Rosszat teszek ha nem akarom, hogy minden hétvégén jöjjön valaki babalátogatóba (5hetes a babám)? Hogy osszam be, megoldások?
Nos a babád már ki lehet vinni sétálni,nyugodan hívd fel a figyelmüket, hogy beszéljétek meg előre mikor jönnek, mert neked igenis vannak a babával és más anyukákkal hétvégi programjaid, és nekik lesz kellemetlen, ha az üreslakás ajtaján kopognak.
Ez nagyon nem jó, hogy csak úgy beállítanak. Főleg, hogy még szólsz és nem törődnek vele. Ezt a pároddal is meg kellene beszélni, hiszen mégiscsak jobb lenne ha ő beszélne velük először komolyabban..
Egyébként nem vagy köteles otthon ülni és várni,hogy jönnek-e, persze attól te még otthon lehetsz, hogy nem érsz rá.
Képzeld el nálunk milyen botrányok lesznek..hasonló várható, és csak 3 utcával arrébb lakunk.
én szules elott mondom mindenkinek, hogy az elso hat hetben nem szeretnek latni senkit. csunya dolog, de ez van.
szerintem oszinten mondd meg neki, hogy pici a baba, most alakulgat ki a rendszer, erzekeny, es kulonben is. es ezt nemcsak neked, hanem a ferjednek is el kell mondani, hogy alljon ki melletted. egy bizonyos ido utan johetnek kethetente, de neked most a baba erdekeit kell kepviselned, akar tetszik nekik, akar nem.
én mar most mondom pl a tulbuzgo rokonoknak, hogy a gyerek akkor lesz felemelve, amikor Ő akarja, és nem akkor, amikor ŐK akarják, stb.
durvan hangzik, tudom, de nem az ő gyerekuk.
Szia.Hát elég gáz amit irtál nálunk is hasonló a helyzet.Az én anyósommal elég jó volt a viszonyom addig amig teherbe nem estem.Mikor is minden nap legalább 3szor hivogatott hogy hogy vagyok.Ami nem is lenne baj csak már a 40. hétre az agyamra ment!!sőt meg is utáltam.Amióta megvan a baba (7hete)folyton itt lenne célzásokat tesz hogy jajj de itt lenne jajj de felvenné ...uugy utálom.Már addig eljutottam hogy a fiával ezt megbeszéltem h ez engem baromira idegesit hogy mikor épp tudnék napközben aludni az anyja bejelentkezik(hozzáteszem már a telefont sem veszem fel neki, ami neki nem jelent akadályt mert lebeszéli a fiával h mikor jönne át).Már azt is mondta h mikor adom le neki a gyereket(????), meg hogy mit csinálok a következő hónapban hogy mikor tud a babára vigyázni.Nos én már megmondom neki hogy most nem jó ne jöjjön át mert elmegyek a BABÁVAL a bnőmhöz, ide oda amoda(mégha nem is megyek)mert nem tudom elviselni.A barátok most kezdtek el látogatóba jönni, nagyon mi sem voltunk kettesben az elmúlt hétvégéken de ez is le fog futni, aztán majd mi megyünk.Szóval megértelek, először beszélj a pároddal h ő beszéljen az anyjával mégiscsak a fia és neked még jól esne a pihi.Ha ez nem megy akkor nyugodtan mond meg az anyósodnak hogy most nem alkalmas.Hidd el előbb utóbb észreveszi magát..
Kitartást.
Én is nagyon magánéletpárti, rokon-ellenes vagyok, de azért nem kell túlzásba esni szerintem. Akármilyenek is, ők a nagyszülők. Ha nem alkoholisták, koszosak, betegek és egyéb szörnyűségek valahol joguk van látni pici unokájukat. Gondolj csak bele, lehet ettől lesz jobb a viszony. Legalább csak egy lehetőséget adj nekik, ha nagyon rámászósak, akkor meg lehet őket kérni, hogy fogják vissza magukat. Ja és arra is, hogy legyenek tisztelettel arra, hogy vasárnap NEM értek rá, jöjjenek hétköznap, oldják meg, ők könnyebben tehetik.
Az meg, hogy 6 hétig senki se láthassa a picit... Én ezt nem tudnám megtenni a szüleimmel, nagyimmal, anyósommal stb. A látogatóba jönni nem azt jelenti, hogy a kicsit fogdosni, dajkálni, felkapdosni. Azt inkább, hogy megmutatjuk, alszik a kicsi ágyban, milyen édes, jó, hagyjuk is így, mert akkor édes, ha alszik...:-) Ezzután csendben át lehet menni a másik szobába beszélgetni. Ha meg sír, mert éhes anya megy, a vendég is ha van egy kis esze. Az első látogatások egy jóérzésű vendégnél nem tartanak tovább 20 percnél. HA mégis meg lehet őket kérni, hogy jöjjenek vissza később, mert a baba az első.
