Nagyobb gyerekek szüleit kérdezném! Akiknek a babájuk kihagyta a gurulást, kúszást, lett valami következménye? Bővebben lent.
Az enyém nem mászott. Pedig a védőnő követelte rajtam, hogy másszon, dehát mit lehet csinálni, ha nem akar. Rögtön állni, járni tanult meg.
Sose volt semmiféle probléma gyerekkel, se mozgásával, se egyêb.
Nővérem nem kúszott, nem mászott, mindig nehezére esett az olvasás, nem is szereti. legnagyobb gyerkőce szintén 7 hónaposan felállt, 9 hónaposan már ment, kihagyta a kúszást-mászást, és gondot okoz az értő olvasás.
az agyban ugyanaz a terület felelős ezért a 2 dologért... de no para, állítólag óvódáskor végéig bepótolható a kimaradt mozgásformák fejlesztése.
mászott a babád sokáig, az pedig egyenértékű a kúszással.
a gurulás pedig max az élményért jó, ha forogni tud, gurulni is ;)
Klasszikus előre kúszás nálunk sem volt, a saját tengelye körül viszont forgott a lányom, tolatott is valamennyit, meg valahogy vergődött előre max. egy métert. Nemrég egy gyógytornásztól megtudtam, hogy ez is kúszásnak számít (mármint a tolatás, körbe-körbe mozgás). A gurulás úgy, ahogy van, kimaradt, tudott forogni mindkét irányba időben, de ezt nem használta közlekedésre. 8 hónaposan kezdett mászni, akkortól közlekedett igazából, járni 12 hónapos kora után kezdett.
Most 27 hónapos a gyerkőc, egyelőre semmi gond nem látszik rajta. Stabil a mozgása, jó az egyensúlya, ügyes, folyékonyan beszél 3-4 hónapja, mostanra összetett mondatokban, szép kiejtéssel, mások számára is érthetően. Kifejezetten értelmes, mindent megért, válaszol stb. Egyformán használja mindkét kezét, apróbb mozdulatok is jól mennek neki. Írni-olvasni nyilván nem tud még, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
Amúgy se én, se a férjem nem kúsztunk, nem is másztunk, egyből járni kezdtünk (éljen a bébikomp...). Nekem semmi bajom, könnyen tanuló, jó eszű típus voltam, gyorsan írok-olvasok, matek is oké. A férjem viszont enyhén diszlexiás, sose diagnosztizálták, de marha lassan olvas, és mondja is, hogy nehezére esik nagyon, és borzasztóan elfárad tőle. Viszont itt a mászás is kimaradt, úgy tudom, ha a kúszást hagyja ki egy gyerek, de mászik, akkor nincs gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!