Miért ilyen a lányom? Nagyon félek, hogy elrontottunk valamit, mert egy kis ördögfióka.
Ma 21:26os!
Még jó hogy odaírtad, hogy nincs gyereked...
Álszent lennék, mert azt írom hogy a popóraverés, vagy a kézpacsi 1 éves korban nem a nevelés eszköze? Nem ütöm meg a gyerekem még akkor sem, ha 3adszorra mászik el mellőlem. Max. rászólok erélyesebben.
Az pedig hogy egy gyerek "ördögfióka"... nos ez nem a génjeiben van, én állítom. Lehet kicsit türelmetlenebb,temperamentumosabb, erősebb a kalandvágya ; de vele ellentétben nekünk felnőtteknek, szülőknek KELL őt irányítani. Amiről a kérdező ír, "természetes" egy éves korban, az enyém is ilyen. (az etetést kivéve, mert nagyon szeret enni). Az akaratuk most fejlődik, de ezt nem tűzzel-vassal korlátozni kell, hanem vhol megérteni, hogy ami a picinek "kézenfekvő" és igazi "csemege", az az ő fejével nagyszerű- arról MI tudjuk, hogy esetleg baja lehet.
Én nem kaptam még egy nevelői célzatú pofont se anyukámtól , és mégsem ittam ki félig a hipósflakont. De mindig figyelt rám, és messzemenőkig türelmes volt. Én néha nem vagyok az, de még a hangosabb szótól is bűntudatom van, mert érzem, hogy 1 éves korban még felesleges.
Teljesen egyet értek a 21:05-kor választ adó illetővel.
A gyermek tudatos nevelése ilyenkor már ajánlott!
Nem szabad verni a gyereket, sem üvölteni vele. Ha rosszat csinál, annak következménye kell, hogy legyen.
A lakásban kijelölhetünk számára egy helyet, ahova abban az esetben ültetjük le, ha valami olyasmit csinált ami nem megengedett. Egy éves korban alkalmas erre a kiságya, ahonnan nem tud kimászni. Minden esetben figyelmeztessük a gyereket ha észrevesszük, hogy helytelenül viselkedik, határozott kissé megemelt hangon, majd mondjuk el a következményét a tetteinek pl: ha dobálod az ételt elültetlek innen, és vacsoráig nem kapsz mást. Az étel nem játék! Fontos, hogy betartsuk a büntetést amit kiszabtunk rá, máskülönben csorbul a szülői tekintély vagy idővel teljesen elvész. Ha a gyermek hisztizik, sír azért mert éhes, nem kell vele foglalkozni, persze szívszaggató ilyenkor a hangjuk, de abba fogják hagyni és legközelebb a megígért vacsoránál adjunk csak ételt. Egyszer érdemes végigjátszani/tűrni a sírásukat, utána pedig élvezhetitek az egészséges szerepköröket te mint anya, és ő mint gyerek.
HÁrmasikres vagyok. Nálunk ugyan nem jött be ez a hanemeszelésdobálózolazétellelakkornemkapsz! csinálhatom én ezt minden nap,hiszti akkor is van. Kell a játék kézbe evés közben és kellenek az apró bevált kis trükkök.
De az biztos, hogy tényleg nagyon következetesnek kell lenni. Ha valamit egyszer eldöntünk, akkor azt véghez is kell vinnünk. gondolok itt a büntetésre, pl. kiságybatevés. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!