Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj már 17 hónaposan...

Muszáj már 17 hónaposan biliznie a babának?

Figyelt kérdés

Mindenki ezzel jön (ismerősök), Hogy a "bilizés hogy megy már? Kéne már biliznie!"

Én próbálgatom, de kislányom nem ül meg a bilin, ráül és már fel is áll. Nem szól ha pisilnie kell, vagy kakilni. Azt hogy mikor pisil nem is veszem észre rajta.

Van valami ötlet hogy hogy csináljam ezt a bilizést?

Amúgy már pár hónapja ismerkedünk vele de ecsak eddig jutottunk. Ez gáz?

2010. jún. 14. 22:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
69%
A szobatisztaság nem hóbort! Igen nem az! De, ha ebből valaki pénz kérdést csinál?! Akkor ennyi erővel újszülött kortól adhatnál neki a ti kajátokból is, mert ugye az spórolás. ..és igen, egy fontos fejlődési lépcsőfok, csak nem mindegy, hogy ráerölteted vagy magától éri el azt. Nem tudom miért jó egy 5-8 hónapos gyereket a bilin görnyeszteni?! De azt pl. honnan tudod milyen a peluba pisilni, kakálni? Azért van anyuka, hogy időben kivegye és ne páljon be a feneke a pelenkába. Az én gyerekeim sem voltak 3 éves korukig pelenkásak. De 2 hónap alatt lettek ágytiszták. Nem kellett körbepakolni a bilit játékkal, hogy a gyerek termeljen már. A wc és a bili is arra való, hogy elvégezzük a dolgunkat és nem kell hozzá körítés. Miért kell siettetni a mai világban mindent?? Rendben van, aki mondjuk visszamegy dolgozni, de aki otthon van 3 évig, nem ráér... Na de végül is mindenkinek szive-joga...
2010. jún. 15. 07:29
 12/29 anonim ***** válasza:
62%
igaza van a kérdezőnek.nagy a bili mizéria.pont tegnap láttam este a fokuszban,hogy hogyan lehet pár hónapos babákat bilire szoktatni.kicsit olyan érzésem volt,hogy milyen szar anya vagyok,mert 17 hónaposom még csak esténként pisil a bilibe és akkor se mindig.nem erőltetem,de megpróbálok figyelni rá.biztos hatásos a módszer,mert sokaknál működik,én mégis ugy érzem gyerek fűggő is ez ,és nem biztos,hogy nem üt ez majd később vissza.mármint ez a nagy szoktatózsdi.
2010. jún. 15. 07:30
 13/29 anonim ***** válasza:
80%
pont ezt mondom, hogy 3 éves korban maguktól lesznek szinte szobatiszták! az erőltetés 1 és 2 éves korban történik, ennek nem vagyok híve. Ezért kell egy éves kor ELŐTT elkezdeni. Szívesen elmondom hogy kell. Se játék nem volt, se erőltetés nem. Amikor láttam hogy kakilni fog, puff, rátettem a bilire. Néhány percnél többet soha nem töltött bilin. Ha sikerült bele kakilni, nagyon megdícséretem. És mivel sokszor volt sikerélménye, ezért elkezdett szólni mikor már tudott beszélni. Sőt, mikor még nem tudott, mutogatta a bilit. Nem ördőngősség ez, csak annak aki még nem próbálta ki.
2010. jún. 15. 07:42
 14/29 anonim ***** válasza:
45%
ja, és nagyon vicces amit irtál, hogy adjak az újszülöttnek a mi kajánkból, mert az olcsó. Tudod mit, jobbat találtam ki, anyatejet adok neki, mert az ingyen van, de csak azért.....................................................
2010. jún. 15. 07:48
 15/29 anonim ***** válasza:
67%
7,30-as vagyok. a 7,42 től kérdezném.Én mindig figyelem hogyan jelzi ha kakil,de egyszerűen nem veszem észre,kis örökmozgó,és egy percre sem áll meg,egész nap meg nem ülhetek mellette,figyelve mit csinál,a pisinél meg pláne.vagy úgy kell?szívesen venném ha segítenél,akár priviben is.köszi
2010. jún. 15. 08:01
 16/29 anonim ***** válasza:
