Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiveszi az Apa a reszet a...

Kiveszi az Apa a reszet a gyereknevelesbol?

Figyelt kérdés
3honapos a kislanyom. A parom nem igazan veszi ki a reszet az itthoni feladatokbol es a gyereknevelesben, mondvan hogy o dolgozik es allandoan azt mondja higy o mennyi penzt keres , hogy nekunk jo legyen. Nem erti meg hogy engem a penz hidegen hagy, nem tesz boldogga. Es amugy is eleg amit en kapok, van felreteve is penzem. Mindig pennzel ervel, ha mondom hogy nem foglalkozik a gyerekkel egyaltalan. Neha jo lenne ha lenne egy szabad oram az itthoni dolgokra, vagy magamra. De ha odaadom neki a babat mindig sir nala . Ugy erzem nincs kedve hozza. Mondtam neki higy foglalkozzon vele, beszeljen neki, mutassa neki a jatekokat de o csak a hasara teszi fekve es ugy meg unatkozik a baba es sir. Es mindig ezen vitazunk . Mert en nem szeretem ha ordit a gyerek. Es erdekes ha elveszem tole nalam nem sir.Nem tudok nyugodtan semmit ugy csinalni ha hallom hogy keservesen sir. Csak igy kb semmi szabadidom. Es a hazimunka meg vàr ram. Ja es azt is megkapom tole hogy elhanyagolom, es keveset fozok. Egyszeruen nem birom egyedul mindent. Nalatok is igy van? Ha dolgozik a ferfi attol meg otthon is segithetne egy oracskat nem?
2018. febr. 9. 14:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Menj el hétvégén egész napra, pl fodrászhoz, kozmetikushoz. Én így csináltam, utána nem kritizált.
2018. febr. 9. 14:17
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Én fognám magam és hétvégén elmennék otthonrol elso alkalommal csak 1-2 orara, h kenytelen legyen össze melegedni vele.
2018. febr. 9. 14:27
 3/17 A kérdező kommentje:
Azt mondja hogy mig ilyen pici o nem tud mit kezdeni vele. De ha nagyonn lesz majd megtanitja sokmindenre. De nekem most is szuksegem lenne a segitsegere. Mit mondjak neki hogy ezt felfogja? Es most is o van megsertodve, mert ezt elmondtam neki es azt mondta h en szerintem o rossz apa. Ezt nem mondtam amugy.
2018. febr. 9. 14:31
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sok apukàtol hallottam ezt, hogy "nem tud vele mit kezdeni", és azt is látom rajtuk, hogy tényleg. Segíts neki, mutass irányt.

Jó szívvel ajánlom az Anya taníts engem c. könyvet, letölthető pdfben ingyen, abban nagyon sok ötlet van hogy mi lehet egy babával "kezdeni".

Ha ez se megy neki, akkor gyerek be a babakocsiba, aztàn menjenek sétálni.

Szoktasd össze őket, mert hosszú tàvon még nagyobb szívás lesz ha teljesen "ràdgyógyul" a gyerek ;)

Sok sikert!

2018. febr. 9. 14:47
 5/17 anonim ***** válasza:
53%

Mikor er haza?

Tedd a gyereket babakocsiba, es vigye levegozni.

Furdesse.

2018. febr. 9. 14:49
 6/17 anonim ***** válasza:

Parom is ezt mondta, de aztán megkértem vigye el ő babakocsival egy kört sétálni, és azóta imádja h ő viszi vagy ketten és már itthon is elvan vele. Pelenkázza, dajkálja,fürdetni nem meri de ott van velem. Szerintem nála változni fog ,mert csak 3 hetes a fiúnk.

