Miért nem alhat az újszülött hason vagy hanyatt?
Ha se hanyatt, se hason, akkor hogy?:D kiékelve az oldalán?
Nyugodtan alhat igy is, ugyis. Én babám születésétöl hason alvo:)
Tolmácsot kérek.
Amúgy a háton alvást forszírozzák, mert a hason alvás elvileg növeli a SIDS esélyét. A gyakorlatban nálunk a családban ez úgy működik, hogy az újszülöttel pár hetet a szülők ébren töltenek, mire beadják a derekukat és hason teszik le az obligát hason alvó csecsemőt... :D
A gyerekorvos mondta, hogy nem alhat se hason se hanyatt fekve! Csak az oldalán!
Utolsó, miert kérsz tolmácsot? Nemtudod értelmezni amit írtam? 😅
Mindket gyerekem hason alvós ujszulott koruk óta és semmi bajuk.( a bolcsohalal oka pl mai napig nem derult ki, tehat attol ne felj h amiatt van)
Nalunk korhazba is hason fekszenek.
Oldalra nem ajánlotta a gyerekorvos mert nem jó ha mindig (hiába felváltva) egyik fele van terhelve a kicsinek. Foleg a gerincnek nem jo.
DE! AHÁNY HÁZ ANNYI SZOKÁS!:)
Van amelyik baba nem is szeret hason aludni pl vagy ilyesmi.
Barátnőmék háton altatják 70-80%-ban.
Hivatalosan azért, mert hanyatt fekve, ha bukik, belélegezheti. Hason meg előfordulhat, hogy az arcát a matracba fúrja és "elfelejti", aztán megfullad.
A lányom már a születése után pár órával ide-oda forgatta a fejét, megemelte és kizárólag maga alá húzott térdekkel, hason aludt. Nemsokára négy éves, még mindig ez a kedvenc póza, pedig már jócskán nőttek a végtagjai - szerintem kényelmetlen,de ő tudja.
Mi hagytuk anno hason aludni, volt alatta légzésfigyelő.
3-5 hónaposan elkezdenek forogni, akkor már úgyis magától helyezkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!