NAgyszülők meg hadd élvezzék már picit a baba érkezését, ne fosszuk meg őket életük egyik legszebb élményétől. Meg kell szabni, hogy mikor jöjjenek, heti 2szer egy két órát mindenki kibír a "hozzászokási idő" alatt is.
Aztán meg az ember lánya csodálkozik és meg van sértődve, ha néhány hét múlva a kutya se nyitja rá az ajtót.
Teljes mértékig megértelek és soha ne engedj az elképzelésedből , ez a gyerek a Ti gyereketek és hogy mi a jó neki azt Te tudod legjobban.
Nálunk sem volt 6 hétig senki a nagyszülőkön kivül , de ők is csak akkor amikor megbeszéltük és nem maradtak sokáig.
Még terhességem alatt megbeszéltük , hogy nem lesz mamás fürdetés- csakis mi fürdessük a babát és ha szeretnének segiteni valamiben , akkor inkább fözzönek pár napra valót.Csodálkoztam is de ez igy is volt.
Ami nagyon fontos a férjed beszéljen az ő szüleivel erre kérd meg Őt szépen , mondd el Neki , hogy Te hogy szeretnéd és hogy a babócának is hogy a legjobb.Nektek közös érdeketek hogy a babátoknak nyugodt környezetet biztositsatok.
Nincs helye a sok látogatónak még , majd ha már nagyobb lesz akkor jöhetnek és aki megharagszik ezért hát haragudjon.Jól teszed ha beosztod a látogatásokat egy napra egy család és nem lesz tolongás.A babák megérzik a feszült légkört és a nyugtalanságot.
Neked most pihenned kell és csak a babáddal foglalkozni ne engedd meg magadnak, hogy akár anyósod vagy bárki más miatt idegeskedj.A legszebb napok következnek az életetekben élvezd ki minden pillanatát.
Na persze az extrém anyós problémákra én sem tudom a megoldást...:-DD
/Előző.../
Szia!
Félig mintha mostanában magamat látnám, és mintha én írtam volna a kérdést.
Segíteni nem fogok tudni, a válaszommal!
Lehet, hogy azt kéne csinálnotok, mint az első válaszoló már írta, hogy kell csinálni a megszokott napi rendszert és ha éppen ebédeltek akkor max. beengeditek őket és folytatjátok az ebédet, mintha ott se lennének, vagy ha éppen sétáltok akkor nem hazamenni, hanem ha megakarják várni akkor megvárják a zárt ajtó előtt míg hazaértek, vagy sem.
Én biztos nem ülnék és várnék mikor jönnek vagy nem jönnek! Nekem a sógornőm játszotta el ezt egyszer-kétszer onnantól kezdve én megyek át hozzá, és ő max. akkor, ha éppen együtt összefutottunk valahol akkor jön fel hozzánk!
Nekem az anyósom mindenben ellent mond! Mindent másképp csinál mit amit mondunk neki, sajnos egy héten egyszer ott szokott lenni a lányom, mert nincs ki vigyázzon rá, de én már idegileg kész vagyok!!! Ma reggel sírógörcsöm is volt miatta!!!! Mert ez a hét a kivétel, mert ott kellett hagyni éjszakára, mondtam neki éjjel 11-kor van egy kaja még erre boldogan hívja a páromat, hogy ők nem csinálták meg mert 4-kor kelt és 5-ig játszottunk. A mi kialakított napi rendünk meg úgy van, hogy 6, 10, 14, 18, 23, most jól belekavartak mert így minden csúszik amikor hazajön, hamarosan! Ja sajnos még a hétvégén volt még egy kiruccanása, szombat este voltunk bulizni amióta megszületett ez volt az első ahova ketten mentünk a párommal, és akkor se adták neki oda a 11 órásit, a másnapunk teljesen fel lett borítva!!! Ezt az óra átállítással hozták összefüggésbe.
Én is szeretném, ha hagynának minket nyugodtan élni, de sajnos még nem találtam meg a megfelelő módszert, hogy építsük le őket, mert néha azért jó ha elviszik magukhoz a babát mert neki is kell a változatosság. Meg az én szüleimhez nem igazán sűrűn tudjuk vinni 120 km a távolság és az én párom is dolgozik szombaton nekünk is csak a vasárnap marad, mint nektek!
Annyit tudok mondani, hogy kitartás, valahogy a párodnak kéne beszélni velük, ha neki nem megy akkor neked kell egy kicsit a sarkadra állni! Én most fogok majd a sarkamra állni és nem hagyom hogy tönkre tegyék az életünket!!!!
Boldog babázást kíván egy 5 hónapos anyuka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!