Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ennyi pénzből megélhetünk...

Ennyi pénzből megélhetünk babával együtt? Lehetetlenség?

Figyelt kérdés

Sosem gondoltam, hogy egyszer spórolnom kell, vagy aggódni, lesz-e elég pénzem. Viszont most így alakult és nem tudom, képesek leszünk-e így gyereket nevelni...

Mindennel együtt egy hónapban 265.000 forintot kéne beosztanunk, ebből fizetni mindent. Fogalmam sincs, hogyan, mikor ezelőtt ennek a többszörösét költöttem el egyedül, nemhogy három emberre osszam be (mert ugye a babára is kell majd költeni, hiába picike). Kérlek ne ítélkezzetek, hogy biztosan szegények vagyunk, meg minek így gyerek. Én sem gondoltam, hogy ez lesz, vagy hogy egy nap majd számolgatnom kell, mire mennyit adunk ki.

2018. máj. 25. 18:52
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
41%
Nem veszünk sziszarokat. De csak a gyerekre hó elején 100ezret kikell fizetni. És akkor még hol van a cipője, ruhája.
2018. máj. 27. 10:34
 32/33 anonim ***** válasza:
87%

Ha ki is fizettek 100-a rá (bár nem tudom miért kötelező rá ezt kifizetni) akkor is marad több mint 500. Jajj te szegény.

Amúgy kár a gőzért más kérdéseénél is előadtad már ezt a havi 600ból ti éhen akartok halni sztorit, más kérdésnél meg seimán leírtad hogy egy ajándék a gyereknek nem áll meg több százezer alatt.

Szóval de elszórjátok valószínűleg minden szirszarra. Van az az embertipus akinek a világ összes pénze nem lenne elég mert bármennyit el tud szórni és "nem marad".

Amúgy gyereknek sem kell havonta új márkás cipő márkás ruha, de mindegy. Szezon előtt bőven elég.

Mi is közel ennyit keresünk amúgy és eszembe nem jutna egy anonym oldalon sajnáltatni magam, hogy milyen nehéz.

Nézd már meg a legtöbben mennyiből élnek család szinten. Szerinted ők mit mondjanak?

Azért le lehet úgy is élni egy életet hogy a gyerek nem kap több százezres ajándékokat, meg nem kap havonta új márkás cipőt meg 5 évesen több százezres okostelót. Mert gondolom ez megy.

2018. máj. 27. 11:14
 33/33 anonim válasza:
100%

Ennyi pénzből ki lehet jönni hitel, lakbér nélkül. Tervezzétek meg a bevételt-kiadást. (Azt ajánlom, hogy bevételnél lefelé, míg kiadásnál felfelé kerekítsetek).

Mondj le a drága cipőről, ruháról, főzzetek otthon, nem kell minden nap beülni valahová.

Pl. a 265 000 forint bevételhez

Rezsi + közös ktg. 60 000 Ft/hó.

Telefon + internet 15 000 Ft/hó.

Felnőttek kajája 80 000 Ft/hó.

Babaruha havi szinten mondjuk 15 000 Ft/hó.

Tápszeres lesz ez mondjuk + később gyümölcs 10 000 Ft/hó.

Nektek ruha 15 000 Ft/hó.

Közlekedés 20 000 Ft/hó.

Extra, egyszeri kiadások 30 000 Ft/hó.

Ha mindent ennyivel számolsz +20 000 Ft-nál vagytok. De itt próbáltam nagyon felfelé kerekíteni. Ezt alakítsd a te/ti szükséges kiadásaitokra és úgy számolj.

Minden rossz indulat nélkül, de ide vezet a szülők végtelen pénztárcája. 0 pénzügyi kultúrád van, de megtanulhatod.

2018. máj. 27. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!