Hogyan kell fiùs anyukának lenni?

Sikítani, nagyokat nevetni, színes cuccokat, szép (vagány) ruhákat szeretni fiúval is lehet.
Meg autózni, bírkózni, futni, biciklizni, szivacskardozni, trambulinozni, hajat zselézni stb...
Gondolom még ovis a lányod. Akkor a hajfonáson kívül ugyanazt (bár a fiam most kezdte el kérni, hoyg zselézzük be). Ilyenkor még nem igazán különülnek úgy el a fiús-lányos dolgok. És én kényeskedni a lányommal sem kényeskednék, ha az lenne. De ha te szeretnél, a fiaddal is teheted.
A legjobb dolog fiús anyának lenni (5 éves a fiam).
Amúgy meg nem biztos, hogy fiad lesz.

"de mit lehet egy kisfiùval csinálni, a kisautózàson kívül?"
Ugyanazt, mint a kislánnyal, kivéve, hogy nem teszel színes gumit a hajába. Ennyi.

Amint lesz egy fiad, megtudod. Nekem egy fiam van, és anyukám mindig azt mondja, hogy ahányszor rámnéz, irigyli azt az imádatot, ami sugárzik a gyerek felé, és amiről tudja, hogy ő sosem érezhette, mint (2) lányos anya.
Amíg nem volt fiam, sosem értettem, hogy lehet a saját gyereknek azt mondani, hogy "szerelmem". Most nem értem, hogy ez miért is lehet furcsa bárkinek, hogy az. Mert az.
Amint meglesz, rájössz ;)

Sikítás meg a kényeskedés csak nekem negatív dolgok?
Amúgy én kislányként autóztam, dinóztam, legóztam, imádtam a világűrt, mesét néztem, fára másztam, fogócskáztam, bújócskáztam stb. Ezeket mind lehet nemtől függetlenül csinálni.

De miért kell szegény kislánnyal csak "lányos" dolgokat csinálni?
Sose homokoztatok, bújócskáztatok, nem csúszdázik, mászókázik, nem épít?
Nincs biciklije, motorja, rollere?
Nem pocsolyáztatok soha eső után?
Nem vizsgáltátok meg a bogarakat, terméseket is a virágok mellett?
Ezeknek nemtől függetlenül része kellene lenniük egy kisgyerek életének.

Két fiam van, nekem meg az lenne fura hogy mit játszak egy kislánnyal ??? :)
Nyilván nem fonod a haját, de ha van neki sok és hosszabb azt is tudod fésülni vagányra ha akarod. Kicsit rosszalkodósabban, bátrabban elég ha játszol vele majd.
Amúgy a fiúkat is érdekli a babakonyha, sőt az enyémet még a vasalható gyöngy is.... Persze más a színválasztás, nem a rózsaszín a kedvenc :) de egy fiúval is lehet rengeteg mindent játszani, pont mint egy lánnyal. Társasjáték is ugyanúgy mehet pl labirintus, jenga, ezek nem függenek attól, hogy fiú vagy lány. Legoból nyilván nem a Freinds kategória, hanem a ninjago a menő :)
Szerintem belejössz majd, adódnak majd a helyzetek és teljesen természetes lesz minden. Én imádtam a favonatozást, IKEA tesco ilyesmi helyeken vannak a fa sínek, vonatok, óriási készletünk lett a végére, már kinőtte, na de nemrég született a kisöccse, szóval ismét játszatok majd ilyet :)

Első gyermekem lány, a második fiú, mindkettővel ugyanazokat játszuk, bár a lány sokkal jobbam szeret focizni és kosarazni, mint a fiú 😅
Épìtőkockázás, rajzolás, gyurmázás, kirakózás, amióta picit nagyobbak társas...
Nem csak sikítozni lehet..

Ha írtad volna, hogy 1 éves.
Szerintem ebben a korban a szines hajgumikon kivül szinte ugyan az.
De amúgy alakul magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!