Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszat teszek ha nem akarom,...

Rosszat teszek ha nem akarom, hogy minden hétvégén jöjjön valaki babalátogatóba (5hetes a babám)? Hogy osszam be, megoldások?

Figyelt kérdés
Anyossomal soha nem volt szoros a kapcsolatom,vidéken laknak és havonta kéthavonta mentünk hozzájuk,mondjuk ök egyszer jöttek karácsonykor és rá fél évre még egyszer 2év alatt.De most hogy megvan az unoka jönnének sürübben is mint kéne(szerintem),a korházba már szülés utánni nap ott voltak ez még haggyán de már ott megkértem hogy ha hazamegyünk 1 hétig ne jöjjenek mert 3masban szeretnénk lenni és pihennem is kell,erre már 2 nappal A HAZAÉRKEZÉSEM UTÁNN TELEFONÁLT HOGY jönnének én meg kiborultam és mondtam hogy majd a következö héten.Jöttek is de persze nem akkor amikor megbeszéltük vasárnap délben beállitottak hogy ök itt vannak a házelött és jönnek(1orárol volt szo,éppen ebédeltem volna amikor beállitottak),megbeszéltük hogy 2 hetente jönnek erre már következö hét végén akartak jönni én ,mrg mondtam nem majd jövö héten mert nekünk is kell a nyugi(a férjem csak vasárnap van ithon máskor 5-6 körül jön haza igy csak vasárnap tudunk együtt lenni ).De haén szombatot mondok hogy jöjjenek az neki nem jo mert dolgozik,de most munkaszüneti nap volt is meg lessz is de neki csak a vasárnap jo.Lehet hogy én alappbol nem birom de nekem ez sok és akkor az én családom mikor jö ha mindig öhozzá igazodunk,meg idö sincs ha ö jön minden 2 héten.Az meg a másik hogy össze vissza igérgettet hogy majd ök segitenek lakást venni(régebben)aztán amikor kellt volna nem segittetek,inkább autot vettek(de akkor ne igégessen) meg hogy ha megvan a baba ad pénzt vegyük meg ami kell ebböl sem láttunk semmit csk 1 pllüss overált meg saját készitésü termo eggyütest ami 2 számmal nagyobb és nem valami szép de evvel is csak az a bajom hogy akkor monek igérgrt?!Az bánt hogy az ember számitott a segitségére mert igérte,de igy már nem kell semmi töle csaK AZ HOGY HAGYON MINKET NYUGODTAN ÉLNI.Mert ezmiatt a viselkedés miatt sokat idegeskedek ami árt a babának is,és ezért a tejtemelésemnek is.Bocsi hogy hosszura sikerült de muszály volt kiirnom magambol.Mit tehetnék hogy megoldodjon a helyzet?Köszi!
2008. okt. 29. 14:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem 2 gyerekem van egy 5 éves és egy 5 és fél hónapos. Az elsőnél ugyanígy voltam mint te, anyósék jöttek ha kell ha nem, állandóan hivogatott az őrületbe kergetett. Most nyugdíjba mentek apósommal és gondoltuk milyen jó lesz, mert azért két gyerekkel nem könnyű az élet, majd lesz aki besegítsen ráadásul a második kislány lett anyósom odavolt meg vissza, az első fiú. Szóval most ott tartunk, hogymióta nyugdíjasok baromi sok dolguk lett hirtelen, soha nem érnek rá a gyerekekre és már 4 hete nem látták őket,mindíg minden fontosabb minthogy feljöjjenek hozzánkPestre (vidékiek ), a 4 napos ünnep alatt pl. betonoztak (?!?!) Most kezdem érezni, hogy jó lenne ha valaki kicsit besegítene, mert a párom dolgozik, nekem nincs családom és tök egyedül vagyok, ráadásul a kicsi az elmúlt hónapban 2x volt beteg éjszakáztam vele , szívtuk az orrát éjjel 1kor is. Mindennek tetejébe 3 hónaposan középfüllel voltunk kórházba és apósom cseszett meglátogatni pici unokáját, fontosabb volt a telken a fűnyírás meg a szőlőtetejezés.... Ezzel csak annyit akarok mondani, az ellenkeője sem jobb, idd el később majd szükséged lesz rájuk, nagyon jó lesz majd ha nagyobb lesz a babád ha néha vogyáz rá és te lélegzethez jutsz, később pedig majd otthagyhatod hétvégékre is és tudtok kettesben lenni. A nagyfiamnl mi igazán élveztük ezt a helyzetet a gyerek is imádta őket, most fordult a kocka és úgy érzem ez rosszabb mintha folyton itt akarnának lenni... Üdv
2008. okt. 29. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém! Ha valaki, hát én megértelek!!!

Az én anyósomék 200 m-re laknak tőlünk...

Nagyon szerettem anyósomat, kedves, barátságos, segítőkész! De amióta megszületett a kisfiam, a falra mászom tőle!

