Hogyan és mikor tanítottátok meg babátokat az önálló
elalvásra?
Én 4 hetes kora óta tanítom, az egyedül elalvásra. Kisebb nagyobb sikerrel működik már! Most 6 és fél hetesek vagyunk.
Az én módszerem az, hogy berakom a kiságyba, megnyugtatom simogatom a fejét, és kimegyek. Ha sír bemegyek, de nem veszem fel, csak simogatom a fejét, amíg meg nem nyugszik. az elején 4* - 5* kellett bemenni, aztán egyre kevesebbszer. Mostmár legtöbbször elalszik ügyesen egyedül, néha egyszer kell bemennem, ha nyűgösebb.
Próbáld ki te is! Kíméletes a módszer és kb egy hét alatt belerázódtok mindketten! Sok sikert! - Előtte én is kézben altattam!
2010. jún. 13. 13:00
szia, nem alszik el önállóan a mai napig, 17,5 hós. kap cicit elalvás előtt. az elején őt is így hordozni kellett, de már nagyon rágen , olyan 5-6 hós kora óta fekve megszopttaom, és úgy alszik el (nem a kiságyban értelemszerűen). nekünk az ilyen simi simi a kiságyban, meg majd megunja s elalszik módszerek nem váltak be. kb. 1 hónapja alussza át az éjszakát is, szintén magától, addig mindig kelt ciciért éjjel is.
2010. jún. 13. 13:08
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Remélem, érkeznek még! :-)) Sajnos én már nem tudom szoptatni. :-(
Kisfiam most 16 hós. Már 2x volt, hogy nem ébredt csak hajnal 4-5 körül, amúgy meg 2x kellt és cicin aludt vissza. Az önálló alvást sem erőltettem. Eddig cicin bealudt és betettem a kiságyba. Kb. 2 hete nem cici után beteszem az ágyába és szépen elalszik. Igaz ott kell még állnom mellette, de nem erőlettem semmit, néha próbálkoztam vele. Persze üvöltött, ha leakartam tenni.Ezért én azt mondom, hogy türelem, nem kell őket tanítani.
2010. jún. 13. 15:54
Nekem az Aludj jól gyermekem c. könyv segítségével sikerült megtanítani az önálló elalvásra.
2010. jún. 13. 20:55
6/15 A kérdező kommentje:
Ez az a sírni hagyós módszer? Hogy egyre később lehet bemenni a babához?
Én az első válaszoló módszerét használtam. Letettem és ha jobban sírt bementem és megsimogattam, de nem vettem fel. 3 és fél hónapos és kb 10-15 perc alatt elalszik magától. Nem sír inkább gügyörészik, "mondja a magáét", ha nagyon fáradt van egy kis "jajajaja" de ezzel el is alszik.
2010. jún. 17. 11:23
A fiam csak kézben volt hajlandó elaludni, de 11 hónapos volt amikor azt mondtam már elég nagy ahhoz hogy egyedül aludjon. Először nagyon nehézvolt, mert ő az első baba, és kötődünk egymáshoz. Mi az Aludj jól gyermekem c. könyv szerint tanítottuk meg aludni, és kb 5 nap kellett hozzá. Ha kell át tudom küldeni mailen. A lényeg, hogy ki kellett alakítani a lefekvéshez kapcsolódó állandó dolgokat - ez nálunk az alvó pelus, brumi úr, és a meseolvasás, betakarás, puszi, és jó éjt kívánás - és ott kell hagyni. Először 1 percig hagyni kell, aztán 3, 5, 7 stb. Mindig el kellett mondani szeretem, és azt szeretném hogy megtanuljon egyedül aludni ezért hagyom magára. Az első két nap nagyon durva volt, de az 5. napon már nem is sírt.Most 13 hónapos és nem is hagyja magát altatni, csak egyedül tud elaludni. Ez nagy segítség nekem is.
2010. jún. 17. 11:27
Utolsó nekem is átküldenéd?
Bocsánat kérdező hogy belemásztam a kérdésedbe, de nagy segítség lenne nekem is mert 10 hós a fiam és csak cicin vagy ringatva alszik el és már 10 kg.
2010. jún. 17. 11:45
1 évesen, de sokkal előbb kelett volna, nagylányomat, az "Aludj jól, gyermekem" könyv segítségével.
Kislányom már születése óta erre szoktatom (persze finoman m ég csak)
2010. jún. 17. 13:10
Kapcsolódó kérdések: