neki kell egy plusz adag. az én kislányom másfél hónapos koráig egyszer ébresztett éjjel, aztán fél éves koráig este 8 és reggel 6-7 közt gyönyörűen aludt. most pár napja megint kelt hajnalban. fél cicin jóllakik, aztán elégedetten visszaalszik. első pár napban annyira nem vettem a lapot, hogy azt hittem, fáj a hasa, ahelyett, hogy cicire tettem volna, kicsit megsimiztem, és visszaaludt, de így egy éjjel kb. háromszor fel kellett hozzá kelnem, annyiszor nyöszörgött. most az első nyöszörgésnél szopi, aztán nincs több ébredés reggelig.
2010. jún. 15. 22:11
 4/23 A kérdező kommentje:
Csukott szemmel eszik. Elég kis étkű, nincsenek hurkái sem, ezért gondolom, hogy szüksége van még éjjel is az evésre, max 130ml-t eszik. Már váltottunk tápszert is, hogy hátha az a baja, de semmi változást nem tapasztaltam.
2010. jún. 15. 22:14
 5/23 A kérdező kommentje:
Változó, hogy mikor eszik 3-5 órát szokott éjjel kibírni 2 evés között. Nappal a 3 órát tartja.
2010. jún. 15. 22:15
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon buta ismerőseid vannak. Egy újszülöttet 3 óránként kell etetni, mert ha leesik a cukra akkor bekómázhat. Aztán ha nagyobb lesz 4 óránként és általában fél éves kor körül már nem igénylik az éjszakai evést. Nem szoktatás kérdése, hanem a szükségé! Ha éhes etetni kell. Kislányom ennyi idősen 2-3 ébredt fel szopizni! Most 6 és fél hós és átalussza az éjszakát este 7-tól reggel 6-ig, ekkor szopi majd még alszik fél 8-ig! Egyszerűen most érett meg a szervezete arra, hogy nem igényli a kaját 11 órán keresztül. Legyél türelmes és ne éheztetsd szegényt.
2010. jún. 15. 22:19
 7/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
bocs, hogy szopiban gondolkodtam, természetesen a tápszerre is állnak a megállapításaim :)
2010. jún. 15. 22:20
 8/23 anonim ***** válasza:
9%

Hát én az enyémet igenis letudtam szopttani!

Hiába sirt akkorse kapott enni! Megszokta 3 éjszaka alatt és aludt is végig!

2010. jún. 15. 22:22
 9/23 anonim ***** válasza:
9%
Jav: szoktatni
2010. jún. 15. 22:22
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért ébred a babád szopizni, mert éhes és ilyen igénye van! Nem egyformák a babák!!!

Az én babám 14 hónapos koráig ébredt éjszaka enni! Ahogy már nem kérte a cicit, azóta végig alussza az éjszakát!

Amig kéri a babád szopiztasd, ameddig csak szüksége van rá, és ne halgass az okos tanácsokra, hogy márpedig aludjon a babád éjszaka és ne szopiztass!

A második válaszoló nem normális!!!

2010. jún. 15. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!