Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire érdemes különleges...

Mennyire érdemes különleges ritka nevet adni a gyermekünknek?

Figyelt kérdés

Gyermek áldás előtt álok. Párommal különleges, ritka nevet szeretnénk adni a jövendő babánknak. Gondolkozunk a

fiú nevek körében: Énok, Benett, Sém, Jakab, Jákob, Ben,

lány nevek körében:Blanka,Nelli, Dália, Dorottya, Noa,

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket a neveket mennyire elfogadottak? Nektek tetszenek, szerintetek nem túl extrémek?

Tudom nekünk kell tudni mivel a mi gyermekünk lesz. Túl elfogultak vagyunk ezzel kapcsolatban.

Ha 10/9 ember azt mondja ezekre a nevekre , hogy nagyon rossz ilyen névvel elbújnának. Akkor elgondolkodnék ezeken a neveken.

Viszont a többségnek szintén tetszenek a fent megemlített utónevek akkor nekünk ez egy pozitív vissza jelzés.

2018. máj. 23. 22:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
98%

Ez ilyen kétélű fegyver: lehet, hogy senkinek se fog tetszeni a neve. Akkor megmarad egyedinek. De ha sokaknak tetszik, akkor három év múlva minden ötödik gyereket így fogják hívni a környéken.

Lásd: Benett, Zselyke, Zoé, és társaik

2018. máj. 23. 23:35
 12/33 anonim ***** válasza:
91%

"Tapasztalom, hogy akiknek két keresztnevük van az egyiket nem szeretik, hanyagolják, feleslegesnek tartják."

Nekem csak egy keresztnevem van, és azt utálom nagyon, hanyagolnám is ha lehetne. Ráadásul anyám közölte, hogy megváltoztathatom ha akarom, de utána többé be ne tegyem a lábam a házukba. Hát köszi. Mindig irigyeltem azokat, akiknek van választási lehetősége. Nekem is azért nem adtak második nevet, mert apámnak van és úgysem használja az egyiket. De legalább eldönthette, hogy melyiket nem használja.

A kérdésre válaszolva felsorolt fiúnevek nekem nem tetszenek, ha muszáj választani, akkor Jakab. A lánynevek közül a Noa nem tetszik, a többi szép.

2018. máj. 23. 23:47
 13/33 anonim ***** válasza:
38%
A Noa fiu nev.
2018. máj. 24. 00:23
 14/33 anonim ***** válasza:
82%

Ezek a nevek minden, csak nem ritkák.

Egyébként meg én 15 éve élek külföldön, és mégis tudom ki az a Sebestyén Balázs.

2018. máj. 24. 00:30
 15/33 anonim ***** válasza:
88%
Ne is haragudj felesleges a névvel nagyzolni amíg " álok és " halottunk" szavakat így írsz le ...
2018. máj. 24. 00:40
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
Ja persze gondolom át javította a telefon.
2018. máj. 24. 00:41
 17/33 anonim ***** válasza:
55%
A gyakoriságokat fentebb írták, de alapvetően szerintem érdemes ritka nevet adni. Nekünk sikerült olyanokat választani, amilyen nevek nem jönnek szembe sehol, se az oviban se a bölcsiben nincsenek ilyen nevű gyerekek, és nagyon jó, hogy mindenre elég a keresztnevüket írni, és könnyebben is megjegyzik a nevüket az emberek.
2018. máj. 24. 05:39
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

Arany igazság: nem a gyerek lesz különleges a névtől, hanem a név a gyerektől.

Amúgy amiket írtál borzalmasak. És ez ma sajnos általános. A szülők minél idiótább nevet keresnek csak hogy kitűnjenek...miért?! A gyerekedet ha szépen neveled, a személyisége elég lesz ahhoz hogy kitűnjön, nem kell Énoknak hívni....meg Sémnek....én értem hogy ősi nevek meg minden, de konkrétan nevetségesek.

A lánynevek szépek. Gyakoriak, de pont azért mert szépek. És eljutottunk oda, hogy leírjam: a gyakori neveket azért adják sokan mert sokaknak tetszenek. Ami ritka az nem azért ritka, mert az embereknek nem jut eszébe hogy adják, hanem azért ritka mert nem tetszik. Mert rondának tartják. Ezt jó lenne megtanulni.

2018. máj. 24. 06:28
 19/33 anonim ***** válasza:
87%

A fiúnevek borzalmasak. Nem a különlegességük, ritkaságuk miatt, hanem mert egyszerűen azok. Kivétel a Jakab/Jákob, de azért azt meg tudni kell "eladni".

A lánynevek se nem különlegesek, se nem ritkák. A Dália kivételével mindegyik tucatjával szaladgál.

2018. máj. 24. 08:41
 20/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Egyes válaszolóknak írtam privát üzenetet.

Azért érkezett értelmes érvekkel alá támasztott vélemények is. Nekik külön köszönet!

2018. máj. 24. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!