Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire érdemes különleges...

Mennyire érdemes különleges ritka nevet adni a gyermekünknek?

Figyelt kérdés

Gyermek áldás előtt álok. Párommal különleges, ritka nevet szeretnénk adni a jövendő babánknak. Gondolkozunk a

fiú nevek körében: Énok, Benett, Sém, Jakab, Jákob, Ben,

lány nevek körében:Blanka,Nelli, Dália, Dorottya, Noa,

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket a neveket mennyire elfogadottak? Nektek tetszenek, szerintetek nem túl extrémek?

Tudom nekünk kell tudni mivel a mi gyermekünk lesz. Túl elfogultak vagyunk ezzel kapcsolatban.

Ha 10/9 ember azt mondja ezekre a nevekre , hogy nagyon rossz ilyen névvel elbújnának. Akkor elgondolkodnék ezeken a neveken.

Viszont a többségnek szintén tetszenek a fent megemlített utónevek akkor nekünk ez egy pozitív vissza jelzés.

2018. máj. 23. 22:14
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Noa név nem fiúnév? Vagy csak a stranger things miatt hiszi mindenki azt?😂
2021. ápr. 19. 07:46
 32/33 anonim ***** válasza:
A Noa név Mo-n lánynak lett elsőként kérvényezve, így bejegyezve is lányként lett; Mo-n nincsenek alapvetően unisex nevek, viszont Amerikában pl vannak. A Totál Dráma Sziget című mesében Noa(h) egy pasi volt, meg Miley Cyrusnak a kishúga is Noah, aki tehát leány. Egyébként tényleg inkább fiús a hangzása , mint lányos; de egyébként én tök büszke vagyok arra a híres magyar párra, akik meg tudták oldani, hogy nekik a fiuk legyen Noah, mert apai ágról sok német felmenő van a családban, és akkor így tudták megoldani, hogy a német utónévkönyvből is tudjanak választani. És akkor ha pl nem lett volna benne eleve a német utónévkönyvben, akkor pl oda is bejegyeztethették volna; de én arra gondolok, hogy talán már benne volt; és tehát Mo-n a Noa az csak Noa h-nélül; és lánynév; viszont tehát ők ilyen nemzetiségi kérvényezzéssel, vagy hogyan, meg tudták oldani, hogy a kisfiuk Noah legyen h-val a végén. De tehát ez a magyar névkönyvben, hogy Noah, mint fiúnév, az nincsen benne. Csak sima Noa h-nélkül, mint lánynév.
2021. ápr. 19. 10:40
 33/33 anonim ***** válasza:
*Ja és tehát meg Mo-n úgy szeretik engedélyezni a neveket, ha lehetőleg mindent úgy írunk , ahogy mondunk, tehát pl Dzsenifer, és a Noa hangzásra már be volt jegyezve lánynévnek az utónévkönyvbe, tehát az már nem lehetett fiú; tehát énszerintem valahogy így gondolkodhattak,akik engedélyezni szokták.
2021. ápr. 19. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!