Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány napos/hetes/hónapos...

Hány napos/hetes/hónapos kortól ihat egy baba alpro mandula tejet? Egyáltalán mit ihat egy újszülött?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Két kérdésem lenne. Az egyik, ihat e egy újszülött simán magában alpro tejet? Akár a szójás, akár a mandulás változatot? Ha kicsit messzebbre szeretnék menni, akkor vaníliását mikor ihatna? Ha nem ihatja a natúrt sem, akkor el tudnátok nekem mondani, hogy miket ihat egy újszülött és mikortól? Vizet ihat egy napos korától? És teát? A tea alatt mit értsek? Picwick filteres lefőzött teát? Milyen ízűt? Bármilyet? Mit ihat még? Segítsetek ebben légyszi
2018. febr. 11. 16:23
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, lehetne, hogy nem megyünk át ebbe a stílusba? Nem vagyok fogyatékos, utolsó, nem kell így írnod. A kérdésemre szeretnék választ, nem akarok senkit felidegesíteni, ez csak egy egyszerű kérdés, ne kezdjünk már el így beszélni egymással. Aki nem szeretne válaszolni annak természetesen nem kell, viszont én szerettem volna ezt megkérdezni egy olyan helyen, ahol sok ember tudja leírni, hogy ő mit ad inni, ezért megkérdeztem. Köszi.
2018. febr. 11. 16:56
 12/47 anonim ***** válasza:
71%
Édes Istenem. Ugye csak provokációnak szántad a kérdést?
2018. febr. 11. 17:25
 13/47 anonim ***** válasza:
85%

Anyatej (ha szükséges babavíz vagy forralt) 6 hónapos koráig azután hozzátáplálás.

Tápszer (ha szükséges babavíz vagy forralt) 4 hónapos koráig azután hozzátáplálás.

[link]

2018. febr. 11. 17:40
 14/47 anonim ***** válasza:
77%

Anyatej, vannak ennek hiányában tápszer kizárólag 4 hónapos korig. 4 hónapos kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást a megfelelő sorrendben. Tápszert 1 éves korig mindenképpen, mivel rendes tejet csak 1 éves kortól ajánlott adni. De ha valaki ezt nem szeretné még, akkor vannak tejitalok, direkt ekkora gyerekeknek. A tápszerben a tehéntej le van bontva, hogy emészthető legyen a baba számára. Vannak különböző tejpépek, ezek is már bizonyos kortól adhatók. Nyilván, ha valaki egyszer allergiás lesz, akkor ettől is az lesz. Akkor meg vannak másfajta tejmentes dolgok, de nem azok, amiket te írsz. Akkor majd a gyerekorvos, védőnő tájékoztat, hogy mi is az. Mert nem az, amit te írsz. Azt felejtsd el, hogy kisbabának, vagy kicsi gyereknek adsz.

Inni pedig nyilván a direkt babáknak kifejlesztett italokat. Babavíz, forralt víz lehűtve, vagy Mecsek tea. 4 hónapos kortól pedig vannak direkt csecsemőteák.

2018. febr. 11. 17:42
 15/47 anonim ***** válasza:
89%

Régen amikor nem volt még tápszer és nem volt valakinek anyateje az a rendes tehéntejet adta hígítva. Nem a boltit hanem ami a tehénből jön közvetlen.

Amúgy a babáknak nem igazán kell inni az elején hiszen iszik elegendőt. Ha nyári baba és forróság van akkor pedig babavíz vagy bánatra pl mecsektea,édeskömény tea.

2018. febr. 11. 17:50
 16/47 anonim ***** válasza:
89%
Többen is leírták, hogy anyatej, tápszer, babavíz. Ezen kívül semmi másra nincs szüksége. Igazából vízre sem nagyon. Ha nem akarsz gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet olvasni, akkor fogadd el az itteniek válaszát és ne akar mindenáron mást kicsikarni.
2018. febr. 11. 17:51
 17/47 A kérdező kommentje:

“Felejtsd el, hogy azt adsz.” Már leírtam, de akkor újra elmondom, nincs gyerekem, nem is lesz, nem akarok senkinek semmit adni.

“Provokációnak szántad a kérdést?” Ja. Direkt úgy készültem, hogy csak idegbeteg emberek fognak válaszolni, akiket egy mit ihat a csecsemő kérdés provokál és idegesít. Jó gyorsan ki lehet hozni titeket a sodrotokból.

A vegán életmódról kisgyermek korban írok házidolgozatot és a témaköreimbe tartozik az újszülött táplálása is, valamint, hogy miket ihat. Kössz annak, aki legalább a vizet felsorolta, a többieknek meg kössz a semmit, további jó gyereknevelést.

2018. febr. 11. 17:54
 18/47 anonim ***** válasza:

Ha még nem történik a hozzátáplálás:

- ha csak anyatejes: akkor csak anyatej, babavíz vagy ízesítetlen babatea,

- ha anyatejes és tápszerrel kiegészitve kap: akkor ua. mint fent.

- ha csak tépszeres: ua. mint fent

- ha hasfájós, arra is vannak teák, azt kaphat, plusz egyéb cseppek a pocak megnyugtatására (colief, gripewater stb.)

Ha már megkezdődött a hozzátáplálás:

Ugyanaz, mint fent, kiegészítve a korának megfelelő tejitalok (babáknak), ételek.

A neten sokmindent megtalálsz, vannak kimondottan babaoldalak.

Amúgy miért nem a védőnőt kérdezed?

2018. febr. 11. 18:00
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Csak anyatej vagy annak hiányában tápszer a táplálásra..

Ezeket a "tejeket" minimum 1 éves kor után, de pl szójásat akkor se, de mandulát se adnék 1 évesnek se. Az én gyerekem tejfehérje allergiás, 2,5 éves, rizs vagy kókusztejjel sütök-főzök de magában nem issza még ő sem. 1 éves kor alatt egyébként nem mertem, inkább nem csináltam ilyen ételt neki. (Krumplit pl tápszerrel pépesítettem)

De nem csak ez a baj, hanem ezek a "tejek" nem is táplálóak. Éhen halna a baba.

Pickwick fekete teára gondolsz?

Természetesen nem kaphat olyat. Babateát ihat (pl mecsek baby) és vizet, igen ezeket már kiskorától kezdve.

2018. febr. 11. 18:06
 20/47 anonim ***** válasza:
77%

"A vegán életmódról kisgyermek korban írok házidolgozatot és a témaköreimbe tartozik az újszülött táplálása is, valamint, hogy miket ihat. "

Úgy tudom a Vegánok nem esznek állati eredetű élelmiszereket. Pl. Mézet vagy tejet sem. Mire jutottál ők az anyatejet hova sorolják? Igaz, hogy nem vagyunk állatok, de "élőlényből" jön. Tényleg érdekel Mielőtt provokációnak veszed.

2018. febr. 11. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!