Éjszakai cicizésről hogyan szoktattad le a babádat? Sírni nem hagyom, a cumisüveget pedig nem akarja elfogadni. Sem cumit.
8 és fél hónapos, 5-8 alkalommal is kel éjjel.Csak cici jó. Mellettem alszik, de mégis nagyon fárasztó az éjszakázás. Előbb a fogzásra fogtam, de ez megy három hónapja lassan, 4 foga bújt ki eddig. A felső kettő pár nap különbséggel a múlthéten jött ki, vártam a csodát, hogy ha mindkettő kint lesz, akkor alszunk majd, de NEM!ezért gondolom azt, hogy a cici miatt kel éjjel. persze az is lehet, hogy jön a többi foga, de olyan jó lenne már kipihenni magam.
írjatok légyszi tapasztalatokat, minden apró pici részlet érdekel.
azt is, hogy mennyi idő alatt sikerült leszoktatni róla.
köszönöm!
Sehogy,ha nem hagyod sírni. Már régen lekellett volna erről szoktatni,és a saját ágyában altatni.
Vagy beteszed az ágyába és hagyod sírni vagy még évek múlva is cicizik egész éjjel.
Szia! Én egy sorstárs vagyok, csak azért írok, mert szeretném alátámasztani, hogy baromi könnyű ilyen helyzetbe kerülni.
Az én kislányom átaludta az éjszakát, aztán 4 és fél hónaposan elkezdett kelni éjszaka, de vagy 10x egy éjjel. egy hét után nem bírtam, hogy semmit nem alszom és magam mellé vettem, hogy fekve is meg tudom szoptatni, két hét múlva áttört az első két foga.
Most hat hónapos és már van neki hat foga, de egyszerűen hozzászokott, hogy mellettem alszik. Sokszor ébred és szerintem már nyugtalanul alszik, fél, hogy mikor tűnök el mellőle. Se cumi, se cumisüveg nem kell neki.
Én januárban az újévvel kezdem a leszoktatást, szerintem egyszerűen rá kell szánni pár napot, ami kizárólag erről szól, nagyon rossz lesz és sajnos biztos, hogy nagyon fog sírni, de biztos, hogy még mindig könnyebb, mint nagyobb korában.
Ha sír, ki kell venni dajkálni, lehet, hoyg egy óra lesz, de abba fogja hagyni a sírást. Ha megint sír, ki kell venni, megsimogatni, de nem szoptatni. Állítólag sosem tart tovább pár napnál az átállás.
Gondolom, te is meg a férjed is baromi rosszul alszotok, az én férjem is kényszertartásban fekszik egész éjjel, stb.
Szerintem sem megy sírás nélkül, azonkívül vele tolok ki, ha nem tanul meg egyedül aludni.
Sok erőt kívánok!
Kisfiam 11 hós és vannak hetek amikor 5-6 szor cicizik éjjel.
Talán azzal tudom csökkenteni az alkalmakat,ha este jól megetetem megitatom és böfögtetem.
Cicizés után ha (ugye cicivel alszik el)nem föfögtetem,akkor fáj a hasa és sokszor megébred és a vigaszt mindig a cici nyújtja.
Most olyan jól alszik,mert az este odafigyeltem ezekre amiket írtam.
A fiam 9 hónapos.Hónapok óta 6 hónapja minden éjjel 5x 6x kel a fiam és csak cicin alszik vissza.Baromi fáradt vagyok.Èn most próbálom leszoktatni az éjjeli ciciröl,mert a fe´rjem itthon van szabin,ha a lányom felébred a sírásra a párom oda tud mellé menni.
A lányomat 14 hónaposan szoktattam le az éjjeli cicizésröl,éppen ezen okok miatt.Mondtam most nem várok addíg mert teljesen kész vagyok.Most már majdnem félóránként ébred.Az sem jó ha mellettem van.Ìgy saját ágyban alszik,de nagyon rosszul.Már elöre félek az éjjeltöl.Megva´rom az 1 ét,és sírás lesz nálunk is éjjel.
A lányommal anno 3 nap volt a sírós éjjel de akkor nagyon.Kotort a pizsiben,sírt,tolta a fejét,de vissza aludt nehezen.4. éjjel jobb volt.1 hét után éjjel ébredt,de nem kereste a cicit.18 hós korától átalszik a lányom.Szerintem javában csak ki kellett ezt nönie.
9 hósan elkezdett átaludni az éjszakát:) azt hittem sosem szokik le a éjszakai ciciről. így bekészítettem vizet, aztán amikor néha megébredt, vizet adtam és vissza is dőlt aludni:)
most lesz egy éves, és tegnap leválasztotta magát teljesen.
eljön majd a te időd is, baba válogatja. barátnőm fia 2 éves,és még egyszer kel szopira éjjel.....
Ha nem akarod sírni hagyni, akkor felejtős a dolog. Szép szóval, könyörgéssel egy ekkora gyereket nem hatsz meg. Éjjelente 5-8x fennvagytok? Valamit nagyon elbaltáztál, gondolj arra, hogy a gyereknek sincs nyugalma, nemcsak neked.
Kis akaraterővel egy hét alatt le lehetne szoktatni az éjszakázásokról, mindenkinek jobb lenne.
De k*>jó, hogy az első hozzászólót lepontoztátok, pedig neki volt 100% igaza. Ide jönnek sírni, meg panaszkodni az akaratgyenge szülők, aztán meg háborognak, ha valaki az igazat mondja.
Szép éjszakázásokat a köv. néhány évre :)
Bekkelj ki 3-4 éjjelt, mikor sír, mert nem adsz neki, de utána alszotok mindketten estétől reggelig nyugodtan. Ha úgy gondolod, megéri, láss neki a szoktatásnak, mert mindaddig fel fog kelni, amíg hagyod... nincs sírás nélküli szoktatás...
Ha elég fáradt és elszánt vagy, ki fogod bírni mindannyiótok érdekében.
Nem a cici kell neki, csak egy rossz szokás, hogy felkel. (vagyis csak nyugtatja magát, nem éhes, nem szomjas...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!