Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen a lányom? Nagyon...

Miért ilyen a lányom? Nagyon félek, hogy elrontottunk valamit, mert egy kis ördögfióka.

Figyelt kérdés
1 éves, és egyszerűen nem bírunk vele. Az etetőszékből dobálózik, ha kezére csapok, ordít, a lakásban, és máshol is, mindent kipakol, amire mondjuk, hogy nem szabad, vigyorogva folytatja, ilyenek, és én már teljesen kivagyok, attól tartok, hogy durva leszek vele mert másképp nem tudom már kezelni, de ő erre nagy sírásba kezd, és akkor ugyanott vagyunk...
2010. jún. 11. 20:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, még párszor átolvasom őket
2010. jún. 11. 21:34
 12/22 anonim ***** válasza:

Ma 21:26os!

Még jó hogy odaírtad, hogy nincs gyereked...

Álszent lennék, mert azt írom hogy a popóraverés, vagy a kézpacsi 1 éves korban nem a nevelés eszköze? Nem ütöm meg a gyerekem még akkor sem, ha 3adszorra mászik el mellőlem. Max. rászólok erélyesebben.

Az pedig hogy egy gyerek "ördögfióka"... nos ez nem a génjeiben van, én állítom. Lehet kicsit türelmetlenebb,temperamentumosabb, erősebb a kalandvágya ; de vele ellentétben nekünk felnőtteknek, szülőknek KELL őt irányítani. Amiről a kérdező ír, "természetes" egy éves korban, az enyém is ilyen. (az etetést kivéve, mert nagyon szeret enni). Az akaratuk most fejlődik, de ezt nem tűzzel-vassal korlátozni kell, hanem vhol megérteni, hogy ami a picinek "kézenfekvő" és igazi "csemege", az az ő fejével nagyszerű- arról MI tudjuk, hogy esetleg baja lehet.

Én nem kaptam még egy nevelői célzatú pofont se anyukámtól , és mégsem ittam ki félig a hipósflakont. De mindig figyelt rám, és messzemenőkig türelmes volt. Én néha nem vagyok az, de még a hangosabb szótól is bűntudatom van, mert érzem, hogy 1 éves korban még felesleges.

2010. jún. 11. 21:43
 13/22 anonim ***** válasza:
*30adszorra , és még popsira verést sem kaptam. Ezt akartam volna írni, csak nagy hirtelenséggel pötyögtem. Bocs, nem kioktatásnak szántam az irományt; csak a türelem nagyobb sikerre vezet, ha lassabb módszer is...
2010. jún. 11. 21:49
 14/22 anonim ***** válasza:
Nahát! :) Nekem három ilyen babám van, két hét múlva lesznek egy évesek. Én úgy voltam vele, hogy ilyenek az egy évesek és kész. Persze néha én is a plafonon vagyok tőlük, de szerintem tök természetes, hogy ha valamit megtiltok nekik, ami nekik akkora nagy felfedezés lenne, akkor sírnak és hisztiznek. Például amikor becsukom előttük az ajtót, hú de tudnak sírni. Én ilyenkor elvonom a figyelmüket valamivel. A kis vigyorgás is ismerős, és milyen büszkén tud vigyorogni, mint egy kis gonosz hókusz-pókusz, amikor rászólok, hogy nem szabad, és mégis megcsinálja. Tök büszke magára - főleg az egyikük. A másik meg annyira akaratos, hogy már most földhöz vágja magát. A harmadik elég nyugodt, ő még szinte sírni se tud, néha próbálkozik - szerintem utánozva a tesókat - de nem nagyon megy neki a hisztizés. Ők is dobálóznak evés közben, mert kell nekik is játék. Az mindig a földön landol. egy falat - repül a játék - anya felveszi - következő falat. Na és ha kezdenek álmosak lenni... ajjajjj! :D Engem az etetés tud a legjobban kiborítani, ha mondjuk jó nagyot belecsap a kanálba és persze az egész kis falatka beterít mindent. Én ezen próbálok változtatni, amúgy úgy érzem, egész türelmes vagyok. Ja és még valami, néha én is rápaskolok a kezükre, de szerintem sem jó ötlet, mert megtanulják. Inkább csak szavakkal, de ha kiabál velük az ember, akkor persze, hgoy ők is sírnak. MIndent leutánoznak ezek a kis pöttömök, úgyhogy tényleg igaz, hogy önmagát látja az ember magukban, hisz azt tanulják meg, amit az anya is tesz a különböző helyzetekben!
2010. jún. 11. 21:55
 15/22 anonim ***** válasza:
Mintha csak az én gyerekemről tették volna föl a kérdést.:) Még nincs 1, de már most ezeket produkálja. Én türelmes vagyok, de néha nekem is vannak gyengébb napjaim. Az, hogy kaja közben rácsap a kanálra és mindent beterít nem borít ki, mert feltakarítom, nem érdekel. Ami érdekel az az, hogy ha nem akar enni, és félek, hogy éhen marad. Akkor ideges tudok lenni, ha játszik, vagy bármit csinál, csak enni nem akar. Ha elveszek tőle ezt-azt, akkor csapkod a kezével, rugdos, ilyenkor rászólok hangosabban, és abba is hagyja. Ha odamegy a tv állványhoz, (a szívroham kerülget) rápacsizok a kezére, mondom, hogy nem szabad, és elviszem onnan. Van, hogy szót fogad, van, hogy 21-szer viszem el. Én sem tudom, mi lenne a helyes nevelés, ösztönből csinálom így. Szívesen veszem más anyukák tapasztalatát. A hisztinél mi a helyes viselkedés?
2010. jún. 11. 22:06
 16/22 anonim ***** válasza:
nálam ami (eddig, mert még csak 10 hós) hisztinél bevált, hogy nem figyelek rá, elviszem a "helyszínről", és elkezdek valami más játékával játszani neki. szerintem a hisztinél minden esetben az a jó, ha nem ér vele el semmit. csak az embernek legyen ereje nyugodtnak maradni! :)
2010. jún. 11. 22:19
 17/22 anonim ***** válasza:
55%
Az én kisfiam egyszer dobálózott! Na onnantól nem kapott enni pár órát! Torkaszakadtából sirt az ételért! Azóta se csinálja, mert tudja hogy azt enni kell és finom!
2010. jún. 11. 22:26
 18/22 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen egyet értek a 21:05-kor választ adó illetővel.

