Muszáj már 17 hónaposan biliznie a babának?
Mindenki ezzel jön (ismerősök), Hogy a "bilizés hogy megy már? Kéne már biliznie!"
Én próbálgatom, de kislányom nem ül meg a bilin, ráül és már fel is áll. Nem szól ha pisilnie kell, vagy kakilni. Azt hogy mikor pisil nem is veszem észre rajta.
Van valami ötlet hogy hogy csináljam ezt a bilizést?
Amúgy már pár hónapja ismerkedünk vele de ecsak eddig jutottunk. Ez gáz?
Nem gáz. Még nem képes rá fizikálisan, hogy előre érezze.
Én mondjuk ezért ültettem rá már 8 hósan, hogy szokja, mikor még nem tud ellenkezni és felpattanni.
Dehogy muszáj!!! Ebben a kérdésben én voltam az első válaszoló, a véleményemet azóta is tartom. :) Ráérünk 2 éves kora után:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt egy korábbi válaszomból másoltam ki:
"1. A gyermeknek el kell jutnia az értelmi fejlődés olyan fokára, ahol az egyszerű, közvetlen magyarázat következményeként világosan megérti, mit kívánnak tőle a szülei. Mindaddig, amíg a gyerek nem éri el ezt a fokot, csupán dresszúráról beszélhetünk, nem pedig emberi értelemben vett szoktatásról, nevelésről.
2. Képessé kell válnia a záróizmok akaratlagos szabályozására. Mindaddig, amíg ez nem történik meg, csupán feltételes reflex alakítható ki, de a testi szükségletek tudatos időzítése, szabályozása nem.
Az életkor, amelyben ez a két feltétel megvalósul, hozzávetőlegesen a 18.-22 hónap, tehát a valódi szobatisztaságnak a 2. és 3. életév között kell kialakulnia."
dr. Ranschburg Jenő erről oldalakon keresztül ír :)
Az én kedvencem Feldmár András - a gyereke még az oviba is pelusban ment, és ott jött rá magától, hogy neki már nem kell, mert a többi gyerek sem hordja :)
Persze ez nem Mo.-on, hanem Kanadában történt :)
Én mindenesetre nem fogom siettetni a dolgot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!