De 3 honap eleg ido h hozzaszokjon es kicsit megeroltesse magat

2018. febr. 9. 14:51
 7/17 anonim ***** válasza:
97%

Apám is ilyen volt. Állítólag amikor anyám rá hagyott egy órára, amíg lement, én bekakiltam a pelusba, apám meg csak annyit tett, hogy kicsomagolt, az ágyat letakarta egy pléddel, rátett, és csupasz fenékkel vártam anyámat. Mondjuk apám később sem tudott mit kezdeni velünk, de szerintem, ha fia lett volna, azzal se nagyon, szóval szerintem ez egy oltári nagy ócska szöveg, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

De a lényeg. Baba előtt nem beszéltetek a "ki hogy áll a babatémához"? Mert addig oké, hogy akarta, csak nem tudta vagy nem akarta tudni, hogy mi jár vele és még a régi 100 évvel ezelőtti elveket vallja, és ez a beszélgetések során kiderült volna.

Én is egyetértek azzal, hogy vegye ki a részét, hiszen 24 órából ő dolgozik 8-at, 10-et, te meg 24-ből 24-et.

Nem tudom, hogy mennyit keres, de ha nem nettó 800.000 ft-ot alsóhangon, amiből te finanszírozhatod a heti 2x a bejárónőt és heti 3x a sittert, hogy legyen időd őt kényeztetni, akkor ne várja már el, hogy te legyél a végzet asszonya csilivili lakással, aki most lépett le a Vouge címlapjáról.

Szóval, ha havi 250-300-at keres, akkor közölném vele, hogy nem sokkal keresek kevesebbet, és nyugodtan fizetheti a fent soroltakat ebből a hatalmas összegből, amire ő olyan rohadt büszke.

Én nem tudnék ilyen emberrel élni.

Ha meg ráhagyod csak úgy a gyereket hétvégén és lelépsz két órára:

1. észre sem veszi, hogy leléptél, alszik tovább, amíg a gyerek sír a kiságyban.

2. észreveszi és jól leb-sz, hogy mit képzelsz magadról, hogy rá mered hagyni.

3. ha szólsz előre, hogy ráhagyod, úgyse vállalja, mert közli majd, hogy ő nem fogja belenkázni/megetetni/rendberakni stb., majd megvár a gyerek, nem hal éhen stb.

Ezt már előre látom, hogy ez lesz.

2018. febr. 9. 15:01
 8/17 anonim ***** válasza:
40%
Amikor ilyen kicsi volt a babánk,az én férjem sem tudott vele mit kezdeni, még azt is meg kellett mutatni neki, hogyan fogja meg.De azért ő megértőbb volt, nem vágott semmit a fejemhez, és cserébe segített sokat a házimunkában. Egy ilyen alternatíva esetleg? Viszont kb. mióta a gyerek felült (úgy 6 hósan) már sokkal többet játszik vele :-).Csak az a nem mindegy, hogy tényleg nem tud vele mit kezdeni, vagy nem is akar.Vagy avasd be az éjszakázásokba csak egy hétig, majd megtudja milyen kialvatlanul még egész nap teljesíteni...Az más kérdés,hogy valóban vannak olyan időszakok egy baba életében- főleg ilyen kicsi korban, meg a szeparációs szorongáskor- amikor tényleg csak anya jó.
2018. febr. 9. 15:04
 9/17 anonim ***** válasza:
78%
Igen. Maximalisan. Gyerkoc is imadja! :-)
2018. febr. 9. 15:14
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi azelőtt, hogy megszületett a baba beszéltünk ilyen dolgokról.Akkor azt mondta ő félni fog megfogni is mert annyira kicsi lesz. Aztán császárral szültem és kivitték hozzá és a kezébe nyomták, rájött nem is olyan kicsi:D Minden nap ő fürdeti, az elején én a seb miatt nem bírtam, most meg már megszoktuk.Ahogy azt is, hogy ha fürdeni megyek ráhagyom.1 órát simán elvannak.Majd apránként emelem az időt ;) :D

Ha időben haza ér akkor az nekem még +1 óra ajándék.De amúgy besegít a házimunkába és nem reklamál ha nincs főtt ebéd.Tudja, hogy én se tudok varázsolni.

2018. febr. 9. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!