Mióta hazajöttünk a kórházból (!!!) - ezt úgy értsd, hogy első itthon töltött napunk óta - , minden nap jött látogatóba. Minden nap! És ráadásul hetente többször is előfordult, hogy este 8 felé nézett át, és 11-kor még itt ücsörgött, én már elvonultam a Picikémmel aludni. Ő meg beszélgetett a férjemmel. És abszolút nem tavartatta magát. A férjem meg védte, hogy joga van látni az unokáját.

Nálunk úgy oldódott meg a konfliktus, hogy nagyon sokszor vitatkoztunk ezen a férjemmel, aztán 3 hónap után már annyira kiborultam, hogy mondtam a férjemnek: ez így nem mehet tovább! Ez a mi életünk, mi természetesen minden nap a kisfiunkkal vagyunk, de ők csak a nagyszülők, beszélje meg velünk, hogy hetente 1x nézzék meg az unokájukat (leginkább anyósom, mert apósom nem tapad ennyire). A kisfiunk érdeke pedig az, hogy egy boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott anyukája legyen, ne egy anyós által tönkretett! (Mert ráadásul mi mindent rosszul csináltunk...)

A férjem látta rajtam, hogy ez már tényleg nagyon komoly, már sírtam, ha meghallottam anyósm hangját a telefonban. Beszélt velük, nagyon finoman, és finoman utalgat rá most is, hogy éppen nem alkalmas, ne jöjjenek.

Egyszer akkor jött át anyósom, amikor a kisfiammal ketten voltunk itthon, és akkor jó sokat beszéltem neki. Mondtam, szeretnénk, ha lenne már végre egy hétvégénk, amit hármasban tölthetünk el, mert még sosem volt olyan. Mondtam a szopizásról is sok dolgot, hogy sokat kell pihennem napközben, és este minél hamarabb lefeküdni, mert éjjel termelődik a tej. Mondtam azt is, hogy szinte semmi időnk a férjemmel egymásra, magánéletünk nincs, mert valaki mindig jön látogatni hétvégén, a hétköznapok pedig olyanok, hogy a férjem reggeltől estig nincs itthon (8-20-ig).

Ezek a beszélgetések megtették a hatást, mostmár "csak" hetente 3x jönnek át megnézni az unokát, és mostantól igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy én megyek át a Picivel, vagy elhívom sétálni, mikor megyünk babakocsival. Így akkor látja és annyi ideig, míg én akarom.

Remélem, hamarosan javul a helyzet Nálatok is, és remélem, kicsit tudtam segíteni.

Bocs, kicsit hosszú a válaszom :-)

2008. okt. 29. 16:12
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom ki pontozta le a válaszom úgy, hogy az el is tűnt... Mindenesetre szerintem nem gáz az, ha a szülők engedik, hogy a nagyszülők lássák az unokájukat esetleg ha megszületik.... Egyes nőknek teljese elmegy a realitásérzéke és az esze, de komolyan!!!

Sajnálom a szüleidet, szerintem a legtöbben azért nem ezt kaptuk, hogy ezt érdemeljék!!!

2008. okt. 29. 18:26
 14/15 anonim ***** válasza:
9%
Az utolsónak:Nem mi vagyunk az abnormálisak!Nem arról van szó hogy nem láthatják az uncsit, csak szeretnénk normál keretek közé szoritani.Ugylátszik neked "normális "anyósod van nem pedig egy ragacs aki legszivesebben oda is költözne az ucsi szobájába.Az egy idő után baromi zavaró sőt idegesitő, aki ezt nem érti meg az primitiv és önző!
2008. okt. 29. 18:42
 15/15 anonim ***** válasza:
90%

Oké, ebben igazad van, szerencsém van. Amúgy a válaszomban azt írtam, hogy heti 2szer alakítson ki 1-2 órát, amikor jöhetnek a rokonok. És nem beülni, hanem megnézni a kisbabát, majd kiüli egy másik szobába és szopatatásig lehet dumcsizni. Ez olyan durva? Aki beteg úgysem jön el, hogy hozza a bacikat, csak van ennyi eszük..

Egyébkét mi a szüleimmel lakunk. Ez azt jelenti, hogy igen, minden nap látják a gyereket és igen, többször. Sőt anyám jóformán mindig itt van, mert csak heti 3 nap dolgozik. És anyósom is átjön, majdnem minden nap. Nem kapkodják ki a gyereket, mert tudják, hogy azt nem szeretem. Ha ébren van, persze meg lehet dajkálni. Ha azt mondom, hogy mentem, mert szoptatok, akkor mentem. Ők meg csinálnak, amit akarnak. És sikerült összeszoknunk is a babával, mert igenis vannak olyan pillanatok, amikor csak a babó van, meg a férjem és én.

Én nem tudnám elvenni ezt az örömöt a rokonaimtól, hogy lássák babó első heteit. Lehet szerencsés vagyok, mert értelmes a családom, de ebből nálunk sosem volt gond, ha menni kellett, mentem, mert a baba az első. Egyébként a baba nálunk a hálószobában alszik, ahol nem igazán lehet leülni, így szóba sem jött sose, hogy bárki 2 percnél több időt töltsön el ott, ha babó alszik.

2008. okt. 29. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!