Mennyire érdemes különleges ritka nevet adni a gyermekünknek?
Gyermek áldás előtt álok. Párommal különleges, ritka nevet szeretnénk adni a jövendő babánknak. Gondolkozunk a
fiú nevek körében: Énok, Benett, Sém, Jakab, Jákob, Ben,
lány nevek körében:Blanka,Nelli, Dália, Dorottya, Noa,
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket a neveket mennyire elfogadottak? Nektek tetszenek, szerintetek nem túl extrémek?
Tudom nekünk kell tudni mivel a mi gyermekünk lesz. Túl elfogultak vagyunk ezzel kapcsolatban.
Ha 10/9 ember azt mondja ezekre a nevekre , hogy nagyon rossz ilyen névvel elbújnának. Akkor elgondolkodnék ezeken a neveken.
Viszont a többségnek szintén tetszenek a fent megemlített utónevek akkor nekünk ez egy pozitív vissza jelzés.
Ó, hát ezek közül manapság már jóindulattal is csak 3-4 mondható ritkának.
Nem hülyéskedj, az idióta Sebestyén Balázs fia óta a Benett nevű gyerekekkel Dunát lehet rekeszteni.
Blanka, Nelli, Dorottya ezek tök gyakoriak!
Noát és Énokot is ismerek.
Ettől függetlenül nem nagyon tetszenek. Nagyon max., ami még elmegy az a Ben és a Blanka.
A fiú nevek közül egyik sem tetszik egyedül a Ben jó,de valahogy fura lenne ebben az országban. Pedig én nem vagyok maradi,de ez tényleg túl külföldies hangzású.
A lány nevek jók kivéve a Noa nekem az pont fiús hangzású,de lehet én működök hülyén. A Blanka és a Dália nagyon tetszik simán adtam volna főleg a Dáliát. A Dorottya semleges, a Nelli meg kutyanév nálam. 😆 És még egy utolsó gondolat a Benett akkora egy tucatnév minden 3. kisfiú.
Köszönöm!
Nekem lassan 5 éve nincs szerencsére tv-m netten meg azokat követtek akiket szeretnék. Nem nagyon ismerem Sebestyén Balázst se a családját.
Lehet nekünk azért különlegesebbek ezek a nevek, mert mi még szinte nem is halottunk ilyen emberekről.
Annyira különleges nevet mint például lányba: Eufrozina vagy fiúba Oresztész azért nekünk erős lenne.
Nekem a fiú nevek egyáltalán nem tetszenek de ha pl. adsz mellé egy harmadik "hétköznapi" nevet adsz egy lehetőséget a gyereknek, h a későbbiekben válasszon. A lánynevek már kimondottan tetszettek,külön kiemelném a Blankát , Dorottyát és a Dáliát.
Ez persze csak az én véleményem,ahogy írtad az a fontos h Nektek tetszen..
Gratulálok a babához!:)
Köszönöm!
A fiú nevekben biztosabbak vagyunk. Lányos nevek nekünk picit nehezebb.
Két utónevet nem szeretnénk adni. Tapasztalom, hogy akiknek két keresztnevük van az egyiket nem szeretik, hanyagolják, feleslegesnek tartják.
Ezzel senkit nem szeretnék megsérteni, de nekem egyáltalán nem szimpatikus a 3 név.
A felsorolt nevek többsége nagyon extrém és szerintem kiszúrás a gyerekkel.
Ami még vállalható szerintem az a Blanka, Dorottya esetleg a Noa.
Fiúk közül mind elég durva, de még a Benettel nem néznének rá furcsán, mert az viszonylag felkapott. Szerintem a Ben- kezdetű fiúnevekkel Dunát lehetne rekeszteni, úgyhogy azt mégis hanyagolnám (lásd Bence, Benedek, Benett, Benjámin, Bende, Bendegúz, stb.)
A fiú neveken kicsit finomítanék a helyetekben, ha nem akarjátok hogy a fiatok legyen a piszkálódások célpontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!