Hány napos/hetes/hónapos kortól ihat egy baba alpro mandula tejet? Egyáltalán mit ihat egy újszülött?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Két kérdésem lenne. Az egyik, ihat e egy újszülött simán magában alpro tejet? Akár a szójás, akár a mandulás változatot? Ha kicsit messzebbre szeretnék menni, akkor vaníliását mikor ihatna? Ha nem ihatja a natúrt sem, akkor el tudnátok nekem mondani, hogy miket ihat egy újszülött és mikortól? Vizet ihat egy napos korától? És teát? A tea alatt mit értsek? Picwick filteres lefőzött teát? Milyen ízűt? Bármilyet? Mit ihat még? Segítsetek ebben légyszi2018. febr. 11. 16:23
41/47 anonim válasza:
Régen tehéntejet felesbe, vagy más anya tejét - ha volt (szoptatósdajka).
Az nem volt gáz, ha a gyerek állandóan ordított meg összefosta magát az abszolút nem neki való tejtől, mert "hagyjuk sírni, erősödik a tüdeje".
Manapság anyatej, vagy HA tápszer.
42/47 anonim válasza:
A tudomány mai állása szerint,nem tudod megoldani,hogy az újszüllött ne haljon éhen anyatej vagy tápszer hiánya esetén.Te meg ezt fogd fel! Igaza van annak,aki szerint a tanár tesztel titeket.Amúgy milyen tantárgy.
43/47 anonim válasza:
A 4-es válaszolóval értek egyet, ne haragudj. A 9 hónap alatt körül kellett volna járnod minden témát, ami a babád gondozásával kapcsolatos. Nem bántásból mondom, de még most sem késő! Jó, hogy legalább ide írtál, de a szakértő nem mi vagyunk, hanem a védőnő és a gyerekorvos. Én külföldön élek és sajnos itt nincs védőnő, az embernek maga kell utánajárnia mindennek. Én szülésig 3 könyvet olvastam ki, ami a csecsemőtáplálásról szólt, de örültem volna, ha ott egy védőnő, aki segít. Így maradtak a könyvek, más anyukák és az internet. A védőnőt nem kérdezed vagy nem mond semmit? Nekem ez így furcsa. Vagy te is külföldön élsz? Nem olvastam el a válaszokat, gondolom, már többen is leírták mit szabad adni és mit nem. Én csak azt szeretném hozzáfűzni, hogyha gondatlan vagy a táplálásnál, egy életre elvághatod a gyereked emésztőrendszerét, allergiával, emésztési zavarokkal, akár krónikus betegséggel is (pl. Crown szindróma), az ezekre szedett gyógyszerek meg aztán mást tesznek tönkre (légút, ízületek, hagy ne soroljam) és a szellemi teljesítőképeszség és úgy általában a szociális kapcsolatok terén is hátrányt szenvedhet tőle. Nem ijesztgetésből mondom, csak noszogatnálak, hogy sürgősen nézz utána mindennek vagy kérdezz rá hiteles forrásból. Személyes javaslat: az édes italokat addig halogasd, ameddig csak tudod.
44/47 anonim válasza:
Kezdtem egy pár választ visszaolvasni, szóval te nem vagy anyuka... Rizsnyákot adtak a háborúban az éhező vagy szülő nélkül maradt babáknak, azzal táplálták őket. Vagy tehéntejet forralva. Egy újszülöttnek nagyon kicsi a gyomra, pár csepp is elég neki. Ahogy pedig nő, úgy bővül a lehetőség, hogy mit lehet neki adni.
45/47 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm utolsó válaszoló! Mármint a második kommentedet, és köszönöm Gabica neked is, valamiért azon az oldalon figyelmen kívül hagytam már pár választ annyi támadás ért, pedig a Te hozzászólásodban is benne volt a megoldás. De jobb is, mert valaki ott is azt ecsetelte csak, hogy kamu iskolába járok, meg, hogy én választom a kérdéseket. Aki ezt gondolja, az mennyire régen járt iskolába? A témakör pedig nem egy teszt volt, istenem így beszélni velem, hogy “tényleg ilyen hülye vagy” csak mert felteszek egy kérdést és az valakinek nem tetszik. Kijelenteni, hogy márpedig a tanár csak tesztel. Melyik iskolában szórakoznak ilyenekkel? A dolgozatomra így is 4-est kaptam, mert valaki sokkal több alternatívát talált, mint én és a prezentációja is sokkal hosszabb volt, mert ő azt is próbálta kitalálni, hogy az őskorban mi lehetett. Egyébként a helyes válaszom pedig (ahogy végre ma próbált segíteni valaki és Gabica korábban) rizsnyák volt, azt kapta először a baba, majd 3 hónapos kora után (szintén a háborús időkből hallott, nagymamámék ették ezt) ibolya és saláta főzeléket, pépet evett, és forralt vizet ivott és csalánteát. Így maradt életben. Nagyon kellett egy jó jegy, mert félévkor kettes lettem. Biológia a tantárgy és a Xantus gimnáziumba járok, és soha többet nem kérdezek itt semmit, az már biztos. Csak az a furcsa, hogy itt mindenki valakinek az anyukája.
2018. febr. 17. 15:25
46/47 anonim válasza:
Utolsó vagyok. A félrértések oka az volt, hogy mivel ez a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseknek fenntartott hely, a kérdésed alapján nem derült ki, hogy te nem egy szülő vagy, hanem egy teljesen laikus gyerek. Ezt nem róhatod fel senkinek és azt sem, hogy valaki, amikor válaszol neked, akkor nem nézi a többiek válaszát. Én anya vagyok és hogy őszeinte legyek a lelki szemeim előtt megjelent egy fiatal tapasztalatlan egyedülálló nő, nagy adag felelőtlenséggel és vele egy szerencsétlen csecsemő, aki ki tudja, miket kap tőle. Gyanus lehetett volna, amit a válaszomban is írtam, hogy miért nem a védőnőt kérdezed, de amilyen híreket hallani (fényevésből eredő haláleset, éheztetés), én már semmin nem csodálkozom. Tehát a kérdésed helyesebben úgy lett volna, hogy vegán anyukák, ti mivel etetitek a csecsemőtöket? Ha majd te is szülő leszel (he meggondolod magad) látni fogod, hogy a babával kapcsolatos kérdések és témák irtó komolyak, tehát az itteni reakciók teljesen természetesek szülőként nézve! Szerencsére egy fényevő sem írt ide vagy valami reformtáplálkozásbeli mumus. Személyes véleményem az, hogy eltérő táplálásra betegség esetén van szükség, egy egészséges újszülöttnél nem.
47/47 anonim válasza:
Ugyanakkor rendes tőled, hogy leírtad, mire jutottál, az ibolya és a saláta főzelék érdekes, de a csalán is. A csalán vaspótlásra jó. A csipkebogyót és az édeskömény teát is javasolják a csecsemőknek, de vannak babák, akik allergiásak egyes növényekre. Az ibolya levele úgy tudtam, mérgező. Ez érdekelne, hogy akkor mégis hogy lehet adni babáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!