Ennyi pénzből megélhetünk babával együtt? Lehetetlenség?
Sosem gondoltam, hogy egyszer spórolnom kell, vagy aggódni, lesz-e elég pénzem. Viszont most így alakult és nem tudom, képesek leszünk-e így gyereket nevelni...
Mindennel együtt egy hónapban 265.000 forintot kéne beosztanunk, ebből fizetni mindent. Fogalmam sincs, hogyan, mikor ezelőtt ennek a többszörösét költöttem el egyedül, nemhogy három emberre osszam be (mert ugye a babára is kell majd költeni, hiába picike). Kérlek ne ítélkezzetek, hogy biztosan szegények vagyunk, meg minek így gyerek. Én sem gondoltam, hogy ez lesz, vagy hogy egy nap majd számolgatnom kell, mire mennyit adunk ki.
"kilátástalannak látom a helyzetünket"
- pedig nem az, egy budai lakásban nem kevés pénzzel.
Kilátástalanság ez pl, Krisnások ételosztása a Blahán:
A pénzt beosztani pedig meg kell tudni tanulni. Együtt jár a felnőtt léttel (kivéve gondolom ha milliomos vagy) Az előre tervezés a kulcsa, nem olyan nehéz. Mi a bevásárlásnál tanultuk meg, addig amíg naponta mentünk le a kisboltba sokkal több felesleges dologra is költöttük, most két hétre összeírjuk azt hogy mit akarunk enni, megnézzük a tisztasági és tisztítószereket hogy miből mennyi van. Írunk egy listát és megyünk boltba.
Van egy kis bödönünk, fel van osztva fakkokra egyik részébe megy kb 100-120 ez a bevásárló, a másik három meg zsebpénzes, nekem, neki, a gyereknek. Ha cipőt veszünk neki akkor az övéből vesszük ki, ha nincsenek különösebb kiadások akkor a maradékot otthagyjuk.
Szóval ne ess kétségbe, csak próbálj tudatosabb lenni anyuka leszel, szóval hidd el nem árt :)
Akkor itt az ideje megtanulni egy kicsit spórolni. :)
Hogy lehet az, hogy nagyon el voltatok eresztve és most "csak" ennyi a bevétel? Megtakarításotok van, amihez szükség esetén lehet nyúlni?
Ennyit be lehet így osztani. Gondolom, odavert az élet, valami nagy baj történt. Ebben az esetben állj úgy hozzá, hogy ez ideiglenes állapot. Újra fel tudtok állni a padlóról.
Beosztani meg lehet tanulni. Mi úgy csináljuk, hogy először teszünk félre a fix kiadásokra: rezsi, bérlet, telefon, stb. Megvesszük, ami kell egy hónapra: pelus, mosópor, wc papír, olaj, liszt, stb.
Ami marad, azt beosztom 5 részre, annyi jut egy hétre. Ha 50, akkor heti 10 ezer. Ebből kell fedezni mindent.
Előre megtervezzük a menüt, így nem dobunk ki ételt, amit feleslegesen vettünk.
Fog az menni! Csak tartsd kézben a dolgokat, tudd mindig, hogy mire kell még pénz és mennyi van pontosan.
szerintem minden kismama sokat aggódik- milyen lesz? hogy lesz? jó leszek-e? rajtad így jött ki, gazdagok vagytok, nyugi, nem lesz semmi baj.
Névválasztás nagy kaland, volt már?
Nagyjából ennyi a bevételünk és most várom a második babánkat.
Komolyan nem értem, és szeretném tudni, mégis miért aggódsz.
Albérlettel (kisvárosban 35 e)+ rezsi+ személyi kölcsön a terhünk egy hónapban. Egyedül nevelem a fiamat 160 ezer körül van havonta a bevételünk.
Tehát ja, meg lehet élni 265 ezerből egy hónapban hárman hitel és albérlet nélkül. Csak nem kell elszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!