Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nézitek most az rtl klubot a...

Nézitek most az rtl klubot a pár hónapos bilizős babákkal kapcsolatban? Hülyék ezek.

Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 20:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
33%
21:52-es ez így van igazad van:))! Ezért kezdtem korán én is mert vettem a fáradtságot! Végül is nem fáradtság:)!És jó látni a babám elégedett kis pofiját:)!
2010. jún. 14. 21:56
 22/34 anonim ***** válasza:
Megtenné valaki,hogy leírja miről szólt a műsor,mert engem is foglalkoztat most a szobatisztaság kérdés.
2010. jún. 14. 22:11
 23/34 A kérdező kommentje:
Az én lányom 1 éves, de nagyon rejtve műveli a dolgokat. Utólag elnézést a hülyézésért, de már annyira megőrítenek ezek a kismama újságból szalajtott anyák, mert miattuk mindig úgy érzem, hogy ha nem kötöm magamra állandóan, szoptatom 4 éves koráig, nem ültetem bilire újszülött korától, nem teszek meg érte mindent. Igaz, vitát kirobbanatani kár, de ne mondjátok már, hogy ez így életszerű!! Egy válaszolótól loptam a jelzőt, nagyon rátapintott a lényegre.
2010. jún. 14. 22:47
 24/34 anonim ***** válasza:
7%

Mi az életszerű? Ma az az életszerű, hogy anyuka tápszerezik, mert nem tudja, hogyan legyen teje. Meg testvérbabakocsit vesz, vagy testvérfellépőt az első babakocsi mellé. Meg külön szoba, külön ágy, a gyerek tanuljon meg egyedül elaludni. Meg bébikomp, hogy majd abban megtanul járni, pihenőszék, ami elringatja az anyja helyett, óvoda, ami vigyáz rá, amíg anyuka dolgozik...

A nomád népeknél nincs háztartás? Kézzel őrlik a gabonát, ami nagyon fáradtságos NŐI munka... Nincs cumisüveg, csak mell, így a gyerek nem kap pótlást: se tápszert, se teát, se vizet, mégse halnak éhen a babák, pedig idehaza már a második napon ettől tart minden frissen szült nő, és kéri a tápszert. Nincs külön babaágy, ahová LERAKJÁK a babát, aztán legyen el magának, hanem az anyjára kötözve az első naptól fogva részt vesz a család szociális életében. Ne mondjátok nekem, hogy ez mind rossz, túlhaladott, és semmit se tanulhatunk belőle. Inkább azon kellene elgondnolkodnunk, hogy tényleg jó-e, hogy ennyi házimunkát könnyítő gép mellett nincs elegendő időnk a babákra.

Igaz, a legtöbb háztartásban nincs nagymama vagy kellően idősebb testvér, akitől segítséget lehetne kérni, mint a nomád népeknél...

2010. jún. 14. 23:01
 25/34 anonim ***** válasza:
Írom mindezt az után, hogy a babám egész nap nyígott, és alig bírtam elaltatni...
2010. jún. 14. 23:03
 26/34 anonim ***** válasza:

Ja, és a lényeg kimaradt. Nem azt akartam írni ezzel, hogy aki babakocsit használ, tápszerezik, babaágyat vesz és különszobát készít a gyermekének, az rossz anya! Nem. (A tápszer kivételével mindegyik vádpontban bűnö vagyok én is.) Viszont abban messze nem vagyok biztos, hogy a mai modern életvitelünk annyira jó lenne. Hogy tényleg ez a tökély legmagasabb foka, ésnem tudunk tanulni a nomád népektől vagy eleinktől semmit.

A babahordozás pl sokkal kényelmesebb, mint a babakocsi, és a babának is jobb. Tapasztalatból mondom, egy mei tai büszke birtokosaként.

2010. jún. 14. 23:26
 27/34 anonim ***** válasza:
73%
Cipeljél már állandóan egy 10 kg-os gyereket, aztán két nap múlva megkérdezem tőled, hogy még mindig így gondolod-e.
2010. jún. 15. 07:06
 28/34 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy leírtátok miről szól, így már én is tudok válaszolni.....
2010. jún. 15. 08:55
 29/34 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, így már értem, hogy kiakadtál :) jó tudni, hogy a kismama újságot nem csak én utálom!! :)))) bár szerintem ez a korai biliztetés, pontosan nem a mai divatirányzat, hanem nagyanyáink idejéből való, akik akkor rakták már a bilire a gyereket amikor ülni tudott (én nem láttam a műsort, de úgy tudom a korai bilizés lényege, hogy figyeljük a gyereket, és ha úgy látjuk hogy üríteni fog, akkor ráültetjük a bilire).

Szóval pontosan ellentéte annak, hogy egész nap magadra kötözve hordd a gyereket, egy pillanatra se hagyd sírni, szoptasd egész álló nap, minden nyikkanására, pelenkázd akár 4 éves koráig, mert ő majd úgyis tudja, hgoy mikor érett rá, aludj vele egy ágyban, stb stb... nekem ez jön le a kismamából, és egyáltalán ez a "mai divat" a gyereknevelésben. semmi tudatosság, semmi nevelés, az majd ráér 3 éves korában... én ezzel egyáltalán nem értek egyet, szerintem a baba korához mérten már születésétől lehet a gyereket önállóságra szoktatni és pontosan nem lesz rossz anya valaki attól, hogy nem cipeli egész nap az üvöltő gyereket, következetes és határokat szab, önállóságra szoktat. És lehetőséget biztosít a korai bilizésre. Már ha van rá energiája, és látja a babáján a hajlandóságot.

2010. jún. 15. 09:21
 30/34 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "életszerűtlent" író.

Én 13 hónapig szoptattam a fiamat, együtt alszunk a mai napig, cipeltem egész csecsemőkoában, minden gondolatát lesem, ő az első bármiről is legyen szó, DE bocsájtson már meg a világ azért, mert csecsemőkorától nem biliztetem.

Mindenhol azt olvasni, hogy erre fejletlen még az idegrendszerük 18 hónapos korig. Azt, hogy elkapok egy-egy kakit, pisit az a puszta véletlen szerintem és nem az anya dicsősége.

Egyébként a nomád népekhez hogy a fenébe lehet a mi társadalmunkat hasonlítani?

Ne vicceljünk már.

Én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy mindennek eljön az ideje. És ezt nem kényelemből mondom, hiszen egész nap a fiammal játszom, tanítom, de látom, hogy nem kész még a biliztetésre.

Én bölcsibe sem szeretném adni, dehát az albérletet semelyik nomád nép nem fizeti ki helyettem, senki nem tart el. Így is húzom az időt, remélem 2,5 éves koráig.

Szóval engem igenis vérig sért egy ilyen riport.

Se kompunk, se járókánk, se hasonlónk.

Amikor még szoptatni sem lehet szinte sehol, mert közfelháborodást kelt, akkor miről beszélünk? Majd a Héven szartatom a fiamat.

Igenis életszerűtlen.

17 hónapos anyuka és kisfia

2010. jún. 15. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!