11 hónappal szülés után semmi szex! Egyedi az esetem? Miért távolodik el két fiatal egymástól, ha megjön a baba? Miért marja egymást az a két ember, akik 1 éve még a világ legboldogabb emberei voltak?
Ne aggódj, nem egyedi az eseted, bár úgy látom, most többségben voltak azok a válaszadók, akiknek rendben van a szexuális életük, de keress vissza, itt rengetegszer felmerült már ez a kérdés.
Nagyon sok oka van, hogy miért alakul így, (hormonok, fáradtság, megváltozott élet, stb) szerintem nem lehet kijelenteni azt, hogy mi a normális. Valakinek az,hogy ahogy letelik a 6 hét máris összebújnak. Valaki pedig ilyenkor (mint pl te és én) egyszerűen nem kívánja a szexet, mert most másról szól az élete, és annyira kimeríti a gyerek (szerintem a te babád sem alszik éjjel, az enyém 10 hós és még mindig éjszakázom), hogy nincs energiája, kedve, igénye arra, hogy este még plusz egy embert is kielégítsen.. Szerintem ez is normális jelenség. Lehet a mi gyerekeink többet kivesznek belőlünk, mint azoké akik rögtön újra tudták kezdeni. Itt a lényeg az, hogy ezt a férjeddel meg tudjátok beszélni, hogy most ez egy ilyen időszak, nem fog örökké tartani, de most ez van, amíg a babádnak napi 24 órában kellesz, addig nem tudsz nőként 100%-osan funkcionálni.
Az én férjem például ezt teljesen megérti, és azt mondja vár, addig amíg én úgy nem érzem, hogy teljesen készen állok rá, és kívánom. Szerintem a te férjed is így van ezzel. Amíg ez mindkettőtöknek megfelel, akkor rendben van. Csak azért ne idegesítsd magad, mert másoknál hamarabb helyreáll a rend.
Szerintem egyébként azok a párok kezdenek korán újra összebújni, ahol apuka már alig bír magával és rámászik az asszonyra :) ahogy írtad, evés közben jön meg az étvágy, így könnyebb lenne, de a te férjed nem ilyen típus. Plusz azért te is anyuka lettél, lehet nem mondja de mégiscsak más vagy most. Anya. pláne ha végignézi ahogy épp szoptatsz mondjuk. nekem a férjem ezt is csak utólag vallotta be, hogy persze szeret meg minden, de nem volt számára egy kívánatos látvány a szoptatás. erre az időre "kölcsönadott" a babánknak :)
azért párszor mi voltunk már együtt, amikor nagyinál volt a babánk. neked is azt javaslom, hogy vedd a kezedbe az irányítást, ha ez zavar, szervezzetek egy estét, vagy ha lehet éjszakát, hogy kettesben lehessetek, csináljatok valamit, amit szülés előtt (vacsi, mozi, iszogatás) meglátod simán át tudsz majd állni és minden menni fog! legalábbis nálunk így volt. az mondjuk más kérdés, hogy ettől nem indultak be a dolgok, mert a hétköznapok változatlanok, de legalább néha-néha együtt vagyunk ilyenkor.. kicsit hosszú lett bocs :)
Nekünk 4,5 hós a lányunk és nem voltunk együtt, amióta megtudtuk, hogy terhes vagyok. Mondjuk már nem vagyunk huszonévesek.
a férjemnél a szex 20. rangú dolog, már amikor megismertem, akkor is ilyen volt, de ez még imponált is, mert korábban olyan kapcsolataim voltak, ahol előbb volt a szex, aztán beszélgettünk. Engem ez jobban zavart.
