Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a mozgásfejlődés...

Mi volt a mozgásfejlődés sorrendje nálatok, és ha emlékeztek mikor mi volt?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy kúszás mászás, állás, ülés, járás, forgás

A gyermek neme is érdekelne, és hogy iker-e.

Köszönöm!

Azért írtam ki a kérdést mert aggódom hogy nálunk rossz a sorrend ezért ki fog maradni a mászás.

2018. febr. 10. 18:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

Mi a lányommal terápiára kellett járnunk egy nyaki probléma miatt.

Ott volt egy táblázat, és a nagy átlagban a babák következö szerint fejlödnek.

3-4 hónap a kezét a szájához huzza és rágja

4-5 hó hátról hasra fordul

5-6 hó hasról hátra fordul

7-8 kúszás

8-9 térdelés, ülés, mászás

9-10 hó felállás

10-14 hó járás

Persze ez gyereke is válogatja.

A mászás nem igazán tud kimaradni, mert a gyerek elakar érni dolgokat, így míg nem tud menni, vagy nagyon ingadozva megy akkor elmászik odáig.

Egyszerüen legyen a gyereknek tere ahol tud mászni, ne segíts neki, hagyad, hogy egyedül felfedezze a világot.

Egyébként a lányaim ovisok és minden nap egy lyukas térdü legginst hoznak haza, mert a lovacskázás mászásban van... Szóval mászás minden mennyiségben.

2018. febr. 10. 18:36
 2/16 anonim ***** válasza:
55%

Kúszás - ülés - állás - bútor mellett lépegetés - mászás - önálló járás.

Fiú, nem iker. Azt hittem én is, hogy kimarad a mászás, 11 hónaposan sikerült, de utána hamar, 13 hónaposan elindult önállóan. Szép, rendezett mozgása van, most 2 éves. Én is aggódtam a mászás miatt, de utólag azt mondom, nem volt jelentősége, hogy soká (de határidőn belül!) csinálta.

2018. febr. 10. 18:41
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

Kisfiú. Hasrafordulás (3,5 hó), aztán vissza (4 hó), majd kúszott (6 hó, de azt hittem kimarad, mert hetek óta négykézláb előre-hátra hintáztatta magát) majd mászott (6), felült (6,5), kapaszkodva felállt (7), bútorok mellett lépegetett (7), önállóan felállt (11) és pár nap múlva elindult (11).

Kislány, még csak 7 hós így félig sincs meg a sorrend. Hasrafordult (3,5), vissza (5), kúszott (7), egyelőre kéztámasszal ül 7 hósan.

Nem egyforma a sorrend. Ha a te babád ül és áll is mászhat még. Ismerősöm gyereke volt így. Felállt kapaszkodva és lépegetett is, mászni csak ezután mászott de ki nem maradt.

2018. febr. 10. 18:43
 4/16 anonim ***** válasza:

Kislány

4-5 hósan forgás. Először hasáról hátára tudott forogni.

7 hósan kúszás

9 hósan felállt, kapaszkodva oldalazás

10 hósan kezdett mászni - utána tanult csak meg egyedül ülni

12 hósan nár felállt ha jól emlékszem kapaszkodás nélkül, de egyedül csak 15 hósan ment. Ha kézen fogtuk se szeretett sétálni, csakis egyedül kapaszkodva.

2018. febr. 10. 18:55
 5/16 anonim ***** válasza:
Mindkettő ezt a sorrendet csinálta: forgás, kúszás, mászás, ülés, állás, járás. Fiú és lány, nem ikrek.
2018. febr. 10. 19:35
 6/16 anonim ***** válasza:
Kislányom, 3,5 hónaposan fordult hasra, majd 4,5-5 hónaposan hátra. 6,5 hónaposan kezdett kúszni (7 hónapos korától ment neli rendesen). 9 hónaposan kapaszkodva fel állt, majd pár hét múlva ebből leült. 10 hónaposan kezdett mászni és 15 hónaposan indult meg egyedül (kapaszkodva bútorok mellett 1 évesen). Nem iker.
2018. febr. 10. 19:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Amire emlèkszem: 3,5 hónaposan màszott, 5 hónaposan felàllt, utàna tanult meg pàr hèttel ülni. 8 hónaposan lépegetett, 9 hónaposan ment, 10 hónaposan ment annyira stabilan, hogy kivittük sétálni. Fiú, nem iker.
2018. febr. 10. 19:54
 8/16 anonim ***** válasza:

Kislány, nem iker:

Forgás (hasról hátra majd hátról hasra), kúszás, ülés, mászás, felállás, kapaszkodva lepegetés, elengedett kézzel állás, járás.

Mi pont jókor kerültünk dévényes terapeutához (más miatt), mert magától kihagyta volna a kúszást. Ha úgy látod jónak és van lehetőséged vidd el "megmutatni" egy dévényes gyógytornászhoz, mert a mászás nagyon fontos.

2018. febr. 10. 20:01
 9/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a mászást hagyta volna ki nem a kúszást. :)
2018. febr. 10. 20:03
 10/16 anonim ***** válasza:

Kúszás, kapaszkodva felállás, mászás, ülés, járás (most 11 hónaposan) kislány.

De például fiam sose kúszott, ő ült, mászott, felállt, járt.

2018. febr. 10. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!