Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj már 17 hónaposan...

Muszáj már 17 hónaposan biliznie a babának?

Figyelt kérdés

Mindenki ezzel jön (ismerősök), Hogy a "bilizés hogy megy már? Kéne már biliznie!"

Én próbálgatom, de kislányom nem ül meg a bilin, ráül és már fel is áll. Nem szól ha pisilnie kell, vagy kakilni. Azt hogy mikor pisil nem is veszem észre rajta.

Van valami ötlet hogy hogy csináljam ezt a bilizést?

Amúgy már pár hónapja ismerkedünk vele de ecsak eddig jutottunk. Ez gáz?

2010. jún. 14. 22:09
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
50%
Nem, nem muszáj! Majd észre fogod venni, amikor agyban hajlandóságot mutat rá. Akkor próbálozz ismét. A gyerekek nem egyformák. Mi ez a bilimizéria most????
2010. jún. 14. 22:16
 2/29 anonim ***** válasza:
50%
Dehogy muszáj! Sok kisgyerek még két évesen is pelenkás.
2010. jún. 14. 22:17
 3/29 anonim ***** válasza:
46%

Nem gáz. Még nem képes rá fizikálisan, hogy előre érezze.

Én mondjuk ezért ültettem rá már 8 hósan, hogy szokja, mikor még nem tud ellenkezni és felpattanni.

2010. jún. 14. 22:17
 4/29 anonim ***** válasza:
50%
Miért lenne muszáj?
2010. jún. 14. 22:18
 5/29 anonim ***** válasza:
50%

Dehogy muszáj!!! Ebben a kérdésben én voltam az első válaszoló, a véleményemet azóta is tartom. :) Ráérünk 2 éves kora után:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. jún. 14. 22:18
 6/29 anonim ***** válasza:
50%

Még ráér!:)

[link]

2010. jún. 14. 22:19
 7/29 anonim ***** válasza:
41%
most egyszerre van a túl késő és a túl korai korban. egyetértek a 22:17essel, én is ugyanígy csináltam. szerintem ilyenkor most már jobb megvárni a 3 éves kort, amikor már szinte magától lesz szobatiszta
2010. jún. 14. 22:23
 8/29 anonim ***** válasza:
50%
19 hós a fiam. A bilit mamától kapta két hónapja, mert akkor valóban szólt, hogy kaka, majd tényleg kakilt is. Mama erre felbuzdulva vette neki. Mégcsak rá sem ül. Először kalapkènt hordta, most vagy csattogtatja az előszobakövön, vagy megröpteti a lépcsőházban:) egy hétig jelezte, ha kakilni kellett neki, azután ha bekakilt és kérdeztem, a fejét ingatva letagadta, most egyaltalán nem szól. A fiam nem érett meg rá a jelek szerint:) ettől függetlenül a bili mindennap ott van előtte.
2010. jún. 14. 22:30
 9/29 anonim ***** válasza:
86%

Ezt egy korábbi válaszomból másoltam ki:

"1. A gyermeknek el kell jutnia az értelmi fejlődés olyan fokára, ahol az egyszerű, közvetlen magyarázat következményeként világosan megérti, mit kívánnak tőle a szülei. Mindaddig, amíg a gyerek nem éri el ezt a fokot, csupán dresszúráról beszélhetünk, nem pedig emberi értelemben vett szoktatásról, nevelésről.

2. Képessé kell válnia a záróizmok akaratlagos szabályozására. Mindaddig, amíg ez nem történik meg, csupán feltételes reflex alakítható ki, de a testi szükségletek tudatos időzítése, szabályozása nem.

Az életkor, amelyben ez a két feltétel megvalósul, hozzávetőlegesen a 18.-22 hónap, tehát a valódi szobatisztaságnak a 2. és 3. életév között kell kialakulnia."

dr. Ranschburg Jenő erről oldalakon keresztül ír :)

Az én kedvencem Feldmár András - a gyereke még az oviba is pelusban ment, és ott jött rá magától, hogy neki már nem kell, mert a többi gyerek sem hordja :)

Persze ez nem Mo.-on, hanem Kanadában történt :)

Én mindenesetre nem fogom siettetni a dolgot :)

2010. jún. 14. 23:25
 10/29 anonim ***** válasza:
46%
utolsónak, ez mind nagyon szép, de a fiamat 8 hónapos kora óta szoktatom a bilihez. most 2 éves és WCbe kakil, mert szól és visszatartja, mig oda nem érünk. Ezen a nyáron pedig szerintem megválunk nappalra a pelustól, mert 50%-ban már a pisi is bilibe vagy WCbe megy. Sajnos ha megvárják míg öntudatra ébrednek, addigra idegenkednek a bilitől vagy játszanak vele. Na ezt nem kell megvárni. Bár anyukának biztos egyszerűbb ha 2-3 évig nem foglalkozik a szobatisztasággal. Sajnos nekem a szemem előtt lebeg a bnőm 4 éves fia, aki CSAK pelenkába kakil, ezért szoktattam hamar bilire a fiamat. A szobatisztaság nem egy hóbort, hanem pénz megtakarítás és egy fontos nevelési lépcsőfok. Illetve a gyereknek sokkal jobb úgy kakilni, hogy kényelmes pozícióban van és nincs semmi a feneke alatt, ami szinte visszatartja a kakit. Erre ők is rájönnek, ha adunk rá lehetőséget. Ha sokáig vár erre az ember, akkor szegény pelenkás gyerek úgy érezheti magát, mintha Neked mondanák, hogy na most már tessék a saját WC-d helyett az udvarit használni :)
2010. jún. 15. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!