A gyermek tudatos nevelése ilyenkor már ajánlott!

Nem szabad verni a gyereket, sem üvölteni vele. Ha rosszat csinál, annak következménye kell, hogy legyen.

A lakásban kijelölhetünk számára egy helyet, ahova abban az esetben ültetjük le, ha valami olyasmit csinált ami nem megengedett. Egy éves korban alkalmas erre a kiságya, ahonnan nem tud kimászni. Minden esetben figyelmeztessük a gyereket ha észrevesszük, hogy helytelenül viselkedik, határozott kissé megemelt hangon, majd mondjuk el a következményét a tetteinek pl: ha dobálod az ételt elültetlek innen, és vacsoráig nem kapsz mást. Az étel nem játék! Fontos, hogy betartsuk a büntetést amit kiszabtunk rá, máskülönben csorbul a szülői tekintély vagy idővel teljesen elvész. Ha a gyermek hisztizik, sír azért mert éhes, nem kell vele foglalkozni, persze szívszaggató ilyenkor a hangjuk, de abba fogják hagyni és legközelebb a megígért vacsoránál adjunk csak ételt. Egyszer érdemes végigjátszani/tűrni a sírásukat, utána pedig élvezhetitek az egészséges szerepköröket te mint anya, és ő mint gyerek.

2010. jún. 11. 22:35
 19/22 anonim ***** válasza:
Az én babám még csak 10hós de dettó ez van:(.Fel is tettem egy hasonló kérdést! Néha tök kivagyok már. Sokszor kiabálok vele pedig tudom nem kéne.DE érdekes ma egy angyal volt.Előző napokban meg kisördög! Minden alvás előtt 1-2 óra hisztit levág ordít kegyetlenül.Én megértelek teljesen!
2010. jún. 11. 22:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

HÁrmasikres vagyok. Nálunk ugyan nem jött be ez a hanemeszelésdobálózolazétellelakkornemkapsz! csinálhatom én ezt minden nap,hiszti akkor is van. Kell a játék kézbe evés közben és kellenek az apró bevált kis trükkök.

De az biztos, hogy tényleg nagyon következetesnek kell lenni. Ha valamit egyszer eldöntünk, akkor azt véghez is kell vinnünk. gondolok itt a büntetésre, pl. kiságybatevés. stb.

2010. jún. 11. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!