Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugy érzem nem bírom tovább....

Ugy érzem nem bírom tovább. Mas is volt így? Valami baj van?

Figyelt kérdés
Ikreim vannak 6 hónaposak. Állandóan nyuszognek, sírnak, szenvedve nyognek a jatszoszonyegen, tápszeresek, de nem esznek meg mindig ugyanannyit, amivel nincsen baj de nyilván elobb lesznek éhesek... Hozzátáplálást csináljuk mar de igy egy étkezés 1,5 ora a ket gyerekkel. A gyerekek apjaval nem vagyunk együtt kb. 4 hónapja. Anyáméknal lakunk, anyam sokat segít, de bele is szól dolgokba, amiket ha fel hozok akkor max megsertodik, ha en szerintem ezt máshogy kéne. A babakocsiban elvoltak 5 hónapos korig addig a seta volt a mentsvaram de mar ott is felebrednek max egy ora után, múltkor rohantam haza mert mindkettő sirt torkaszakadtabol, lehetőség szerint felváltva alszanak, kivéve éjjel, de az éjszakát nem alusszak végig, 3-4 ébredés garantált. Borzalmas anyanak erzem magam egy csodnek. Vágyom arra hohy szabad legyek kicsit elmenjek, de amikor ezt mondom senki nem ert meg, a gyerekek apja szerint anya vagyok ne vagyjak szabadidore, a láthatas alatt is végig velük vagyok, mert félek hogy nem tudja ellátni a két gyereket órákig egyedül... A szabadidőm a kutya séta ha elalszanak a gyerekek illetve vezetni tanulok. Nem ilyen életet akartam. Tudtam nem lesz könnyű de nem tudtam hogy nem lesz a gyerekek apja velünk, es gyerekként erzem magam itthon anyaekkal. Mintha en csak egy nagyteso lennék, az anyam meg a gyerekek anyja... Neki több türelme van mint nekem. A gyerekek nem alszanak maguktól altatni kell őket mar ha elalszanak egyáltalán, mert napközben összesen 2-3orat alszanak részletekben. Úgy érzem az elmúlt fel ev alatt oregedtem 10 évet minimum.. Anyám szerint folyamatosan csak panaszkodom es nekik sem jo ezt hallgatni. Illetve, hogy akkor minek kellezz nekem gyerek... Pláne 2...az ikrek spontán módon fogantak, es nem fogok megolni ket gyereket, de egyet sem na mindegy. Mindennap azt várom hogy mikor lesz már könnyebb de ez nekem csak nehezebbnek tűnik..
2018. márc. 23. 08:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Ja es meg hozzatennem hogy a kezdeti idoszak a tulelesrol szol. Meg sokaig nem fogod latni hogy "boldogok". Csak azt fogod latni hogy sirnak, virrasztanak, nyekeregnek, kikopik a finom kajakat, nem minden uj jatek erdekli oket es az is csak rovid ideig...de ez nem miattad van. Minden kisbaba ilyen. Aztan egyszer csak mar beszelnek, szamolnak, labdaznak, egyutt jatszanak- es te azt fogod mondani hogy nahat tenyleg megerte.
2018. márc. 23. 09:40
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Én nem tudok még csak beleképzelni se a helyzetedbe.Egy 5 hósom van, el nem tudom képzelni mit csinálnék teljesen egyedül(lelkileg épp mélyponton) 2 ilyen eleven gyerekkel mint a sajátom.Örülök, ha sikerül egy ebédet össze hoznom vagy betenni egy mosást állandóan vele kell lenni, mert már forog és pillanatok alatt a szoba egyik végéből a másikba megy:D 2x ilyen gyerkőc???:D Káosz.

Amit sokan írtak. Örülj, hogy anyukádék segítenek és próbálj pozitívan nézni előre.Pár év múlva már tudnak beszélni, sok mindent megértenek nyilván akkor is nehéz lesz 2 gyerkőccel, de már majd jobban le tudod őket kötni.Kitartás. Szerintem amúgy biztos jól csinálod csak fáradt vagy és szomorú.

