Milyen idős kortól alkalmazhatóak a "módszerek"? (Aludj jól. , Minden gyerek megtanul. , A Ford-módszer. Stb. )
szerintem figyeld a babád és a módszereket ne vedd szentírásnak! csak a hasznos praktikákat és ötleteket alkalmazd a te babádhoz igazítva, mert minden gyerek más és más. nem lehet egy sablot rájuk húzni. főként, ha koraszülött a babád.
mi 7 hetesek vagyunk, 4 hetes korára kialakult a napirendünk, ami nem abból áll, hogy percre pontosan jönnek a dolgok, hanem hogy a sorrendjük mindig ugyanaz!!
te is erre figyelj, mindgi ugyanúgy csinálj mindent. ha vmit elkezdesz, tarts ki mellette!
És figyeld nagyon a babád igényeit!!! ő tudja mire van szüksége, ha éhes, adj neki enni!!!
hamar megtanulja á a dolgokat!
Az első válaszolóval ne is foglalkozz, sajnos nagyon sok "ilyen kedves" anyukával fogsz itt még találkozni.
Szerintem egyébként fontos egy babának a rendszeresség,mert biztonságot ad neki. Én pl nem értek egyet az igény szerinti szoptatással sem (hacsak az anyuka nem tudja egész biztosan, hogy mikor sír éhség miatt a pici) meg azzal sem, hogy a baba alakítja majd a napot. Szerintem túl nagy teher ezt a babára róni, ő honnan tudná, hogy milyen ritmusban élünk? de persze ha te úgy érzed, hogy ez a jó, akkor csináld így, és ez esetben ne foglalkozz a könyvekkel. Ellenkező esetben pedig igenis sok segítséget kaphatsz belőlük, csak semmit sem kell szentírásnak venni:) ja előző voltam.
Én valahol már olvastam, hogy 3, vagy 6 hónapot szoktak írni ezekre a módszerekre.
Mi is megvettük a Suttogót, beleolvastam és ennyi. Úgy csináljuk, ahogy neki és nekünk is jó. Nem tudok úgymond ráerőszakolni semmit. Amikor éhes eszik (2,5-5 óra), amikor álmos alszik (minden étkezés között) és még ha sokmindenkinek nem is tetszik, a kezünkben tud csak elaludni. Persze éjjel is még eszik többször.
Egyszer úgyis felnő és nagyon gyorsan telik az idő. Boldog, kiegyensúlyozott baba, szépen fejlődik, növöget és ez a lényeg. Annyit eszik, amennyi jól esik neki. 4 hós
22:22-es vagyok. Nálunk napközben általában 3 óránként eszik és saját magától. Utána kb. 1 órát fent van, játszunk, aztán alvás, ébredés után kb. fél órára éhezik meg. És ezt magától alakította ki. Én úgy gondolom, hogy mi is változó, mikor és mennyit eszünk, náluk miért lenne máshogy? Fürdés után alvás, ilyenkor szokott több időt kihagyni, de max 5 óra után ébred, hogy éhes. Nem gépek ők sem, hogy be lehessen őket programozni és akkor mindig mindent úgy csinálnak.
Figyeld a kis jeleit. Persze vannak nekik is nyűgösebb napjaik, akkor kicsit máshogy mennek a dolgok, pl. 2,5 óra múlva éhezik meg, vagy alszik 2 órát és csúszik az étkezés 1 órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!