Ahogy olvastam a soraidat, egyértelmű, hogy Te nem kívánod, és valószínű, hogy a párodat sem érdekli a dolog annyira. Úgy érzem, hogy az a tudat zavar, hogy nincs szex, és nem a hiánya. Szerintem ezt nem kell eröltetni, majd visszajön az inger is, biztos nem marad így. A gyengédség, kényeztetés pedig nem biztos, hogy csak szexszel lehet, inkább csak búj hozzá, egy kis simogatás, puszilgatás, ölelés is gyengédséget ad. MEgjegyzem, nekem van egy "pusziládám", ami időnként kifogy, és azt fel kell töltenie. :-)
A fáradság majd elmúlik,ha nagyobb lesz a gyerek, és kevésbé lesztek ingerültek.
utolsó kettő hozzászólónak:
örülök, hogy írtatok, kicsit megnyugodtam, hogy azért nem olyan rossz a helyzet, és hát lehet, hogy nem az igazi, de most ez van.
szerencsére tényleg nem túl rossz a helyzet, nem csal a férjem, én se válni készülök, igazából a helyzet zavar. és igen, ahogy írta az utolsó, tényleg nem maga a kielégülés hiányzik, csak maga a tudat, hogy nincs szex, mert ahogy valaki írta az elején, azért ez nem egészséges így...vagy mégis???
tényleg érdekes, hogy vannak párok, akik alig bírják kivárni a 6 hetes kontrollt és vagyunk mi, akiknek hónapokig nem megy. kicsit azért félek, hogy lesz-e valaha normális. bár megjegyzem, nálunk a normális sem azt jelenti, hogy hetente kétszer együtt vagyunk. mi sem vagyunk már huszonévesek, mindketten kicsit túl a 30-on és a szex valahogy tényleg 20. rangú dolog. már régebben sem a mennyiség, inkább a minőség volt a fontos.
akkor azért reménykedem, hogy lassan nekünk is normalizálódik a helyzet.
tény, hogy az én babám is 24 órában igényel, sokat szopizik még, éjszaka is, fáradt is vagyok, a hormonok is másképp működnek most. a férjemmel meg tegnap beszéltük, újra elmondtam, hogy nekem mi hiányzik, megértette, és igyekszik....meglátjuk...
utolsó előtti vagyok. szerintem ne aggódj, hogy ez így nem normális, meg hogy nehogy válás legyen így ebből, mert ez nem egészséges (legalábbis én ettől féltem eleinte :)) de aztán végiggondoltam, hogy egy kapcsolat nem ezen múlik. ha a férjednek ez nagyon fontos lenne, akkor lenne gond, de akkor meg kezdeményezne, tehát neki sem elsődleges.
Szerintem az, hogy (ideiglenesen) szex nélkül is működőképes a kapcsolat pontosan azt jelenti, hogy mély és tartalmas. Egy felszínes kapcsolat nem bírná ki ezt szerintem, de nyilván nálatok nem erről van szó. Ja és az, hogy a férjed nem kezdeményez, az lehet azért van, mert neki nem az a fontos, hogy Ő kielégüljön, hanem az hogy jó szex legyen köztetek, amit te is élvezel, nem csak túlvagy rajta... ez szerintem azt jelenti, hogy szeret és tisztel. És ahogy előttem is írták, az intimitást az összetartozást, máshogy is meg lehet találni, ősszebújni stb, új kis szertartásokat kitalálni... Abban biztos vagyok, hogy ez az időszak el fog múlni, de előbb talán át kéne aludnunk egy éjszakát és egy kicsit fellélegeznünk, hogy újból a szex körül forogjon a gondolatunk...:)
utolsó:
igazad van és köszi mindent! :)
köszi, elolvastam.
hát igen, ez azért nyugtató :) bár a cikk szerintem elsősorban az első hetekre, hónapokra vonatkozik. bár említi, hogy a 6 és 12. hónap sem elsősorban a szexről szól. azért az gondolom az én esetem talán már szélsőséges, hiszen nálunk 11 hónapja nem volt szex és ahogy elnézem, még jó pár hónapig szoptatni fogok (amit amúgy nagyon szeretek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!