Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítottátok meg...

Hogyan tanítottátok meg babátokat az önálló evésre és mikor?

Figyelt kérdés
Már a hozzátáplálás kezdetén a kezébe adtam a kanalat, de sokszor nagyon lenyomta a szájába, vagy csak azt rágcsálta és nem is tudtam igazán etetni, így elvettem tőle. Azóta sok idő telt el, lassan 10 hónapos. Nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Ő is fogja velem együtt a kanalat? Már most a kezébe adom a kanalat, de nem mutat hajlandóságot arra, hogy próbálkozna. Úgy olvastam, hogy 9-10 hónapos korban már el lehet kezdeni tanítani enni. A babapiskótát és a kukit egyedül eszi és nagyon ügyes. Egyáltalán milyen étellel próbálkozzak, vagy az mindegy?
2010. jún. 23. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:
hát én a nővérem babájánál úgy láttam, h etetésnél szerette a kanalat maga fogni, így neki is volt külön...aztán mivel minden gyerek ilyen utánzó kis majom, ő is megpróbálkozott az evéssel...és akkor mi megigazítottuk a kezében a kanalat, h könnyebben tudja enni,a prücsök meg gyors felfogású...és aztán az etetésnél pár falásnyit ő maga tett a szájába a saját kanalával. de változó, h önállóan eszik-e vagy etetni kell...ez volt mondjuk kb egy éves kora körül talán... nem hiszem, h aggódni kell...
2010. jún. 23. 16:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy inkább 1 éves kor körül. 9 hónapos lesz a kisfiam a jövő héten, de én még nagyon nem úgy látom, hogy ez menne neki.
2010. jún. 23. 16:21
 3/3 anonim ***** válasza:

20 hónapos a fiam, kb egy éves kórtól kizárólag 2 kanállal etetem, most ott tartunk, h felszúrja a villára, rárakja a kanálra és jó esetben eljut a fele a szájába....rengeteg türelem és takarítás kérdése az egész, még nagyon az elején jártok, ne várd, h ez két hónapos dolog.....babapiskóta, kuki teljesen jó kezdetnek, először ugyanis azt tanulják, hogy hogy ne fulladjanak meg kajálás közben

...bár a barátnőm lánya már másfél évesen úgy ette a levest, mint egy hároméves....csodájára jártunk....gyerekfüggő akartam mondani

2010. jún. 23. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!