Franciaországból miylen sajtot érdemes hazavinni?
Attól is függ, hogy mennyire nagy sajtkedvelő a család.
Friss sajtokat nem ajánlom, mert gyorsan kell elfogyasztani ( Neuchatel, Gurnay frais
Gervais, Suisse, Petit Suisse, Coeur á la créme.)
A friss sajtok közül még érdemes megemlíteni a Fontainebleu sajtot, amit levegőssé miatt ilyen habszerű.
A lágy sajtok már hazánkban is ismertek : Brie , Camembert, de Saint-Marcelin sajtot én itthon csak aranyárban láttam eddig. Livarot-ot meg érlelés után sárgára festenek, ennek az különlegessége.
Most a préselt sajtok szerintem tipikus felejtősek, goudát itthon is kapni meg edamot.
Penészes sajtoknál talán amit érdemes ott megvenned a bleue de jura .
Préselt sajtok közül számomra a leginkább Comté amit inkább ott érdemes megvenni, de itthon is kapni ilyet.
Az a bajos, hogy gyakorlatilag majdnem az összes francia sajtot itthon is meg lehet kapni. :)
Hát azén kedvencem a Chaource
Magyarországon elég drága, de Franciaországban fillérekért van jó
"Az a bajos, hogy gyakorlatilag majdnem az összes francia sajtot itthon is meg lehet kapni. :)"
Elvileg igen, csak a mo-i minöség kategóriákkal rosszabb, mint a fro-iak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!