2018. márc. 23. 11:04
 13/18 anonim ***** válasza:
26%
Itt is mindenkit lepontoznak? De szeretem!!
2018. márc. 23. 12:48
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Nyugi, ez még semmi. Majd 2 évesen, mikor a dackorszak egyszerre tombol a kettőnél, na ha AZT túléled, akkor szuper! :D

Nekem segít a férjem mindenben, de akkor azt hittük már, hogy előbb-utóbb agyvérzést kapunk.

kEtten nyávogtak, sírtak, ordítottak, verték magukat a földhöz. Ha épp az egyiküknek jó volt a sétaútvonal, a ruha, a játék, akkor tuti, hogy a másik sikított meg vergődött...

Mikor már nagyon besokalltam tőlük, biztonságba helyeztem őket, én meg kimentem az erkélyre, és üvöltöttem pár nagyot :)

Aztán 4-5 éves kortól verekednek. Folyamatosan. Szeretik egymást, és bármikor megvédik a másikat, de az együttjátszás 95%-ból hiszti, vita és összeugrás lesz.

Ez is idegőrlő, de megmondom nekik, hogy vagy villámgyorsan eldöntik, vagy egyik megy egyik szobába, másik a másikba és x ideig nincs közös játék. Ezt alkalmaztam párszor, így tdják, hogy nem viccelek.

Most 8 évesek, épp nyugi van köztük pár hónapja, de vszeg átmeneti dolog :D

Szóval nyugi, minden életkorszakban lesz valami, de túlélhető.

2018. márc. 23. 13:11
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Folyt:

Ismerőséknél is vannak ikrek, na ott a már 21 éves srácok verekedtek össze valami lányon.

Mindkettőnek bejött, a csaj rájuk bízta a dolgot, azok meg a sebészeten kötöttek ki, úgy egymásnak mentek.

2018. márc. 23. 13:14
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem en pontoztalak le titeket mindenkinek ment a zöld kez aki válaszolt!! Nem tudom miért kellett valakinek lepontoznia ha nem is az o kérdése... Amugy igen minden korszakban megvan a nehézség ezt hallottam sok helyről ezert is voltam elkenodve a mostani rossz hangulatom es magányos enem mellé... Na mindegy mert vannak ugye a szobanövény gyerekek akiket az ember ib észre sem vesz, eszik, alszik, nézelodik, neha nyűgös par percre es kész.... Na nekem egyik gyerekem sem ilyen. Nem adnam őket semmiért nyilván, de azért örülnék ha kicsit nyugisabb babak lennének. Nekem is az egyik baba mar a szoba közepén van a másik meg eppen a fotel alatt mire 5 percre kimegyek a szobábol szóval igen ez is jellemző:)) na jól van össze szedem magam köszönöm mindenkinek, ikres anyuka aki kommentelt, neked külön üdv es le a kalappal!!
2018. márc. 23. 13:44
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Az alvashiany teljesen kiforditja onmagabol az embert. En ebben a nemalvos idoszakban mindig ugy ereztem hogy egy sotet verem melyen ulok es soha nem fogok mar semminek orulni es nem is erdekel mar semmi. Hiaba sutott a napp hiaba csinaltam olyat amit regen szerettem, hiaba volt ott a ferjem, egyszeruen csak uresseg volt. Volt h panikroham jott ram, felment 120ra a pulzusom. Volt h honapokig tarto torokfajasom v hasmenesem volt. Aztan normalizalodott az alvas es azota olyan jol erzem magam mint meg soha. Igy is vannak persze nehezebb napok, de legalabb tisuta fejjel tudok hondolkodni, nem kell hetekig, honapokig virrasztanom.
2018. márc. 23. 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:
73%
Ez sajnos Rajtad nem segít, de még sajnos messze a vége. Barátnőm ikerfiai 11 hónaposak és mióta fogzanak 1,5 óránként kelnek fejenként. Már Ő is kivan idegileg, de sajnos nem tudsz mit tenni, mint kitartani. Azt szokták mondani, hogy az ikreknél az első 2 évet kell kibírni és utána már könnyebb lesz. Tudom, baromi nehéz lehet, de ha ideges és feszült vagy azt még meg is érezhetik és nem jó irányba befolyásolhatja Őket. Kitartást kívánok Neked! Hidd el, egyszer mosolyogva fogsz visszanézni ezekre az időkre.
2018. márc. 25. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!