Mennyire érdemes különleges ritka nevet adni a gyermekünknek?
Gyermek áldás előtt álok. Párommal különleges, ritka nevet szeretnénk adni a jövendő babánknak. Gondolkozunk a
fiú nevek körében: Énok, Benett, Sém, Jakab, Jákob, Ben,
lány nevek körében:Blanka,Nelli, Dália, Dorottya, Noa,
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket a neveket mennyire elfogadottak? Nektek tetszenek, szerintetek nem túl extrémek?
Tudom nekünk kell tudni mivel a mi gyermekünk lesz. Túl elfogultak vagyunk ezzel kapcsolatban.
Ha 10/9 ember azt mondja ezekre a nevekre , hogy nagyon rossz ilyen névvel elbújnának. Akkor elgondolkodnék ezeken a neveken.
Viszont a többségnek szintén tetszenek a fent megemlített utónevek akkor nekünk ez egy pozitív vissza jelzés.
A fiú nevek közül a Jakab vállalható, sőt akár adnám is. Nem gyakori név, viszont egyértelműen kiderül belőle a gyerek neme és nincs fura hangzású. Bocsi, de a Benettről a kenguru jut eszembe, van egy ilyen típus (Bennett-kenguru).
A lánynevek közül a Dorottya vagy a Blanka szerintem jó.
Itt a gyakorin, de lehet úgy amúgy is divat lett a nagyon különleges név adása. De ha belegondolsz miért jó az ha magyarázkodni kell, hogy igen, van ilyen név, meg hogy hogy kell írni, vagy fiú vagy lánynév.... Szeritnem egy gyerek nem attól lesz különleges hogy valami marha ritka nevet kap és elsőre senki sem tudja hogy fiú vagy lányról van szó. Szeritnem a legjobb az arany közép út vagy az sem baj, ha gyakori név, de legyen jó a vezetéknévvel.
A felsoroltak közül, az Énok, Sém rettenetes, gondold el beviszed a munkahelyedre és itt a pici Énok, ott fognak állni a kollégák és nem értik mi a neve a gyereknek. Bevallom nekem egyik fiú neveitek sem tetszenek. Lány nevek már annál inkább pl Blanka, Dorottya nagoyn szép, Nelli inkább becenév pl Kornélia.
Szerintkem legyen szép neve a gyereknek és nem a különlegessége számít. Vagy ha ennyire különleges nevet akar valaki akkor adjon két keresztnevet és akkor a második valami gyakori hétköznapi név legyen.
Nem annyira rettenetes dolog gyakori nevet adni a gyereknek, nekem mindkét fiamnak gyakori neveik vannak, második nevük ritkább, de az is benne a top100-ban.
Köszönöm!
Ne értse senki félre nem a miatt szeretnénk különleges ritkább nevet adni, mert arra gondolunk , ha ritka a név akkor milyen zseni ritka gyerekünk van. Mert nem nem erről szól.
Nekem inkább azért tetszenek jobban, mert nincs vagy legalább nagyon kevés a név rokona. Munka helyemen 3 Vivien van 2 László ismerőseim körében nagyon sok a Viktória.
Én is szoktam találkozni névrokonnal pedig több száz név létezik.
Nekem az Énok igazán tetszik. Elég sokan negatívan állnak hozzá. Elgondolkodtató számomra túl elfogult vagyok.
Köszönöm mindenkinek az értelmes, érvekkel alátámasztott véleményüket!
Énok,Jakab,Sém,Jákob különleges.Benett,Ben nekem nem tetszik és nem azért mondom mert nagyon ellenzem ezeket a neveket.Három kislányom van Lorena,Zélia és Víta,tehát abszolút nincs bajom a modernebb nevekkel,de a Ben és Benett valamiért nem tetszik.
A lány neveitek közül a Nelli és Dália nem tetszik,de ennek személyes okai vannak.
Ajánlanék néhány nevet,amik szerintem különlegesek.Ezra,Milos,Miron,Zoárd,Brúnó,
Lévi,Zolta,Misa.(Ha kisfiam született volna az Ezra nevet szerettem volna adni,szerintem nagyon szép.)
Lány nevekből különlegesnek tartom elsősorban a lányaim neveit😍,nagyon szép nekem még a Véda,Via,Lorett,Zina,Nilla,Madlen,Karola,
Anasztázia,Zenina,Dalma.Új nagy kedvencem a Lilibell amit nemrég hallottam,de szerintem nagyon szép lágyan cseng,persze ez másoknak már sok és szappanoperás.Valószínű én sem adnám így max becenévként használnám.Most várom a negyedik kislányomat,ha minden igaz Odett lesz a neve.
Nekem a Ben és a Nelli annyira nem jön be...
De Sém szerintem tök jó meg írásra sem furcsa. *-*
Nekem gyakori nevem van, de nem zavart sosem ha mást is így hívnak, persze mindenki másképp van ezzel. Sokkal jobb, hogy van esetleg valaki ezzel a keresztnévvel egy munkahelyen, mint annyira ritka legyen, hogy esetleg sose írnák le jól, vagy mindig visszakérdeznének.
A fiamnak is gyakori neve van, de nem volt se a bölcsibe, se az oviba ilyen keresztnevű csoporttársa... Sőt a gyakori Máté névből sem ismerek túl sokat, pedig az aztán igazán gyakori. Függ hol laktok és ott mi lesz nagyon kedvelt név.
Ha az Énok tetszik add azt, de én azt javaslom adj mellé egy másik nevet is ami azért ismert pl top 100-ban benne van, mert lehet inkább váltana majd később.
Ilyenkor egy egész életre választasz, jól át kell gondolni, nem lebeszélni akarlak, de a gyerek nem tehet a nevéről és ő fog vele élni és magyarázkodni azért mert valami nagyon különlegeset akartak neki a szülei.
Fiú névből még a Benett a legjobb, bár inkább kisebbség név, de szerintem Benedek tök szuper lehetne.
De nem tudjuk a vezetéknevet, így javasolni is nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!