48%
Hát én nem vagyok ilyen szuper anyuka, (sajnos) az én gyermekeim tápszeresek voltak! De úgy látom nem látod a válaszom lényegét. ..és ha jól látom 8 hónapos kora óta szoktatod és 2 éves. Több, mint egy éve. Akkor miről beszélünk? Valószínű egy gyereked van és jó sok szabadidőd! Ha most nyáron kezdted volna 2 hónap alatt leszokott volna, ergo a végeredmény uaz.
2010. jún. 15. 08:01
 17/29 anonim ***** válasza:
34%
utolsónak: te nem érted. A fiam 8 hós kora óta bilibe kakil. mit nem lehet ezen érteni? ha csak most kezdeném, akkor az elmúlt időben pelenkába kakilt volna és most valóban 1 év kellene mire elérném a szobatisztaságot. Egyébként 2 gyerekem van és a kicsinél is pont így fogok tenni.
2010. jún. 15. 08:13
 18/29 anonim ***** válasza:
65%
8:01nek, szívesen segítek, persze. Szerintem azért kell akkor kezdeni, amikor már 1edül tud ülni, mert akkor meg olyan pici, hogy úgyis egész nap vele vagy, figyeled, stb. Valahogy muszáj kifigyelni a kaki jeleit, mert azzal kell kezdeni. A pisi kicsit bonyolultabb, mert sokszor van egy nap és valóban nehéz észrevenni. Szóval mondjuk egy 8 hós baba már eszik szilárdat, kicsit nyögdécselve kezdi a kakit, vagy vmilyen fejet vág, vagy pózt vesz fel, gyorsan le a pelust, ráültetni a bilire. Ha sikerül, nagyon megdícsérem. Ha nem sikerül, 3 perc után le kell venni a biliről és vissza a pelust. És ez így megy hónapokig. Azért mondom, mert az összes ismerősöm azt mondja, hogy az 1 év felettije nem hajlandó ráülni, vagy ha igen, akkor csak ruhában, vagy csak játszik vele. Vagy ráül a gyerek, de nem mer kakilni. Sokan azt rontják el, hogy akkor ültetik rá, amikor az anyuka gondolja. Na ez nem jó, mert ezt erőltetésnek veszi a gyerek. Ha sikerül elérni a kakilást a biliben, az elején, utána már szólni fog a gyerek. A pisilést utána el lehet kezdeni, ha pl nyár van és könnyű a le, fel öltöztetést megoldani és látszik ha bepisilt. Pl egy 2 évessel ezt már meg lehet beszélni, hogy semmi baj, bepisiltél, feltöröljük, de máskor szóljál. A másik megoldás, hogy vársz 3 éves korig, és akkor valóban gyorsan, szinte magától szobatiszta lesz. Én az előbbi, melós utat választottam.
2010. jún. 15. 08:23
 19/29 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell egy év.... 2 hónap. Pontosan azért, mert már agyilag érett rá! De inkább hagyjuk! Ki így ki úgy.
2010. jún. 15. 08:25
 20/29 anonim ***** válasza:
64%

tegnap 23:25 vagyok, utánam következőnek:

szerintem semmi gond, ha te így csinálod, erőltetni nem erőlteted, az a lényeg. Egyébként én sokat, sokfélét olvastam a témában, többet között azt is, hogy 1,5-2 éves kor előtt hiába dicséred, mert nem akaratlagosan ürít, nem tudja, hogy minek szól a dicséret. Persze attól még örülhet neki :)

Én egyébként is az a típus vagyok, aki az égvilágon semmit nem erőltet. Kapom is az ívet rendesen a rokonoktól, mert hogy a családban a kicsi Ágikának van kompja, nekünk miért nincs, vagy kicsi Bandika kap a szülők kajájából, (naponta 10x.. :(, mi miért nem adunk a mi gyerekünknek, stb. stb. stb.

Igazából az a nehéz, legyen akár bili - téma, vagy bármi más, hogy meggyőződésedet folyamatosan rombolni akarják. Én eléggé felszívtam magam, és úgy érzem, biztos vagyok a dolgaimban, nem bizonytalanítanak el semmivel.

2010. jún. 15. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!