Milyen ikres anyukának lenni?

Ugyan nem vagyok ikres anyuka, de az öcséim ikrek, illetve a baráti társaságban is van ikres család.
Ahogy én látom - de hangsúlyozom, ez csak az én véleményem! - bármennyire is szeretné egy anya egyformán szeretni az ikreit, nem fog menni. Persze szeretheti mindkettőt másért nagyon, pl. mert az egyik okosabb, a másik kreatívabb, de mindig lesz különbség ha nem is a szeretet kifejezésében, de a gyerekekhez való hozzáállásban. Én legalábbis ezt láttam eddig a környezetemben. Anyum is teljesen másként viszonyul a két öcsémhez, és attól függetlenül, hogy ikrek, nekem is más a kapcsolatom velük. Attól még két ember, kér külön személyiség, hogy hasonlítanak.
Nagyon fura volt látni még a bölcsis beszoktatásnál az egyik anyukát, aki így beszélt az ikreiről: "És akkor a Máté nagyon ügyesen elkezdett mászni! Ja, aztán később az Áron is... Aztán Máté elkezdett sétálni, olyan büszke voltam rá! Majd megtanult sétálni az Áron is..." - szóval ez nagyon kirívó volt nekem. Ott pl. az egyik kisfiúval kórházban is volt egy ideig az anyuka, nyilván emiatt is jobban aggódott érte, máshogy kötődött hozzá...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!